Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 στις 17.30

26 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25

Αντιφασιστική διαδήλωση

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης - 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Από την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα

Κερατσίνι, 1 Σεπτεμβρίου 2018

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε "το Τέρας" στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία, είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν ¨νόμιμο¨ πολιτικό κόμμα, και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνεχεία των ιδεολογικών της προγόνων.

Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο την ημέρα που δολοφόνησε τον Παύλο, ενώ τον Απρίλιο του 2015, δέχθηκε ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα: την έναρξη της δίκης της. Καθώς η διαδικασία σε λίγους μήνες φτάνει στις απολογίες και στη συνέχεια μετά την πρόταση της Εισαγγελέως και τις αγορεύσεις, στην έκδοση της απόφασης, η ηγεσία και τα μέλη της συμμορίας καλούνται να απαντήσουν σε δεκάδες στοιχείων που αποδεικνύουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης. Ενώ μάλιστα οι χρυσαυγίτες αρχικά δήλωναν Έλληνες εθνικιστές και διαμαρτύρονταν πως η δίωξή τους είναι πολιτική, φτάσαμε πλέον στο "και τι έγινε που είμαστε ναζιστές", όπως πολλάκις έχει ακουστεί από τους υπερασπιστές τους μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Βέβαια, όταν έρχεται η ώρα να δικαιολογήσουν οι ίδιοι τις πράξεις τους και το κίνητρο αυτών, δηλαδή τις ιδέες τους, χαρίζουν ευχάριστα διαλείμματα γέλιου, με την γνωστή πλέον χρυσαυγίτικη υπερηφάνεια τους, που ανυπομονούμε να δούμε και στις απολογίες τους.

Μετά τις διώξεις και την αντιφασιστική έκρηξη που ακολούθησε τον Σεπτέμβρη του 2013, η ΧΑ αναγκάστηκε να εξαφανίσει τα τάγματα εφόδου των οργανωμένων επιθέσεων και των προκλητικών παρελάσεων στις γειτονιές. Έπαψε η τρομοκρατία, που θεωρείται το υπέρτατο μέσο επιβολής και εδαφικοποίησης τους, σύμφωνα πάντα και με τα δημόσια λεγόμενα τόσο του ίδιου του αρχηγού όσο και του υπόλοιπου "βουλευτικού" πυρήνα. Έτσι, μην έχοντας πλέον το περιθώριο να δράσουν ανοιχτά, καταφεύγουν στον γνωστό "διπλό λόγο" και στην πολιτική μεταμφίεση. Ο διπλός λόγος είναι η προσπάθεια της ΧΑ να εμφανιστεί "νομιμοφανής" προς τα έξω αλλά και να κλείσει το μάτι στα μέλη της, υπενθυμίζοντας ότι η βία παραμένει ο σκοπός και το μέσο. Όσο για την πολιτική μεταμφίεση, είναι γνωστοί για την πατριδοκαπηλία τους. Πρόσφατα, η ανάγκη τους να αποδείξουν ότι προσφέρουν "λαϊκή συμπαράσταση", τους τοποθέτησε μέχρι και στα μέρη που πέρασε η φονική πυρκαγιά, παριστάνοντας τους "πυροσβέστες" ή τους φιλάνθρωπους, σε φωτογραφίες και βίντεο δικής τους επιμέλειας.

Τα "αρχέγονα" ένστικτά των υποστηρικτών της βέβαια την πρόδωσαν, αφού η συνήθεια του πλιάτσικου είναι στη φύση του φασίστα. Νωρίτερα τους είδαμε να προσπαθούν να ξαναβγούν από το καβούκι τους σαν αγανακτισμένοι πατριώτες, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις για το μακεδονικό, ένα ζήτημα που αναδείχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσει την ακροδεξιά-εθνικιστική ρητορική, μέσα σε ένα τεχνητό κλίμα υστερίας, με σενάρια περί εδαφικών παραχωρήσεων και επικείμενου πολέμου με γειτονικές χώρες. Ένα ιδανικό κλίμα για αυτούς, που στήθηκε με την ανοιχτή στήριξη και συνδρομή μεγάλου μέρους της εκκλησίας, όσων επέλεξαν να διαδηλώσουν πλάι στους ναζί, αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. Αυτό τελικά αποδείχθηκε πως ήταν μια ιδανική πρόφαση για να ξαναβγούν στο δρόμο οι φασίστες και να επιτεθούν με πογκρόμ στη Θεσσαλονίκη και αλλού, σε μετανάστες, χώρους αλληλεγγύης και γενικά σε όποιον θεωρούσαν "ανθέλληνα" εχθρό τους, πάντα με τη στήριξη της αστυνομίας που παράλληλα συνελάμβανε αντιφασίστες.

Παράλληλα νέες φασιστικές ομάδες, που προσπαθούν να αντικαταστήσουν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, έκαναν την εμφάνισή τους, με επιθέσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το κράτος και οι κυβερνήσεις αφού επί δεκαετίες εξέθρεψαν την ΧΑ, τώρα της επιτρέπουν να λειτουργεί απροκάλυπτα ως μήτρα όλων αυτών των ακροδεξιών ομάδων, πράγμα που φαίνεται να βολεύει έκτος από τους φασίστες και την αστυνομία. Παρόλο αυτά, έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με τις οργανωμένες αντιφασιστικές δυνάμεις στις γειτονιές, που δεν τους επιτρέπουν να διεκδικούν δημόσιο χώρο και λόγο. Η αποφασιστική απάντηση που δίνεται σε κάθε γειτονιά απέναντι στη φασιστική βία, απωθεί τους φασίστες, όπως και στο παρελθόν η ίδια απάντηση απελευθέρωσε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, που οι ναζί θεωρούσαν έδρα τους, τρομοκρατώντας ντόπιους και μετανάστες, με επιβολή στηριγμένη στη βία αλλά και στη σιωπή και ανοχή απέναντί τους.

Κάτι αντίστοιχο με αυτό πάλευαν και παλεύουν να κάνουν στον Πειραιά. Τα περισσότερα γραφεία ανά την επικράτεια είναι κλειστά, χάρη στη δράση των αντιφασιστών αλλά και γιατί υπό το βάρος των αποκαλύψεων που γίνεται από το δικαστήριο, συγκλονίζονται και οι τελευταίοι απαθείς, με αποτέλεσμα οι νεοναζί να μην είναι πουθενά ευπρόσδεκτοι. Ο Πειραιάς όμως αποτελεί για αυτούς το τελευταίο τους προπύργιο, αφού είναι μια τοπική που στεγάζει τον διαλυμένο πυρήνα της Νίκαιας, που δολοφόνησε τον Παύλο εκείνο το βραδύ, αλλά και των γύρω περιοχών που στερούνται γραφείων. Όλοι αυτοί μαζί με άλλους γνωστούς στον Πειραιά, στον Κορυδαλλό και στις γύρω γειτονιές θρασύδειλους ναζί, έχουν την εντολή, απευθείας από την ηγεσία, να κρατήσουν όσο μπορούν έντονη παρουσία στους δρόμους, σαν απόδειξη ότι είναι δήθεν πολλοί και αποφασισμένοι. Η νομιμοποίηση που τους παρέχουν τα ορμητήρια - γραφεία τους στο κέντρο του Πειραιά, δίπλα φυσικά στο αστυνομικό τμήμα, είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει.

Στον Πειραιά τόλμησαν να κάνουν την εμφάνιση τους, άλλες φόρες δηλώνοντας ανοιχτά την ιδιότητα τους σε επιθέσεις και άλλες επιχειρώντας μάταια να μη χρεωθεί τη βία η οργάνωση. Πρόσφατο παράδειγμα η επίθεση στον Ε.Κ.Χ. Φαβέλα, έναν χώρο που εκ φύσεως από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε αντιφασιστικά στον Πειραιά, όπου χτυπήθηκαν σφοδρά 6 άτομα, ανάμεσα τους και μέλος της πολιτικής αγωγής που μας εκπροσωπεί στη δική της Χ.Α. Επίσης στη Σαλαμίνα επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης και στο Πέραμα σε αντιφασιστική δράση στη γειτονιά.

Πλησιάζοντας πάλι ο Σεπτέμβρης, είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: Oτι θα παλέψουμε ως το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψύχη τους με τυφλό μίσος. Η καταδίκη των νεοναζί στον δρόμο πρέπει να υποδεχθεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική. Επίσης αυτονόητο για μας είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι αγώνες δίνονται στον τόπο και στον χρόνο που διαμόρφωσαν οι ιστορικές συγκυρίες και όχι σε τόπο και σε χρόνο που καθένας ή κάποιοι μεμονωμένα κρίνουν προς το πολιτικό συμφέρον τους.

Ομοίως είναι τουλάχιστον αφελές να πει κανείς ότι το "κεντρικοπολιτικό" κρίνεται με βάση τη χωρική έννοια του όρου, και όχι από τα γεγονότα που σηματοδοτούν τις πολιτικές πράξεις. Το γεγονός που αποκλειστικά νοηματοδότησε την 18/9 είναι η δολοφονία του Παύλου στο Κερατσίνι. Τα υπόλοιπα γεγονότα έρχονται να αποδείξουν ότι ο Πειραιάς συνεχίζει να αποτελεί το κέντρο των εξελίξεων και ότι εκεί πρέπει να τελειώσουμε με τους φασίστες. Η κοινωνία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος λειτούργησε και λειτούργει σαν δοκιμαστικός σωλήνας για το πείραμα του μοντέρνου εκφασισμού από τους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους, που πλέον εστίασαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατηθούν τόσο στον δρόμο όσο και εκλογικά.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε όποιον νιώθει την ευθύνη να σταθεί μαζί μας και απέναντι τους στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα στο Κερατσίνι. Στις 15/9 και όπως κάθε χρόνο, διοργανώνουμε στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, μεγάλη συναυλία με τίτλο 5 ΧΡΟΝΙΑ #ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα παίρνοντας θέση με τη μουσική τους, και στις 18/9 στηρίζουμε την κεντρική αντιφασιστική πορεία που ξεκινάει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι, με κατεύθυνση φέτος προς τα γραφεία των δολοφόνων στον Πειραιά. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της πολιτικής αγωγής στη δική της Χ.Α.Τέλος, να επισημάνουμε ότι με κανένα τρόπο δεν συνδεόμαστε με την ΚΕΕΡΦΑ και τις εκδηλώσεις της, και ειδικότερα τη συναυλία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15/9, παρότι αυτή επιχειρεί για ακόμα μία χρονιά να παραπλανήσει ως προς τη δήθεν συμμετοχή μας στις δράσεις της, τόσο τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, όσο και το αντιφασιστικό κίνημα και τον κόσμο που θέλει να μας στηρίξει.

Οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1591164/


1 άτομο, κείμενο

Δ Ι Α Δ Η Λ Ω Σ Η ANTIFA

5ος Χρόνος από τη δολοφονία του "Killah P" Παύλου Φύσα

Τρίτη 18-9 ώρα 17μμ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ( Από το μνημείο) - ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το τελευταίο διάστημα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σηκώσει κεφάλι ο εγχώριος φασισμός , η Χρυσή Αυγή με άλλα ναζιστοειδή γκρουπούσκουλα και με πρόσχημα τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν σε μετανάστες, σε Ελεύθερους Κοινωνικούς Χώρους και σε καταλήψεις.

Στις 21 Ιανουαρίου είχαμε τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Φλεβάρη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον ΕΚΧ Φαβέλα στον Πειραιά με αρκετούς τραυματίες άνδρες και γυναίκες, ενώ την στις 24 Ιουνίου επιτέθηκαν στον Κοινωνικό χώρο για την Υγεία (κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ) στα Πετράλωνα της Αθήνας, την ώρα που πραγματοποιούνταν η συνέλευση των κατοίκων.

Παράλληλα, παρατηρείται μια άνοδος της ακροδεξιάς και μια παλινόρθωση του εθνικισμού στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, η οποία αποτυπώνεται είτε εκλογικά είτε με επιθέσεις σε μειονότητες και ανθρώπους του αγώνα. Στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, ο εθνικισμός και ο φασισμός αφήνει το αποτύπωμά του με δολοφονικές επιθέσεις σε ντόπιους και μετανάστες.
Η στρατηγική της θανατοπολιτικής με αρωγούς την εξουσία, την κατάσταση εξαίρεσης τον ρατσισμό τον εθνικισμό τον αντισημιτισμό καθιστούν τον φασισμό εχθρό του ανθρώπινου γένους.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας της ζωής ενάντια στο θάνατο

Να τον αντιπαλέψουμε πολιτικά να τον συντρίψουμε στο δρόμο.

Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο BEYOND EUROPE

πηγή : https://www.facebook.com/votanikoskiposEKX/po…


Κάλεσμα: Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ | ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 5.30μμ - Παύλου Φύσσα 60

Ο φετινός αντιφασιστικός Σεπτέμβρης πρέπει και μπορεί να είναι διαφορετικός από όλους τους προηγούμενους. Στα 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου επιβεβαιώνουμε την μνήμη, καταθέτουμε την οργή, δηλώνουμε την αποφασιστικότητα για να φτάσουμε ως το τέλος:

- Την παραδειγματική ισόβια καταδίκη όλων των ηγετικών στελεχών της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

- Το τσάκισμα του φασισμού σε κάθε του έκφανση και σε κάθε γειτονιά.

- Την ανατροπή όλων των πολιτικών που τον γεννούν και τον εκτρέφουν.

Ενωτικά, μαχητικά, με συνέπεια και διάρκεια στον χώρο που έγιναν τα γεγονότα αλλά και σε μια ευρύτερη περιοχή που οι νεοναζί επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν σαν εφαλτήριο επανεμφάνισης των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου. Το «αντισυστημικό» πρόσωπο της Χρυσής Αυγής προδίδεται στις απεργοσπασίες, στις συνδιαλλαγές με τα αφεντικά για χαμηλότερα μεροκάματα και χειρότερες συνθήκες εργασίας, στο εργοδοτικό σωματείο στην Ζώνη του Περάματος.

Αποκαλύπτονται κάθε φορά που κυνηγούν να εξαφανίσουν τους φτωχούς και κατατρεγμένους του κόσμου. Κάθε φορά που με πρόσχημα τα «συμφέροντα του Έλληνα», ψηφίζουν με τα δύο χέρια τις ιδιωτικοποιήσεις, τις διευκολύνσεις για τα μεγάλα κεφάλαια. Δεν δαγκώνουν το χέρι που τους ταίζει, ίσα ίσα που στρώνουν το δρόμο για να μη βρίσκει ο ζόφος καμία αντίδραση.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής καθυστερεί, με ευθύνες κράτους και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να τους υποχρεώσει σε ένα χαμηλότερο φαινομενικά προφίλ. Γνωρίζουμε όμως ότι στην πραγματικότητα λίγα έχει καταφέρει ως προς την μείωση της δράσης τους, αφού οι φασίστες πάντα κινούνται υπόγεια, με όρους μαφίας και θα πάψουν όταν πάψει και η όποια νομιμοποίηση υπάρχει από κομμάτια της κοινωνίας. Σημαντική ευθύνη για την δημιουργία και ανάπτυξη του φασιστικού φαινομένου, έχει η ΕΕ και η επιβολή των μνημονίων.

Στις περιοχές μας όμως, μετά την δολοφονία Φύσσα, φάνηκε ότι τα αντανακλαστικά μας δεν έχουν σκουριάσει. Το αντιφασιστικό κίνημα ύψωσε το ανάστημά του χτίζοντας τείχη απέναντι στον φασισμό, με πορείες, δράσεις, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες που αγωνίζονται για να μην παραδοθούν οι γειτονιές μας στο σκοτάδι. Μέχρι και σήμερα παρακολουθούμε τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Και αυτή είναι μια νίκη μας! Δεν έχουμε όμως αυταπάτες. Οι επιθέσεις σε στέκια, σε αγωνιστές και μετανάστες, οι τραμπούκικες επιθέσεις σε συνδικαλιστές, η διάχυση του μίσους συνεχίζονται.

Ο Άγιος Παντελεήμονας και τα εθνικιστικά συλλαλητήρια χθες, το Κέμνιτς στην Γερμανία σήμερα, πρέπει να μας θυμίζουν τι μπορεί να συμβεί αν αφήσεις την ακροδεξιά και τους νεοναζί να σπέρνουν ξενοφοβία, ρατσισμό, σεξισμό, αντισημιτισμό, μίσος για κάθε τι διαφορετικό. Τα κροκοδείλια δάκρυα μνημονιακών κυβερνήσεων (σημερινών και χθεσινών), ιμπεριαλιστικών οργανισμών δεν μας ξεγελούν: Το σύστημα γεννάει τον φασισμό.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε κάθε αγωνιστή αγωνίστρια, κάθε πολιτική κοινωνική συλλογικότητα και φορέα σε ένα μαζικό δυναμικό, περιφρουρημένο και αποφασιστικό παρών στην φετινή πορεία στην μνήμη του Παύλου που θα γίνει την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι και θα ξεκινήσει όπως κάθε χρόνο στις 5.30 το απόγευμα από το μνημείο στην οδό Παύλου Φύσσα 60(πρώην Παναγή Τσαλδάρη) και θα καταλήξει στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Στηρίζουμε επίσης τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου:

-- Την μεγάλη συναυλία στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη στις 9 το βράδυ

-- Την εκδήλωση στον κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ στον Πειραιά την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη

καλούν:

  • Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά
  • Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος
  • Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης
  • Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας
  • Ελεύθερος Κοινωνικός χώρος Nosotros
  • Antinazi zone
  • Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
  • Κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών, Νοταρά 26
  • Κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών, 5ο Λύκειο Αθηνών
  • Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
  • ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού)
  • Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza
  • Στέκι Μεταναστών
  • Σχολείο Μεταναστών τα "Πίσω Θρανία"

Στηρίζουν:

  • Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας
  • Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
  • Ανασύνθεση - ΟΝΡΑ
  • Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
  • Δικτύωση για την ριζοσπαστική αριστερά
  • Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  • Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
  • ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2…


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

H EΠΑΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ
ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

1 άτομο, κείμενο

κάλεσμα: Φαβέλα

πηγή : https://el-gr.facebook.com/freesocialcenterfa…


Κάλεσμά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη διαδήλωση-συναυλία στις 15/9 σε Ομόνοια-Σύνταγμα και για 18/9 στο Κερατσίνι

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΕ ΟΜΟΝΟΙΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.

Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα - Ποτέ ξανά φασισμός!

Όχι στην Ευρώπη φρούριο - ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες

Φέτος τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα βρίσκουν το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη σε συναγερμό.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη και όσα ακολούθησαν, δείχνουν το βάρβαρο, ρατσιστικό χαρακτήρα της «Ευρώπης-Φρούριο» απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στρατόπεδα συγκέντρωσης και «πλατφόρμες αποβίβασης», απελάσεις και «επαναπροωθήσεις», έρχονται να συμπληρώσουν τη φρίκη που σκορπάνε οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και των άλλων δυνάμεων.

Είναι συνειδητή επιλογή των αρχουσών τάξεων που με το ρατσιστικό δηλητήριο προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας για τη διαρκή λιτότητα, και τη φτώχεια. Όλη η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της ευθυγραμμίζονται με τις ρατσιστικές απαιτήσεις του Τραμπ, του Σαλβίνι, της Λεπέν και του Ζεεχόφερ.

Οι ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές εκστρατείες που γίνονται επίσημες κρατικές πολιτικές και της Ε.Ε, δίνουν αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς και των φασιστών που σηκώνουν κεφάλι. Τα ρατσιστικά πογκρόμ στο Κέμνιτς που οργάνωσαν οι φασίστες είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Στην Ελλάδα, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να ξαναβγεί στους δρόμους και να διεκδικήσει χώρο μέσα από τις εθνικιστικές εκστρατείες γενικά και για το Μακεδονικό συγκεκριμένα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της Ε.Ε, όπως δείχνει και η πρόσφατη διμερής συμφωνία με την κυβέρνηση της Μέρκελ. Η εφαρμογή της θα σημάνει χιλιάδες «επαναπροωθήσεις» προσφύγων και μεταναστών, το γέμισμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η ελληνική άρχουσα τάξη διεκδικεί να γίνει το κεφαλοχώρι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Βαλκάνια και Μ. Ανατολή και ταυτόχρονα ο συνοριοφύλακας της ρατσιστικής Ευρώπης-Φρούριο.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που δυναμώνει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. «Είμαστε περισσότεροι!» φώναξαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Κέμνιτς και σε όλες τις γερμανικές πόλεις. Είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες πολιόρκησαν τον Σαλβίνι και τον Ορμπαν στο Μιλάνο. Στην Ελλάδα το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το κίνημα που άνοιξε τα σχολεία στα προσφυγόπουλα, οι αγώνες που κάθισαν στο σκαμνί τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, είναι ζωντανό.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της από την συμφωνία του αίσχους της ΕΕ της 28 Ιούνη και τη διμερή συμφωνία με την Γερμανία.

Απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, να έρθουν να ζήσουν στις πόλεις μας, στις γειτονιές, να έχουν πρόσβαση στα σχολειά, στα νοσοκομεία, στη δουλειά.

Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, που προκαλούν σε γειτονιές και πόλεις. Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική της ευθεία και είναι στο χέρι του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς να επιβάλλουν με τη δράση τους ότι όλη η εγκληματική συμμορία θα καταλήξει στη φυλακή.

Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος. Πάει χέρι-χέρι με την πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις. Το δρόμο στη δεξιά και τη φασιστική απειλή δεν θα τον φράξουν οι υποκριτικές διακηρύξεις του Τσίπρα που αγκαλιάζεται με τη Μέρκελ, θα τον φράξουν οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας για το δικό της μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατεί μαχητικά και ενωτικά σε αυτούς τους αγώνες.

Στηρίζει και συμμετέχει με όλη τη δύναμή της στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συναυλία στο Σύνταγμα το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη και στη συνέχεια στη διαδήλωση στο Κερατσίνι την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε άλλες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλος.

Για να βροντοφωνάξουμε με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αντιφασιστικές αντιρατσιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, σωματεία και συλλόγους: Στη φυλακή οι φασίστες-ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες/μετανάστες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : https://antarsya.gr/node/4993


5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

καλεί σε

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στις 6:00 μ.μ.,

Π. Τσαλδάρη (Παύλου Φύσσα) & Σαλαμίνας

Κερατσίνι

πηγή : https://la-aas.blogspot.com/2018/09/5.html
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτέμβριος 13h


ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά, μέλος των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. Η δολοφονία αυτή αποτέλεσε το αποκορύφωμα σειράς άγριων επιθέσεων σε χώρους αγώνα και μετανάστες από παρακρατικούς φασίστες, οι οποίοι διαχρονικά πριμοδοτούνται από το σύστημα λειτουργώντας ως εφεδρεία του στην κατεύθυνση της τρομοκράτησης της κοινωνίας και της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που εκδηλώνονται απέναντι στην κλιμακούμενη συνολική επίθεση των οικονομικών και πολιτικών αφεντικών.

Σε μια περίοδο όπου η αριστερή διαχείριση ευαγγελίζεται την επαναφορά στην «κανονικότητα», εμείς γνωρίζουμε καλά πως η επίθεση κράτους και κεφαλαίου θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Δεν ξεχνάμε την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν τον εξωραϊσμό του συστήματος προκειμένου να απονευρώσει και να εξουδετερώσει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, για να συνεχίσει αργότερα απαρέγκλιτα και πιο αποτελεσματικά την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική των προκατόχων του. Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα (την απεργία, την Κυριακάτικη αργία), η καθιέρωση της επισφαλούς εργασίας (ελαστικά ωράρια, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι κ.α.), η απαξίωση των κοινωνικών αναγκών, όπως στην περίπτωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, και η περαιτέρω εμπορευματοποίησή τους αποτελούν μόνο ορισμένες όψεις αυτής της επίθεσης.

Παράλληλα, το πιο σκοτεινό κομμάτι του κράτους επιστρατεύεται προκειμένου να επιτελέσει τον αντεπαναστατικό και αντικοινωνικό του ρόλο, εκείνου της προστασίας των συμφερόντων των κυρίαρχων. Όσο και αν προσπαθούν να ενεργοποιήσουν, με τις εθνικιστικές τους φιέστες με αφορμή το «Μακεδονικό ζήτημα», τα πλέον αντιδραστικά αντανακλαστικά κομματιών της κοινωνίας, εμείς, οι καταπιεσμένοι και οι εκμεταλλευόμενοι, αναγνωρίζουμε στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς τους, την πιο ζοφερή προοπτική για μας, εκείνη των εμπόλεμων κοινωνιών, της προσφυγιάς και του θανάτου. Τα βιώσαμε εξάλλου τα τελευταία χρόνια στις γειτονιές μας, με τις χιλιάδες των ανθρώπων που κυνηγημένοι από τον τόπο τους κατέληξαν έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της «πολιτισμένης Ευρώπης», υπό άθλιες συνθήκες.

Όσο για τις φασιστικές και ναζιστικές γκρούπες, που επιδιώκουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες να επανεμφανιστούν και να αποκτήσουν ερείσματα στο κοινωνικό πεδίο, εξυπηρετώντας αφενός την προώθηση του εκφασισμού της κοινωνίας και του κοινωνικού κανιβαλισμού και αφετέρου την τρομοκράτηση και την καταστολή των αντιστάσεων, θα μας βρουν μπροστά τους! Οι επιθέσεις σε καταλήψεις, στέκια και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους (ΕΚΧ Σχολείο, Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Ελεύθερος Κοινωνικός χώρος Φαβέλα, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα, Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη), με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στην Θεσσαλονίκη, και σε αγωνιστές του ταξικού-κοινωνικού κινήματος, οι οποίες λειτουργούν συμπληρωματικά στην κρατική καταστολή ενάντια σε όλους όσοι αγωνίζονται από τα κάτω, δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους νεολαίους, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες, που ζούμε και εργαζόμαστε στις ίδιες γειτονιές, είναι σαφές πως με κοινούς αγώνες ορθώνουμε αναχώματα στην λεηλασία της ζωής μας. Ενισχύοντας και συνδέοντας τις αντιστάσεις μας, δημιουργώντας πλατιά μέτωπα από τα κάτω, με πυξίδα μας την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Κοινοί αγώνες ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών,

εργαζομένων, ανέργων, νεολαίων

ΕΝΑΝΤΙΑ

στην εξαθλίωση, τον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον φασισμό

και το σύστημα που τα παράγει

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ

γειτονιές αντίστασης, αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης

και τον αγώνα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συγκέντρωση: ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 5 μ.μ.,

Αμφιάλη, Οδός Παύλου Φύσσα 60 (πρώην Παναγή Τσαλδάρη)

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων,

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, ΑΝ.Α.Σ.Α.

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτέμβριος 23h


5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονείται ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας στην Αμφιάλη από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. και τον φασίστα Γ. Ρουπακιά. Την ημέρα εκείνη, ολοκληρώθηκε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο μία μακρά και αιματηρή περίοδος όπου το κράτος πριμοδοτούσε σταθερά τον φασισμό και τις παρακρατικές συμμορίες προκειμένου να σπέρνουν το φόβο, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, με επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες -με πιο ακραία έκφραση της βιαιότητάς τους τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν- καθώς και σε καταλήψεις και χώρους αγώνα. Μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το κράτος και οι τότε πολιτικοί του διαχειριστές Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ προκειμένου να αναχαιτίσουν την ανάπτυξη της κοινωνικής οργής, που ήδη εκφραζόταν στους δρόμους μέσα από μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ξεκινούν να διώκουν το παρακρατικό τους δεκανίκι, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από την άρρηκτη σχέση του κράτους με τον φασισμό, ενώ ταυτόχρονα επενδύουν στη θεωρία των δύο άκρων, έτσι ώστε να εμφανιστούν αυτοί ως οι εγγυητές της "δημοκρατικής ομαλότητας".

Σήμερα, και ενώ η δίκη παρωδία της Χ.Α. βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, οι τωρινοί πολιτικοί διαχειριστές, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζουν απρόσκοπτοι τον σχεδιασμό των προκάτοχών τους, ενώ ταυτόχρονα οι φασιστικές συμμορίες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους, ως συνέχεια της επιχειρούμενης εθνικιστικής έξαρσης που καλλιεργείται με αφορμή το "Μακεδονικό ζήτημα". Έτσι παράλληλα με τη συνέχιση και την όξυνση της αντικοινωνικής επίθεσης από το κράτος και τα αφεντικά, που επιχειρείται να συγκαλυφθεί με ρητορείες περί "ανάπτυξης" και "εξόδου από τα μνημόνια" ώστε να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα, πληθαίνουν και οι φασιστικές απειλές και επιθέσεις, συνεπικουρώντας στις κρατικές κατασταλτικές επιχειρήσεις ενάντια σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, καταλήψεις και στέκια, και σε αγωνιστές/στριες. Κράτος, αφεντικά και φασιστικό παρακράτος έχουν αναπτύξει πλήρως το σχέδιό τους, όπου οι φασιστικές συμμορίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τη κοινωνία και τους αγωνιζόμενους/ες, ενώ η κυβέρνηση θα τις χρησιμοποιεί ώστε να νομιμοποιηθεί κοινωνικά παρουσιάζοντας ως αντίπαλο δέος της το ακροδεξιό μπλοκ, τη στιγμή που θα εφαρμόζει τα πλέον ολοκληρωτικά μέτρα επάνω στους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους, οδηγώντας σε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση τους από τα κάτω, επιβάλλοντας όλο και περισσότερο τον έλεγχο και την επιτήρηση και λεηλατώντας τον φυσικό κόσμο.

Έτσι αυτή η ημέρα, η ημέρα δολοφονίας του Π. Φύσσα, ενός ανθρώπου από τη δική μας πλευρά, δεν μπορεί παρά να είναι μία ημέρα μνήμης και αντίστασης. Συνέχειας του ακηδεμόνευτου, αυτοοργανωμένου, αδιαπραγμάτευτου και ανυποχώρητου αγώνα μας ενάντια στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στους από τα κάτω, το κράτος, το κεφάλαιο και οι φασιστικές συμμορίες. Την ίδια στιγμή που οι διακρατικοί ανταγωνισμοί οξύνονται προοιωνίζοντας νέες πολεμικές συρράξεις, η μόνη ρεαλιστική προοπτική όλων των καταπιεσμένων για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας είναι η ανάπτυξη και το δυνάμωμα της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, το στήσιμο αναχωμάτων ενάντια στον φασισμό, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και την εκμετάλλευση.

Ενάντια στην εγκαθίδρυση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού να οικοδομήσουμε ένα οριζόντιο, πλατύ και διεθνές μετώπο αγώνα και αντίστασης, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, δικαιοσύνης, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ προς τα γραφεία της Χ.Α. στον Πειραιά, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 18/9, 17:00 στο σημείο δολοφονίας του π. Φύσσα στο Κερατσίνι

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ Π. ΦΥΣΣΑ, ΤΟΝ Σ.ΛΟΥΚΜΑΝ, ΤΗΝ HEATHER HEYER

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ LIBERTATIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΌ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2018/09/13/5-chr…


5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ο καθένας από εμάς πρέπει να δίνει κάτι

έτσι ώστε κάποιοι να μην είναι αναγκασμένοι να δίνουν τα πάντα…

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι, η οποία και πραγματοποιήθηκε υπό την ανοχή και την κάλυψη μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ.

5 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, συνεχίζουμε να πολεμάμε τους απόγονους των χιτών και των ταγματασφαλιτών, τους νοσταλγούς του Μεταξά και των χουντικών, τους θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι, τα δήθεν αντισυστημικά μαντρόσκυλα της αστικής τάξης, τους συνοδοιπόρους των μπάτσων και του παρακράτους, τους αυτουργούς των επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, εργατών, αγωνιστών και δομών του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, τους δολοφόνους του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Τη στιγμή που η χώρα μετατρέπεται σταδιακά σ' ένα απέραντο ορμητήριο της νατοϊκής πολεμικής μηχανής των Η.Π.Α και μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών καθίσταται σε βασικό μοχλό για την ολοκλήρωση της ευρωατλαντικής επέκτασης στα δυτικά Βαλκάνια, οι ναζιστές του Μιχαλολιάκου μαζί μ' όλον τον εσμό της εθνικοφροσύνης -μέσω των "συλλαλητηρίων για την ονομασία της Μακεδονίας"- προσπαθούν να βγουν και πάλι στον αφρό, αποπροσανατολίζοντας και ντοπάροντας τα ανιστόρητα ένστικτα των πλέον αντιδραστικών κοινωνικών κομματιών.

Τη στιγμή που η γη, το νερό και το σύνολο των φυσικών πόρων της "μεταμνημονιακής Ελλάδας" δίνονται βορά στις ορέξεις των ντόπιων και των πολυεθνικών ομίλων "που φέρνουν την ανάπτυξη", οι ναζιστές της Χ.Α και οι ακόλουθοί της -όπως απέδειξαν και πρόσφατα κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά- συνεχίζουν ν' αποτελούν τα πιο πιστά μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Τη στιγμή που σ' όλη την Ευρώπη-Φρούριο οι ακροδεξιές-φασιστικές δυνάμεις σηκώνουν και πάλι απειλητικά κεφάλι, η Ελλάδα -ως μεθοριακό φυλάκιο της Ε.Ε "των δημοκρατικών αξιών"- εξακολουθεί ν' αποτελεί τον τόπο εγκλεισμού και εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων. Μέσα σ' αυτή τη συνθήκη, η Χ.Α και όλο το φασιστικό σκυλολόι συνεχίζουν να χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο και να θέτουν στο στόχαστρο -με την ανοχή της "αριστερής ΕΛ.ΑΣ" και το ξέπλυμα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ- τους πιο απόκληρους από τους απόκληρους. Πιο πρόσφατα παραδείγματα της θρασυδειλίας τους αποτελούν οι επιθέσεις εναντίον ανήλικων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο και τη Μυτιλήνη.

5 χρόνια μετά, η Χ.Α συνεχίζει ν' αποτελεί μια χρήσιμη εφεδρεία της αστικής τάξης και του κράτους της. Στη δίκη που διεξάγεται εναντίον τους και "σέρνεται" εδώ και τρεισήμισι χρόνια, οι ναζιστές προσπαθούν ν' αποκρύψουν τη μισάνθρωπη ιδεολογία τους και να σώσουν τα τομάρια τους, προβάροντας -για την "επόμενη μέρα"- τα κουστούμια των "σοβαρών εθνικιστών".

5 χρόνια μετά από εκείνη τη νύχτα της εκ προμελέτης δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα που έπεσε όρθιος και μαχόμενος ενάντια στους θιασώτες του πιο δόλιου καπιταλισμού, μοναδικό υπαρκτό και υπολογίσιμο εχθρό τους εξακολουθούν ν' αποτελούν οι δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού: οι κινηματικές δυνάμεις που κατεβαίνουν μαζικά στο δρόμο, "απαγορεύουν" ρατσιστικές εκδηλώσεις, "ανακαινίζουν" ναζιστικά γραφεία, τσακίζουν φασίστες, εγκλωβίζοντας τους σε θέση μόνιμης άμυνας, αποκαθηλώνοντας έμπρακτα την εικόνα των "μαχητών που θ' ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια" και καταρρακώνοντας στο δρόμο το μύθο των "άτρωτων" ταγμάτων εφόδου.

5 χρόνια μετά, η αστική "δικαιοσύνη" έχει φροντίσει έτσι ώστε οι Ρουπακιάδες να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Οι κινηματικές δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού οφείλουν να συνεχίσουν ν' αντιστέκονται και ν' αγωνίζονται, έτσι ώστε οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα να εξακολουθήσουν να μην αισθάνονται ασφαλείς…

Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 17.30, συμμετέχουμε - στηρίζουμε την Αντιφασιστική Πορεία από το Μνημείο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι προς της χρυσαυγίτικη γιάφκα στον Πειραιά.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Tαξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή

5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή

Ούτε στο Κερατσίνι

Ούτε στο Βερολίνο

Ούτε στη Ρώμη

Ούτε στο Παρίσι

Να φράξουμε το δρόμο στην άκρα δεξιά & το φασισμό!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο 34χρονος αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από οργανωμένο τάγμα εφόδου των ναζί της Χρυσής Αυγής.

5 χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τους ναζί στην Ελλάδα, αλλά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την άνοδο του φασισμού και της άκρας Δεξιάς στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Οι φασίστες επενδύουν στην κοινωνική απελπισία την οποία γεννά η κρίση του καπιταλισμού και η φτώχεια την οποία επιβάλουν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Η εκτόξευση του ακροδεξιού AfD στη θέση του δεύτερου κόμματος στη Γερμανία, η συμμετοχή των φασιστών της Λίγκας του Βορρά στην κυβέρνηση της Ιταλίας, η εκλογική άνοδος της Λεπέν στη Γαλλία πρέπει να σημάνουν συναγερμό για το εργατικό κίνημα στην Ευρώπη. Η άνοδος του Τραμπ στο Λευκό Οίκο αποτελεί ήδη μια τεράστια απειλή για την ειρήνη στον κόσμο και πρωτίστως για τη ζωή και την ελευθερία της εργατικής τάξης στις ΗΠΑ.

Σήμερα στο στόχαστρο της άκρας Δεξιάς είναι οι πρόσφυγες, οι απόκληροι του πολέμου και της φτώχειας. Προσπαθούν να στρέψουν τους φτωχούς ενάντια σε άλλους φτωχούς που έχουν διαφορετική καταγωγή, χρώμα δέρματος ή θρησκεία, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ταξική πόλωση την οποία τροφοδοτεί η καπιταλιστική κρίση γεννά τους όρους μιας ανοιχτής πολιτικής αναμέτρησης και οι φασίστες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της καπιταλιστικής αντεπανάστασης για αυτήν ακριβώς τη μελλούμενη αναμέτρηση.

Υπεύθυνες για την άνοδο της άκρας δεξιάς είναι οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ που επιβάλουν τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα από περικοπές και διάλυση του κράτους πρόνοιας, μαζί και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα η οποία διατυμπανίζει την έξοδο από τα Μνημόνια αλλά δεν δίνει πίσω το κλεμμένο από τα Μνημόνια εισόδημα των εργαζομένων. Υπεύθυνοι είναι αυτοί που χύνουν το δηλητήριο του εθνικισμού οργανώνοντας συλλαλητήρια για μια Μακεδονία μόνο ελληνική και προετοιμάζουν αυριανά πολεμικά σφαγεία.

Η πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής και η απελευθέρωση όλων των υπευθύνων για τα εγκλήματα του φασιστικού κόμματος υπογραμμίζουν πως το σύστημα γεννά το φασισμό και οι κυβερνήσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον υποθάλπουν και τον τροφοδοτούν με τις πολιτικές τους. Απαιτούμε και παλεύουμε για την καταδίκη της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, αλλά δεν μένουμε εκεί.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα κλείσουν τους λογαριασμούς μας με τους φασίστες ούτε οι συγκυβερνώντες με την Παπακώστα που βαφτίζει τους πρόσφυγες "κατσαρίδες", ούτε φυσικά μια κυβέρνηση της Δεξιάς με τους τσεκουροφόρους Βορίδηδες στην πρώτη γραμμή που θέλουν "να ξεμπερδεύουν μια για πάντα με την Αριστερά".

Το εργατικό κίνημα και οι οργανώσεις του με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή πρέπει να παλέψουν για τη συντριβή του αυγού του φιδιού του ναζισμού και του φασισμού μέσα από ένα Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο.

Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο, φυλακή των λαών της, που αναπτύσσει στην αποσύνθεσή της τον εθνικισμό μόνο η εργατική τάξη μπορεί να δώσει διέξοδο στην κοινωνική απελπισία επιβάλλοντας ένα πρόγραμμα απαλλοτρίωσης των απαλλοτριωτών, μια σοσιαλιστική επαναστατική διέξοδο με την εργατική τάξη στο τιμόνι για το χτίσιμο μιας Κόκκινης Ευρώπης Σοσιαλιστικής και στέλνοντας τους φασίστες μια και καλή στον σκουπιδοτενεκέ της ανθρώπινης Ιστορίας χτίζοντας μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, ταπείνωση, τάξεις και σύνορα, τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Όλοι και όλες στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη (Τρίτη) στις 5.30 μ.μ. στην οδό Παύλου Φύσσα 60!

Μακριά από το Κερατσίνι, έξω από τον χώρο και τον χρόνο (18/9) χάνεται το ιστορικό συμβάν και τροφοδοτείται η λήθη την οποία επιδιώκουν οι κυρίαρχοι.

Η 18η Σεπτέμβρη πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς της αντιφασιστικής πάλης, ημέρα μνήμης και αγώνα. Πρέπει να γίνει και μια ημέρα γιορτή της ελευθερίας και της αλληλεγγύης των από τα κάτω, πέρα από χώρα καταγωγής, φύλο ή φυλή.

O Παύλος Φύσσας Zει! Όλοι στην πάλη για ένα κόσμο ελευθερίας, ζωής και της αλληλεγγύης ενάντια στο ζόφο, το θάνατο και τη σκλαβιά.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

9/9/2018

πηγή : http://eek.gr/index.php/announcements/5817-5-…


ΣΣΠ: 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Να τσακίσουμε τον φασισμό

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ!
ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!

-

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα:

Τρίτη 18/9, 17:30 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

-

Έχουν περάσει 5 χρόνια απ' την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 5 χρόνια πριν η ναζιστική συμμορία των χρυσαυγιτών είχε κορυφώσει την εγκληματική της δράση, σφάζοντας μετανάστες (Σ. Λουκμάν), ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές, αγωνιστές πάντα ως πιστά σκυλάκια των αφεντικών τους, οι οποίοι δήλωναν αναφανδόν μέσω των παπαγάλων τους την επιθυμία τους για μια κυβέρνηση με μια "σοβαρή Χρυσή Αυγή". Ο Παύλος Φύσσας ήταν γνωστός για τα hip hop τραγούδια του με πολιτικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο. Η δολοφονία του ήταν η βελόνα που έσπασε την φούσκα της μαζικής οργής ενάντια στον φασισμό. Χιλιάδες νεολαίοι, εργαζόμενοι, οργανώσεις ξεχύθηκαν στους δρόμους και ανάγκασαν από την μία τους φασίστες να κρυφτούν τις τρύπες τους και από την άλλη την κυβέρνηση Σαμαρά να κάνει ένα τηλεοπτικό σόου συλλήψεων του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής αλλά και την παραπομπή τους σε δίκη.

Σήμερα λοιπόν, μετά από αυτά τα 5 χρόνια, η στάση του κράτους απέναντι στην ΧΑ είναι σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτε. Η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη έχει αφήσει ελεύθερο μέχρι και τον δολοφόνο του Παύλου, Ρουπακιά με περιοριστικούς όρους, από τους 69 κατηγορουμένους χρυσαυγίτες, μόνο οι 44 έχουν εμφανιστεί έστω μια φορά στο δικαστήριο και η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα. Σαν να μην έφταναν αυτά, οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να ανακτήσουν σιγά σιγά τον χώρο τους και στην πολιτική και στον δρόμο, εκμεταλλευόμενοι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, δίπλα σε νεοδημοκράτες, κάθε λογής μακεδονομάχου, χριστιανοταλιμπάν, Θεοδωράκηδες κ.α.

Η μνημονιακή και ξεπουλημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπηρετεί την ελληνική άρχουσα τάξη και τον ιμπεριαλισμό των ΝΑΤΟ-ΕΕ, χρησιμοποιώντας την ΧΑ σαν τσόντα του συστήματος. Χαριεντίζεται με χρυσαυγίτες σε συμβούλια "Εθνικής Ασφαλείας" και σε φιέστες στο Καστελόριζο, τηρεί φιλοπόλεμη στάση στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, υποταγμένη στις ορέξεις των Αμερικάνων και προωθεί το παραμύθι της "εθνικής ενότητας" σε θέματα "υψίστης εθνικής σημασίας", όπως τα ελληνοτουρκικά. Μαζί με την αντιπολίτευση και τα αστικά ΜΜΕ, επιχειρούν να γεμίσουν με εθνικιστικό δηλητήριο την συνείδηση του λαού και να τον κάνουν να ξεχάσει τον πραγματικό του εχθρό που είναι τα μνημόνια, η ντόπια ελίτ, εργοδότες και οι υπηρέτες τους

Αυτή η κυβέρνηση άλλωστε, δεν έχει άλλη μοίρα από το να εγκαθιστά ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο θα εφαρμόσει το καθεστώς των μνημονίων διαρκείας, καταστέλλοντας κάθε κίνημα και αγωνιστή που θα διεκδικεί τα αυτονόητα. Σε αυτό το έργο θα επιστρατεύουν όλο και περισσότερο τα «εθνικά ζητήματα» χρησιμοποιώντας κάθε λογής "πατριώτη" εθνολάγνο και τυχοδιώκτη: χρυσαυγίτες, ακροδεξιοί, νεοφιλελέδες, πάσης φύσεως μνημονιακοί, αντιδραστικοί στρατιωτικοί τύπου Φ.Φράγκου, εκκλησία, δικαστές. Όλοι αυτοί είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για το εργατικό και φοιτητικό κίνημα καθώς σχετίζονται με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους(στρατός, αστυνομία), τους οποίους και υμνούν, ενώ επιθυμούν την ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των μηχανισμών αυτών στην πολιτική διακυβέρνηση της χώρας. Σκοπός τους είναι η συντριβή κάθε ίχνους διεκδίκησης, αγωνιστών και οργανώσεων που προσπαθούν να ξεφύγουν από την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, ώστε να επιβληθεί ο Δεσποτισμός του Εργοδότη, με εργαζόμενους-δουλοπάροικους χωρίς μισθούς, ωράρια και δικαιώματα.

Για να ξεμπερδεύουμε με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να ξεμπερδεύουμε και με τις μνημονιακές κυβερνήσεις που τους εκτρέφουν. Να τσακίσουμε τους φασίστες και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που τους επιτρέπει να δρουν ανενόχλητοι. Μόνο μέσα από την ανάπτυξη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, των ενωτικών αγώνων και της αυτοάμυνας τους οι φασίστες και τα αφεντικά τους θα πάρουν πραγματικά ότι τους αξίζει!

-

  • Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
  • Να διαλύσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και την εθνικιστική - μνημονιακή "κανονικότητα"
  • Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών

-

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : http://www.okde.gr/archives/8028


Δευτέρα 17/9, 20.00 Κοινωνικό Καφενείο στο Pasamontaña
Τρίτη 18/9, 17.30 Συγκέντρωση και Πορεία από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στα γραφεία της ΧΑ στον Πειραιά

Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2018/09/179-2…


Μαζικό, πολύχρωμο, αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια και συγκλονιστική συναυλία

synt1

KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μαζικό, πολύχρωμο, αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια και συγκλονιστική συναυλία στο Σύνταγμα στις 15 Σεπτέμβρη.

Ένα πολύχρωμο πλήθος που ξεπερνούσε τις τρεις χιλιάδες διαδηλωτές πήρε μέρος στο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και μπροστά στην ανερχόμενη απειλή της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Ξεχύθηκε με πορεία στην Σταδίου, με επικεφαλής το συγκρότημα κρουστών Κιλόμπο, έφτασε και περικύκλωσε τη Βουλή. Κατέληξε στο Σύνταγμα όπου καλλιτέχνες έδωσαν μια συγκλονιστική συναυλία.
Την ίδια ώρα, στο Πασσάου, στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας διαδηλωτές έστελναν ηχηρό μήνυμα κατά της Ευρώπης φρούριο, των κλειστών συνόρων και κατά των φασιστών.
Το μήνυμα «στείλτε στη φυλακή τους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ανοίξτε τα σύνορα, καταργήστε τις ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ, που στρώνουν το δρόμο στο φασισμό» ακούστηκε ηχηρά από εργαζόμενους και συνδικάτα, πρόσφυγες και μετανάστες, φοιτητές και μαθητές, δημοτικές κινήσεις, κινήσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος των γυναικών και οργανώσεις της Αριστεράς.
Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και σε επτά άλλες πόλεις: στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Ξάνθη, το Βόλο και τα Γιάννενα.
Στην κεφαλή της πορείας, έδωσαν τον τόνο οι μικροί μαθητές της Πακιστανικής Κοινότητας με το ζωγραφιστό πανό του σχολείου τους, που φιλοξενείται στο 144 δημοτικό σχολείο της Αθήνας.
Οι πρόσφυγες από το καμπ της Μαλακάσας, που ήρθαν με δύο πούλμαν θύμισαν την εξαθλίωση των αποκλεισμένων προσφύγων από την ενδοχώρα μέχρι την απάνθρωπη εικόνα της φρίκης στη Μόρια της Λέσβου.
Οι Πρόσφυγες που κατέλαβαν τα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας για το cash card κατέβηκαν με μαύρους πίνακες, με πανό αλλά και με τραγούδια της αντίστασης από την εποχή του αγώνα ενάντια στο Σάχη. Η κοινότητα Μπαγκλαντές, η Κοινότητα Σενεγάλης, η Κοινότητα Καμερούν, το Αφρικανικό Δίκτυο στην Ελλάδα πρόβαλαν την αντίθεσή τους στα κλειστά σύνορα αλλά και το αίτημα για νέα νομιμοποίηση των μεταναστών.


antifa

Η νεολαία έδωσε δυναμικό παρών με τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, των Μεταλλειολόγων του ΕΜΠ, των ΤΕΙ και του Παιδαγωγικού.
Το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε τη δική του μαζική παρουσία.
Η Ανοιχτή Πόλη, δημοτική κίνηση στο Δήμο της Αθήνας κατέβηκε με το δικό της πανό.
Τα συνδικάτα ήταν εκεί με τα πανό της ΕΙΝΑΠ, της ΠΟΕΔΗΝ , του ΕΚΑ, των σωματείων των νοσοκομείων Αγ.Σάββα και Γεννηματά και της Γ ΕΛΜΕ Αθήνας.
Η δύναμη της ενότητας και το πλατύ φάσμα. Η κοινότητα LGTBQI+ με πολλές οργανώσεις και με τα χρώματα του ουράνιου τόξου βγήκαν ανοιχτά και περήφανα με πανό «Τσακίστε τους ναζί». Η κίνηση γυναικών ΜΩΒ.
Η συναυλία στο Σύνταγμα ήταν συγκλονιστική, με δηλώσεις από τους ίδιους τους καλλιτέχνες και με κομμάτια που διάλεξαν και εκτέλεσαν με πάθος. Εδωσαν το παρών οι Quilombo, ο Jerome Kaluta, οι Broken da Rima, η Ναταλία Ρασούλη, ο Απόστολος Ρίζος, οι Rosa Shakur, η Υακίνθη Λάγιου και οι Voyager, οι Penny Dreadful, οι Κυνηγοί Ονείρων, οι Illegal Operation, οι Usurum και η Αγγελική Τουμπανάκη.
Η πολύχρωμη και πλατειά ενότητα φάνηκε όταν ανέβηκαν όλοι μαζί στην σκηνή για να χαιρετήσουν οι διοργανωτές, καλεσμένοι από τους παρουσιαστές, ηθοποιούς και εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους Βαγγέλη Χατζηνικολάου, Αννέσα Ζευγώλη, Αλέξανδρο Μαρτζούκο, Ιουλία Φαλλιά και Πάνο Κορδαλή.
Χαιρέτησαν οι Κώστας Μανταίος, πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-74, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Νασίμ, πρόσφυγας από το καμπ της Μαλακάσας, ο Πέτρος Σαπουντζάκης από τις ΛΟΑΤΚΙ κινήσεις, ο Τζαβέντ Ασλάμ από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, η Στέλλα Πρωτονοταρίου, εκπαιδευτικός και δημοτική σύμβουλος Αθήνας με την Ανοιχτή Πόλη, η Μαρία Χαρχαρίδου, νοσηλεύτρια, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζόμενων Γεννηματά, ο Βασίλης Συλαιδής, μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.
Παρόντες στην συναυλία ήταν ο Μαχμούντ Μεσαφέρ, Αιγύπτιος ψαράς που έσωσε ζωές στο Μάτι τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως η Μάρω Δούκα και ο Φώντας Λάδης. Βρέθηκαν εκεί δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Χρήστος Κορτζίδης από το Ελληνικό, η Κατερίνα Πατρικίου από την Πετρούπολη, ο Ορέστης Ηλίας από τα Βριλήσια και άλλοι.
O επόμενος σταθμός της δράσης της ΚΕΕΡΦΑ είναι η Διεθνής Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, το Σάββατο 13 Οκτώβρη, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ.
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συμμετοχή στην αντιφασιστική κινητοποίηση στο Κερατσίνι, την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30μμ, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην επέτειο της στυγερής δολοφονίας του από το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου.

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/24…


5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ


5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ…

Ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι, όταν ο ίδιος και η παρέα του δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα χρυσαυγιτών. Είναι η ίδια συμμορία που, εδώ και χρόνια, δρα μέσα στη νύχτα ξυλοκοπώντας μετανάστες, τραμπουκίζουν νεολαίους, επιτίθενται σε συνδικαλιστές και κοινωνικούς αγωνιστές, σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα. Γιατί οι φασίστες χτυπούν εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ: ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Η Χρυσή Αυγή, κρατικό ενεργούμενο και υποχείριο από τη στιγμή της ίδρυσης της και πολιτικό εγγόνι των χιτών και των ταγματασφαλιτών της κατοχής και του εμφυλίου και κληρονόμος της παρακρατικής δράσης των γκοτζαμάνηδων που δολοφόνησαν το Λαμπράκη, αλλά και των κένταυρων και των rangers της ΟΝΝΕΔ που δολοφόνησαν και τον αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, μπορεί σήμερα να παρουσιάζεται ως δήθεν αντισυστημική δύναμη, στην πραγματικότητα όμως υπάρχει για να αναπτύξει τα πιο συντηρητικά και αντιδραστικά κοινωνικά ένστικτα, διαλύοντας τους όποιους συλλογικούς, ταξικούς και κοινωνικούς δεσμούς συμβάλλοντας στον κοινωνικό εκφασισμό.

Η δίκη της Χ.Α. που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 3,5 χρόνια έχει ως βασικό πολιτικό στόχο την επιβολή της "δημοκρατικής ομαλότητας" και την εδραίωση της θεωρίας των δυο άκρων. Θέλοντας να καταπνίξουν την οργή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που δεν μπορούσε να συγκαλυφθεί και που έκανε ορατή τη συνενοχή τους, το κράτος και τα αφεντικά επιχειρούν να καθηλώσουν την κοινωνία στο ρόλο του θεατή μιας δήθεν θεσμικής αντιμετώπισης των ναζιστών και να ανακτήσουν κοινωνική νομιμοποίηση. Την ίδια ώρα που ο δολοφόνος Ρουπακιάς βρίσκεται στο σπίτι του, ταυτόχρονα, επιχειρείται η καταστολή του αντιφασιστικού αγώνα στους δρόμους μέσα από το χτύπημα κινητοποιήσεων και τις συνεχείς διώξεις σε βάρος αναρχικών και αντιφασιστών.

Παράλληλα, με αφορμή την ανακίνηση του λεγόμενου "μακεδονικού ζητήματος" και την εθνικιστική έξαρση που την ακολούθησε, επιχειρείται η επανεμφάνιση των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου και των φασιστικών ομάδων κρούσης στους δρόμους, ενώ τα εθνικιστικά συλλαλητήρια της προηγούμενης περιόδου άφησαν πίσω τους έναν αναδυμένο -από τις πιο σκοτεινές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας- εθνικιστικό εσμό, ο οποίος καλείται να αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή των αφεντικών στις κοινωνικές και ταξικές συγκρούσεις που θα συντελεστούν το επόμενο διάστημα, εξαιτίας της συνέχισης της κρατικής-καπιταλιστικής επίθεσης στην κοινωνία.

Σήμερα, όπου η ακροδεξιά και φασιστική πτυχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η πιο ακραία έκφανση του εκμεταλλευτικού συμπλέγματος κράτους και κεφαλαίου διευρύνεται στο πλαίσιο της «Ευρώπης-Φρούριο», η απομόνωση των φασιστών και η σύγκρουση μαζί τους σε κάθε σημείο του κοινωνικού πεδίου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη μέχρι τα Βαλκάνια, η εμφάνιση των φασιστών στους δρόμους, η απροκάλυπτη συσχέτισή τους με το βαθύ κράτος και η χρησιμότητά τους στην επιβολή των καθεστωτικών επιλογών κάνουν ακόμα πιο ορατή και επιβεβλημένη την αναγκαιότητα εγρήγορσης απέναντι στις παρακρατικές φασιστικές ομάδες. Την αναγκαιότητα της οργάνωσης του αγώνα και της συγκρότησης πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών μετώπων πάλης σε μία αντιπαράθεση που η έκβασή της θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη των αγώνων ενάντια στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Απέναντι στην κατασταλτική και παρακρατική τρομοκρατία, εργαλεία επιβολής του κόσμου του κράτους και των αφεντικών, μόνο ο κόσμος του αγώνα και η οργανωμένη παρουσία του κινήματος μπορούν να λειτουργήσουν ως βάση για την συγκρότηση της κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας. Ως εφαλτήριο για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση που θα περάσει πάνω από τους παρακρατικούς νεοναζί και τους πάτρωνές τους, για να χτίσει την κοινωνία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Ελευθερίας, τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθριακού Κομμουνισμού.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι.

Δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη παλιού νεκροτομείου στην Αλεξ/πολη που πρόσφατα δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από φασίστες.

Από τα διεθνιστικά και αντιφασιστικά οδοφράγματα της Καμάρας και των Προπυλαίων, από τη μεγαλειώδη διεθνιστική αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia χιλιάδων αγωνιστών στις 10 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις δεκάδες μικρές και μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, στα Βαλκάνια, τη δυτική Ευρώπη και την Αμερική…

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ.

__________________________________

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ:

Πάτρα, πλατεία Γεωργίου 6μμ
αναρχική ομάδα "Δυσήνιος Ίππος", μέλος της ΑΠΟ και σύντροφοι -ισσες

Θεσσαλονίκη, Καμάρα 6μμ
συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο", μέλος της ΑΠΟ
συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό Libertatia

Αθήνα, Πάυλου Φύσσα 60 (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) 5μμ
Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ
- συμμετοχή στο μπλοκ της Συνέλευσης για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

ΑΠΟ

πηγή : https://apo.squathost.com/5-χρονια-μετα-τη-δο…


Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, μέλος των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής
Αυγής. Επειδή ήταν αντιφασίστας και αποτελούσε εμπόδιο για αυτούς.
Πέντε χρόνια μετά και ακόμα δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί. Οι ηγέτες
της νεοναζιστικής οργάνωσης συνεχίζουν το έργο τους ανενόχλητοι, πάντα
έχοντας κάλυψη από την κυβέρνηση και την αστυνομία. Πέντε χρόνια μετά
και οι Χρυσαυγίτες ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους,
πραγματοποιώντας θανάσιμες επιθέσεις σε αγωνιστές, μετανάστες και πρόσφυγες, κάνοντας χαμό στα συλλαλητήρια τους, καίγοντας καταλήψεις
και βεβηλώνοντας οτιδήποτε είναι ενάντια στις φασιστικές τους
αντιλήψεις.

Ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν ο μόνος. Υπήρξαν κι άλλοι πριν από αυτόν.
Και θα υπάρξουν ακόμα περισσότεροι, αν εμείς οι ίδοι δεν δράσουμε. Αν
εμείς δεν αντισταθούμε στον φασισμό και δεν τον πολεμήσουμε με όλα τα
μέσα που διαθέτουμε. Γιατί ο φασισμός δεν πεθαίνει από μόνος του, αλλά
τσακίζεται συλλογικά από τον κόσμο του αγώνα.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ
ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΠΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5ΜΜ.

Συνέλευση μαθητών/τριών από τον Α/Α χώρο

πηγή : https://www.facebook.com/Συνέλευση-Μαθητώντρι…


Ο Παύλος ζει στους αγώνες για ψωμί-δουλειά-ελευθερία για τον λαό

Πριν 5 χρόνια, ο Παύλος δολοφονήθηκε από τη συμμορία των τραμπούκων νεοναζί της Χ.Α. και το χέρι του Γ. Ρουπακιά. Οι λόγοι είναι απλοί: ήταν εργάτης, αγωνιστής, καλλιτέχνης με πολιτική τοποθέτηση και άρα εμπόδιο για όσους θέλουν να διατηρήσουν τις ανισότητες, τη φτώχεια, την καταπίεση. Δολοφονήθηκε στη γειτονιά του, μια εργατική γειτονιά που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα τις συνέπειες των πολιτικών που διαιωνίζουν την εξαθλίωση. Εκεί στήνονται πρώτα οι φασίστες, γιατί μπορούν να πουλάνε ελπίδα σε αυτούς που δείχνουν να την έχουν χάσει.

Σήμερα, για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, το «αντισυστημικό» τους πρόσωπο έχει καταρρεύσει. Προδίδεται στις απεργοσπασίες, στις συνδιαλλαγές με τα αφεντικά για χαμηλότερα μεροκάματα, στο εργοδοτικό σωματείο στο Πέραμα. Αποκαλύπτονται κάθε φορά που, με πρόσχημα τα «συμφέροντα του Έλληνα», ψηφίζουν με τα δύο χέρια τις ιδιωτικοποιήσεις, τις διευκολύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν δαγκώνουν το χέρι που τους ταΐζει, ίσα ίσα που στρώνουν το δρόμο για να μη βρίσκει ο ζόφος καμία αντίδραση.

Αυτοί όμως που όχι μόνο επέτρεψαν την ανάπτυξή τους, αλλά την ενίσχυσαν πολιτικά ασκώντας ανοιχτά ρατσιστική πολιτική, έχουν όνομα. Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την Ε.Ε. που παραχώνει πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με απάνθρωπες συνθήκες και τους πετάει σαν μπαλάκι όπου τους συμφέρει ή τους αποκλείει σε εμπόλεμες ζώνες. Αυτοί είναι που καλλιεργούν τον εθνικισμό και την πολεμική προετοιμασία, που υιοθετούν την ρητορική της «αμυνόμενης πατρίδας» απέναντι στους «ξένους». Αυτοί που διαιωνίζουν την φτώχεια και την ανισότητα, γελοιοποιώντας την έννοια της αριστεράς, που κωλυσιεργούν τη δίκη της Χρυσής Αυγής την ώρα που οι επιθέσεις στις μειονότητες και σε όποιον αγωνίζεται συνεχίζονται. Συνολικά αυτές οι πολιτικές σε όλη το μήκος και πλάτος της Ευρώπης είναι που ενισχύουν την αύξηση της ακροδεξιάς επιρροής και της φασιστικής απειλής.

Στην περιοχή μας όμως, μετά τη δολοφονία Φύσσα, φάνηκε ότι τα αντανακλαστικά μας δεν έχουν σκουριάσει. Το αντιφασιστικό κίνημα ύψωσε το ανάστημά του χτίζοντας τείχη απέναντι στο φασισμό με πορείες, δράσεις, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες που αγωνίζονται για να μην παραδοθούν οι γειτονιές μας στο σκοτάδι. Μέχρι και σήμερα παρακολουθούμε τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Κι αυτή είναι δική μας νίκη! Δεν έχουμε όμως αυταπάτες. Οι επιθέσεις σε στέκια, σε αγωνιστές και μετανάστες, οι τραμπούκικες επιθέσεις σε συνδικαλιστές, η διάχυση του φασιστικού μίσους και της μισαλλοδοξίας συνεχίζονται. Ξέρουμε ότι το φασισμό δεν τον σταματούν τα δικαστήρια. Μόνο το λαϊκό και εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη να τον τσακίσει, με την καθημερινή πάλη του για την υπεράσπιση των αδύναμων και την κατάργηση της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων κάθε είδους.

Για εμάς, όλα αυτά τα χρόνια η επέτειος της δολοφονίας δεν αποτελεί απλά ένα μνημόσυνο, αλλά μία εκ νέου υπενθύμιση για τους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε. Στο πρόσωπο του Παύλου θα βλέπουμε πάντα την ελπίδα για ένα κόσμο που σηκώνει κεφάλι, βασισμένο στην ισότητα και την αλληλεγγύη.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ την ΤΡΙΤΗ 18/9, 5.30μμ στο Κερατσίνι (οδ. Παύλου Φύσσα 60) και στην πορεία στα γραφεία της Χ.Α. στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2018/09…


Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης: διαδηλώσεις και η νέα ενέδρα της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα

H Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού καλεί και θα συμμετέχει με οργανωμένο μπλοκ στις 2 διαδηλώσεις που οργανώνουν την Τρίτη 18/9, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός - Αντιεξουσιαστική Κίνηση και το ΠΑΜΕ, στο Κερατσίνι στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Προσυγκέντρωση στο μνημείο Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, οδός Παύλου Φύσσα (πρώην Π. Τσαλδάρη) στις 5μμ.

Η νέα ενέδρα των υπολειμμάτων των ναζιστών στο Πέραμα δε θα μείνει αναπάντητη. Θα διαλύσουμε τις τελευταίες τοπικές οργανώσεις της φασιστικής συμμορίας και θα κλείσει η γιάφκα του δήθεν σωματείου "Αγ. Νικόλαος" στο Πέραμα. Μια πρώτη απάντηση θα δοθεί το Σάββατο 22/9 στις 12μμ με αντιφασιστική συγκέντρωση στα Καραβάκια Σαλαμίνας και περιοδεία στην πόλη του Περάματος.

Καλούμε τους αντιφασίστες αγωνιστές να πλαισιώσουν τις τοπικές διαδηλώσεις:

  • στο Μαρούσι την Τετάρτη 19/9 στις 7μμ, σταθμός ΗΣΑΠ.
  • στον Άλιμο την Πέμπτη 20/9 στις 7μμ, Λεωφ. Ελευθερίας & Θουκυδίδου, πλησίον ΤΡΑΜ Μαρίνα Αλίμου.

Αθήνα, 17 Σεπτέμβρη 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2018/09/17/αν…


Όλοι στην κινητοποίηση την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018, 5.30μμ μνημείο Π. Φύσσα

Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.

Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία αποτέλεσε κορύφωση της αποθράσυνσης των ανθρωπόμορφων τεράτων του φασισμού, καθώς παρέμεναν ανενόχλητοι σε πλήθος προηγούμενων εγκληματικών ενεργειών τους κατά ελλήνων και μεταναστών, (όπως οι επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, η δολοφονία του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα κλπ), ενώ ακόμα, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, και η δίκη της ΧΑ τραβάει σε μάκρος.

Σήμερα, έχοντας μπει στην νέα εποχή των «μεταμνημονιακών μνημονίων διαρκείας» και της «ανάπτυξης» που θα χτίζεται καθημερινά πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις και ομάδες σαν τη ΧΑ αξιοποιούνται στο έπακρο από το κεφάλαιο. Δεν είναι καθόλου τυχαίες εξάλλου, οι παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ του κεφαλαίου, για τη φοροασυλία του και την ενίσχυση της κερδοφορίας του.

Ταυτόχρονα, η αντιμεταναστευτική πολιτική πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων, δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης, που εφαρμόζει η τωρινή κυβέρνηση (κ οι προηγούμενες) με τη ρατσιστική συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας, πυροδοτεί τις ξενοφοβικές ρατσιστικές αντιδράσεις και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.

Σε όλα αυτά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση της προπαγάνδας τους ακροδεξιά φασιστικά μορφώματα, αγαπημένα παιδιά των επιχειρηματιών και μακρύ χέρι του συστήματος, τα οποία, προβάλλουν ένα «κοινωνικό πρόσωπο» και προσφέρουν απλοϊκές απαντήσεις, χωρίς να θίγουν καθόλου τα πραγματικά συμφέροντα των βιομηχάνων και των τραπεζιτών.

Ο φασισμός θέλει μια κοινωνία με αδύναμα, φοβισμένα άτομα, χωρίς δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, πρόνοια), όπου τα πάντα θα είναι ιδιοκτησία των λίγων.

«Χρέος» του αντιφασιστικού κινήματος ήταν και παραμένει η αντίσταση στο μίσος και το φασισμό και η διάλυση του συστήματος που τον γεννά, μαζί με τη φτώχεια και την καταπίεση. Γι' αυτό, η παρουσία μας και φέτος στις κινητοποιήσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, εργατών, ανέργων, φοιτητών και μαθητών είναι αναγκαία, ώστε να μην επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

Απέναντι σε όσους ξεπουλάν τα κοινωνικά κεκτημένα γενεών, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Για όσους δεν άντεξαν και λύγισαν, για τα παιδιά που θα έρθουν και τους στίχους που θα γραφτούν, για τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους μας, το οξυγόνο, την αλληλεγγύη και την ελευθερία, για έναν κόσμο πιο όμορφο και πιο δίκαιο, θα αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, να μην νικήσει ο φόβος και το σκοτάδι.

Μαζί με τους εργαζομένους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικήσουμε πίσω τα δικαιώματα για δουλειά, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους, έλληνες και πρόσφυγες/μετανάστες, και να αντιταχθούμε στην φασιστικοποίηση της καθημερινής ζωής στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία.

Συμμετέχουμε στην πορεία την Τρίτη 18/9, 5.30μμ

στο μνημείο στην οδό Παύλου Φύσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη) Κερατσίνι

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/fyssas-18-9-18/


5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ο καθένας από εμάς πρέπει να δίνει κάτι

έτσι ώστε κάποιοι να μην είναι αναγκασμένοι να δίνουν τα πάντα…

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι, η οποία και πραγματοποιήθηκε υπό την ανοχή και την κάλυψη μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ.

5 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, συνεχίζουμε να πολεμάμε τους απόγονους των χιτών και των ταγματασφαλιτών, τους νοσταλγούς του Μεταξά και των χουντικών, τους θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι, τα δήθεν αντισυστημικά μαντρόσκυλα της αστικής τάξης, τους συνοδοιπόρους των μπάτσων και του παρακράτους, τους αυτουργούς των επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, εργατών, αγωνιστών και δομών του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, τους δολοφόνους του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

Τη στιγμή που η χώρα μετατρέπεται σταδιακά σ' ένα απέραντο ορμητήριο της νατοϊκής πολεμικής μηχανής των Η.Π.Α και μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών καθίσταται σε βασικό μοχλό για την ολοκλήρωση της ευρωατλαντικής επέκτασης στα δυτικά Βαλκάνια, οι ναζιστές του Μιχαλολιάκου μαζί μ' όλον τον εσμό της εθνικοφροσύνης -μέσω των "συλλαλητηρίων για την ονομασία της Μακεδονίας"- προσπαθούν να βγουν και πάλι στον αφρό, αποπροσανατολίζοντας και ντοπάροντας τα ανιστόρητα ένστικτα των πλέον αντιδραστικών κοινωνικών κομματιών.

Τη στιγμή που η γη, το νερό και το σύνολο των φυσικών πόρων της "μεταμνημονιακής Ελλάδας" δίνονται βορά στις ορέξεις των ντόπιων και των πολυεθνικών ομίλων "που φέρνουν την ανάπτυξη", οι ναζιστές της Χ.Α και οι ακόλουθοί της -όπως απέδειξαν και πρόσφατα κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά- συνεχίζουν ν' αποτελούν τα πιο πιστά μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Τη στιγμή που σ' όλη την Ευρώπη-Φρούριο οι ακροδεξιές-φασιστικές δυνάμεις σηκώνουν και πάλι απειλητικά κεφάλι, η Ελλάδα -ως μεθοριακό φυλάκιο της Ε.Ε "των δημοκρατικών αξιών"- εξακολουθεί ν' αποτελεί τον τόπο εγκλεισμού και εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων. Μέσα σ' αυτή τη συνθήκη, η Χ.Α και όλο το φασιστικό σκυλολόι συνεχίζουν να χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο και να θέτουν στο στόχαστρο -με την ανοχή της "αριστερής ΕΛ.ΑΣ" και το ξέπλυμα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ- τους πιο απόκληρους από τους απόκληρους. Πιο πρόσφατα παραδείγματα της θρασυδειλίας τους αποτελούν οι επιθέσεις εναντίον ανήλικων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο και τη Μυτιλήνη.

5 χρόνια μετά, η Χ.Α συνεχίζει ν' αποτελεί μια χρήσιμη εφεδρεία της αστικής τάξης και του κράτους της. Στη δίκη που διεξάγεται εναντίον τους και "σέρνεται" εδώ και τρεισήμισι χρόνια, οι ναζιστές προσπαθούν ν' αποκρύψουν τη μισάνθρωπη ιδεολογία τους και να σώσουν τα τομάρια τους, προβάροντας -για την "επόμενη μέρα"- τα κουστούμια των "σοβαρών εθνικιστών".

5 χρόνια μετά από εκείνη τη νύχτα της εκ προμελέτης δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα που έπεσε όρθιος και μαχόμενος ενάντια στους θιασώτες του πιο δόλιου καπιταλισμού, μοναδικό υπαρκτό και υπολογίσιμο εχθρό τους εξακολουθούν ν' αποτελούν οι δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού: οι κινηματικές δυνάμεις που κατεβαίνουν μαζικά στο δρόμο, "απαγορεύουν" ρατσιστικές εκδηλώσεις, "ανακαινίζουν" ναζιστικά γραφεία, τσακίζουν φασίστες, εγκλωβίζοντας τους σε θέση μόνιμης άμυνας, αποκαθηλώνοντας έμπρακτα την εικόνα των "μαχητών που θ' ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια" και καταρρακώνοντας στο δρόμο το μύθο των "άτρωτων" ταγμάτων εφόδου.

5 χρόνια μετά, η αστική "δικαιοσύνη" έχει φροντίσει έτσι ώστε οι Ρουπακιάδες να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Οι κινηματικές δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού οφείλουν να συνεχίσουν ν' αντιστέκονται και ν' αγωνίζονται, έτσι ώστε οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα να εξακολουθήσουν να μην αισθάνονται ασφαλείς…

Την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 17.30, συμμετέχουμε - στηρίζουμε την Αντιφασιστική Πορεία από το Μνημείο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι προς τη χρυσαυγίτικη γιάφκα στον Πειραιά.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Tαξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


ΑΡΣΙ: ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ - ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ

Στο νοσοκομείο μας προσκομίστηκε χθες 15/9/2018 άλλο ένα θύμα φασιστικής βίας, που έπεσε σε ενέδρα καθώς πήγαινε σε συναυλία στο Κερατσίνι στην μνήμη Φύσσα. Στις 18 Σεπτέμβρη 2013, πριν 5 ακριβώς χρόνια, στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας είχε προσκομιστεί ο Παύλος Φύσσας δυστυχώς ήδη αργά.

Στο νοσοκομείο μας έχουμε υποδεχτεί τα προηγούμενα επτά τουλάχιστον χρόνια δεκάδες μεταναστάτες αλλά και ντόπιους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, μερικούς με σοβαρά τραύματα, επίσης θύματα των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

Στο νοσοκομείο μας έχουμε επίσης υποδεχτεί μάρτυρες κατηγορίας στην δίκη της Χρυσής Αυγής που είχαν χτυπηθεί έξω από το δικαστήριο από την συμμορία.

Από το 2011 έχουμε εκφράσει την οργή και την αγωνία μας για την εγκληματική φασιστική βία που την βιώνουμε ως γιατροί περιθάλπτοντας τα θύματά της.

Επί δυο ολόκληρα χρόνια, 2011 - 2013, μέχρι την στυγερή δολοφονία Φύσσα, αντιμετωπίζαμε την πλήρη αδιαφορία του κράτους και των συστημικών ΜΜΕ γιατί τα θύματα ήταν κυρίως «ξένοι» άρα μάλλον για κάποιους όχι ακριβώς άνθρωποι.

Αλλά και μετά τον Σεπτέμβρη του 2013 πολλά παρόμοια περιστατικά κρύφτηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς τα μεγάλα αστικά κόμματα εξουσίας χαριεντίζονται με τους νεοναζί δολοφόνους, το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Μετά και το χθεσινό συμβάν της νέας βίαιης επίθεσης που - με βάση τα εξωτερικά τραύματα και την βιαιότητα της κάκωσης - καθαρά από τύχη δεν είχε δυσάρεστη κατάληξη, προειδοποιούμε άλλη μια φορά.

Πρέπει άραγε να ξαναθρηνήσουμε νεκρούς για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι και να καταλάβουν πως με τους νεοναζί φονιάδες δεν πρέπει να κάνουν πολιτικά παιχνιδάκια ούτε για να μαζεύουν ψήφους (οι μεν) ούτε για να κόβουν ψήφους από τον αντίπαλο (οι δε) ;

Πρέπει άραγε να ξαναθρηνήσουμε νεκρούς για να αντιμετωπίσουν επιτέλους αποφασιστικά και οι μεν και οι δε θύλακες μέσα στην αστυνομία και μέσα στην δικαιοσύνη που προστατεύουν και σιγοντάρουν τους εγκληματίες ;

Καλούμε τους/τις συναδέλφους υγειονομικούς, όλο τον λαό, όλη την νεολαία να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια.

Όλες/όλοι μεθαύριο Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στην μνήμη του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2018/09/blog-post_…


Στις 17/09 πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στις σχολές Παιδαγωγικό, Νομική, Αρχιτεκτονική (Πολυτεχνείο) και ΑΣΟΕΕ με κείμενα, τρικάκια και αφίσες για την προπαγάνδηση της αυριανής πορείας για τον Π.Φύσσα στο Κερατσίνι. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
Στις 18/09/2013 ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται στο Κερατσίνι από τον φασίστα Γιώργο Ρουπακιά, μέλος των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Την περίοδο εκείνη οι νεοναζί απολαμβάνουν μια αυξημένη δυναμική στο δρόμο, μια σχετικά ευρεία κοινωνική αποδοχή, καθώς και υψηλά εκλογικά ποσοστά. Πέντε χρόνια μετά η Χ.Α βρίσκεται σημαντικά αποδυναμωμένη, κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος. Παρόλα αυτά ο αγώνας ενάντια σε όσα πρεσβεύουν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος, αφού η φασιστική απειλή εμφανίζεται ακόμα στον δρόμο, έχοντας πάρει πλέον τη μορφή εθνικιστικών συλλαλητηρίων. Αυτές οι «πατριωτικές» συγκεντρώσεις είναι που δίνουν επιπλέον χώρο για πογκρόμ σε μετανάστες, επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις.
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης ο φασισμός καλείται από το κεφάλαιο να παίξει το διαχρονικό αντεπαναστατικό και αντιδραστικό του ρόλο. Εκμεταλλευόμενος το κλίμα του φόβου και της αδυναμίας που προκαλούν η φτώχεια και η αβεβαιότητα καταφέρνει να σπείρει το δηλητήριο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Προσπαθεί να πείσει την ντόπια εργατική τάξη ότι ο αγώνας της δεν πρέπει να είναι ταξικός αλλά εθνικός και ότι ο εχθρός της δεν είναι οι εκμεταλλευτές της αλλά οι μετανάστες, οι αλλόθρησκοι και γενικότερα κάθε τι διαφορετικό. Στέκεται διαχρονικά απέναντι στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των από τα κάτω προσπαθώντας να τους καταστείλει, αποτελώντας το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, γεγονός που διαπιστώνεται από την μιντιακή κάλυψη φασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων, τη συνεργασία τους με τους μπάτσους και τις δυνάμεις καταστολής, την άτυπη δικαστική ασυλία και τη στενή συμμαχία με το ντόπιο κεφάλαιο.
Ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια γίνεται φανερή η εθνικιστική-φασιστική παρουσία, η οποία είτε δρα αυτόνομα είτε βρίσκει το καταφύγιο της στα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Για αυτό η φοιτητική κοινότητα οφείλει να εντείνει τον αντιφασιστικό αγώνα της μέσα στις σχολές και τα πανεπιστήμια.
Καθώς οι εθνικιστικές ιδέες και ομάδες βρίσκουν συνεχώς φιλόξενα πεδία έκφρασης και δράσης μέσω των συλλαλητηρίων για την ονομασία της Μακεδονίας, ο μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να ορθώσει αναχώματα απέναντι σε κάθε είδους φασιστική απειλή, τόσο στις συνειδήσεις όσο και στον δρόμο. Σε μια περίοδο όπου οι κυρίαρχοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εθνικές και πολεμικές εντάσεις, οι καταπιεσμένες/οι οφείλουμε να καλλιεργήσουμε σχέσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης και αγώνα πέρα από και ενάντια στα σύνορα.
Με πυξίδα μας τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της αυτό-οργάνωσης να αντισταθούμε στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, να τσακίσουμε τα χίλια πρόσωπα του φασισμού χωρίς να εναποθέτουμε καμία ελπίδα στον κρατικό μηχανισμό και τον συστημικό «αντιφασισμό» των δικαστηρίων, να οργανώσουμε και να συνεχίσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα της χειραφέτησης και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Να αγωνιστούμε για έναν κόσμο όπου το εθνικιστικό μίσος δε θα έχει καμία θέση και όπου οι λαοί δεν θα δολοφονούνται για τα κέρδη των αφεντικών, δηλαδή έναν κόσμο χωρίς έθνη, σύνορα και στρατούς, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ 18/09, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΟΔΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ), 18:00

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΡΟΔΑΜΟΣ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/afsarodamos/posts/…


Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»: Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί!..

post image

Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»

5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ!..

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 το παρακρατικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δολοφονεί τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.Μια δολοφονία, σχεδιασμένη κατ' εντολή της ηγεσίας της νεοναζιστικής οργάνωσης, εκτελεσμένη από τα προετοιμασμένα τάγματα εφόδου της και το χέρι του χρυσαυγίτικου μέλους της, δολοφόνου Γ. Ρουπακιά.

Η καταγεγραμμένη δημόσια ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία του Παύλου από τον αρχηγό των χρυσαυγιτών Νίκο Μιχαλολιάκο, λίγο πριν τις εκλογές του 2015 μαζί με το συνονθύλευμα από ακροδεξιούς φασίστες, νεοναζί εγκληματίες όπως και το δολοφόνο Γ. Ρουπακιά, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας ελεύθεροι είναι πρόκληση για όλη την κοινωνία, για όλο το αντιφασιστικό κίνημα.

Η δολοφονία του Παύλου γίνεται αφορμή για το τέλος της συγκάλυψης από το καθεστωτικό πολιτικό, δικαστικό και αστυνομικό κράτος μετά την αποκάλυψη ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, κρατούσε για μήνες στα συρτάρια του πάνω από τριάντα δικογραφίες για εγκληματικές πράξεις χρυσαυγιτών.Αποσιωπώντας, έτσι, εσκεμμένα προηγούμενες άλλες δολοφονίες, όπως του Πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ, αλλά και ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, απειλές, πογκρόμ, ταγματασφαλίτικες επιθέσεις σε αντιφασίστες, πρόσφυγες, μετανάστες, εργάτες, κοινωνικά και πολιτικά στέκια.

Ο Παύλος δεν στοχοποιήθηκε τυχαία αλλά επειδή ήταν αντιφασίστας

Ακόμα και την τελευταία ώρα στάθηκε όρθιος, αψηφώντας τον θάνατο και μην υπολογίζοντας τον εαυτό του, για να προστατεύσει δικούς του συντρόφους και συντρόφισσες και αυτό είναι μέγιστο ιστορικό δίδαγμα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί.

Η ουσιαστική συνεργασία των παρακρατικών ναζιστών της χρυσής αυγής με την αστυνομική ομάδα ΔΙΑΣ το βράδυ της δολοφονίας, η οποία ήταν παρούσα και αμέτοχη, παρακολουθώντας από απόσταση σαν απλός θεατής καθ' όλη τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης από το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, αλλά και τη στιγμή που ο φασίστας μαχαιρώνει τον Παύλο Φύσσα, δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Η εξέλιξη τη δίκης φωτίζει πλέον όλες τις πτυχές της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης χάρη στο σπουδαίο έργο της Πολιτικής Αγωγής, με το οποίο δικηγόροι του Αντιφασιστικού Κινήματος ξεσκεπάσαν την παρακρατική καταστατική σύσταση, δομή και ιεραρχία της νεοναζιστικής, δολοφονικής οργάνωσης.

Ενώ, όπως ήταν φυσικό, απουσιάζουν από τη δίκη τα συστημικά ΜΜΕ και οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι τους που κόπτονται, κατά τα άλλα, για τη δήθεν ενημέρωσή μας, ως γνήσια δεκανίκια του καθεστωτικού συστήματος διαμεσολαβητικής συναλλαγής και διαπλοκής με την εκάστοτε εξουσία, παρέχοντας όποτε και όταν χρειάζεται τα αναγκαία άλλοθι παρουσίασης για μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

Ο «εκδημοκρατισμένος» φασισμός που πλασάρεται ως μέρος του αστικού πολιτεύματος είναι το γόνιμο έδαφος ενσωμάτωσης των νεοναζί ως άλλη μια εκφυλισμένη και κοινωνικά εκφασισμένη κανονικότητα, στην δημόσια σφαίρα των συστημικών, ή μη, ΜΜΕ αλλά και εντός του αστικού κοινοβουλίου.

Τους νεοναζί τους γνωρίζουμε από πολύ παλιά...

Ξέρουμε, ποιοι και τι είναι από τότε που η σβάστικα δεν φόραγε κουστούμι αλλά συνέχιζε και συνεχίζει να αποτελεί το μακρύ χέρι παρακρατικών εκκαθαρίσεων του βαθέος κράτους.Ο νεοναζισμός και η ακροδεξιά μέσω του χρυσαυγίτικου μορφώματος σερβίρεται συγκεκαλυμμένα ως μια πιθανότητα σοβαρής πολιτικής εκδοχής και όχι ως η εγκληματική παράφραση του κρατικού κατασταλτικού και ολιγαρχικού οικονομικού συστήματος.

Την ίδια ώρα τα ανδρείκελα -βουλευτές της ΧΑ ονειρεύονται χούντες, πραξικοπήματα και μειονοτικές εκκαθαρίσεις με υψωμένα τα λάβαρα του εθνικισμού και την εθνικής καθαρότητας.

Με αυτόν τον τρόπο, μία νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση τα τελευταία χρόνια με πολιτικές δολοφονίες στο ενεργητικό της εξακολουθεί να παριστάνει το κόμμα- με σφραγίδα του νόμου- υπό την καθεστωτική ανοχή, έχοντας μαζί και ένα μέρος του εκλογικού σώματος, εξυπηρετώντας την καθεστωτική τάξη μέσω της θεωρίας των δύο άκρων.

Η πρόσφατη, πρωταγωνιστικού ρόλου, εμφάνιση των χρυσαυγίτικων παρακρατικών ταγμάτων εφόδου και των φασιστικών ομάδων στα εθνικιστικά συλλαλητήρια ταυτόχρονα με τις νέες επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες γίνεται στη προσπάθεια εκμετάλλευσης μιας δήθεν εθνικοπατριωτικής οργής ώστε να νομιμοποιηθούν εκ νέου ξυλοδαρμοί, δολοφονικές επιθέσεις, εκκαθαρίσεις και κάθε είδους φυλετική, θρησκευτική, σεξουαλική, πολιτική και ιδεολογική στοχοποίηση.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ακροδεξιά ο φασισμός και η νεοναζιστική εκδοχή ολοκληρωτισμού, επανεμφανίζεται επενδύοντας στη φοβική εθνικιστική ρητορική μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας, σεξισμού, ομοφοβίας και ισλαμοφοβίας, εξυπηρετώντας αδηφάγα συμφέροντα που στηρίζουν την αδιέξοδη εξαθλίωση των λαών από την παγκόσμια ελίτ.

Γνωρίζει, μάλιστα, αυτή η παγκόσμια ολιγαρχική ελίτ ότι η στάση της ανατροφοδοτεί τις δεξαμενές του εκφασισμού αλλά και πως αν ήθελε να εξαφανίσει πολιτικά και ιδεολογικά το φασισμό, τότε θα έπρεπε πρώτα να εξαφανίσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Δίχως καμιά αμφιβολία πορεύονται αντάμα πάνω στα χνάρια του νεοφασιστικού φιδιού που μετατράπηκε, πια, σε λερναία ύδρα.

Ταυτόχρονα στο παγκόσμιο πεδίο η επανεμφάνιση ακροδεξιών, νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ρευμάτων -με ισχυρή εκλογική απεύθυνση- καρπώνεται ψήφους και πολιτικό έρεισμα καθώς εκμεταλλεύεται τα αποτελέσματα της παγκόσμιας λαϊκής φτωχοποίησης, της ανεργίας, της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης, της αδιέξοδης ισοπέδωσης αξιών, δημιουργώντας παράλληλα ακραίους θύλακες εκφασισμού εντός των κοινωνιών.

Την ώρα που ο Παύλος Φύσσας από τον τάφο του ζητάει δικαίωση, την ώρα που ο φονιάς και οι συνεργοί του κυκλοφορούν ελεύθεροι, πρωταγωνιστές σε νέες εγκληματικές επιθέσεις, η ανάγκη για ένα συλλογικό αντιφασιστικό κίνημα εξεγερτικά οργανωμένο στο πεδίο συνάντησης του αγώνα και της ενιαίας συγκρότησης μετώπων πάλης, ενάντια σε κάθε μορφή επιβολής φασιστικών και νεοναζιστικών ολοκληρωτισμών, αποτελεί τον ανατρεπτικό μονόδρομο συστράτευσης μας.

Τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα δεν αποτελούν κομματικό ή κινηματικό πανηγυράκι, ούτε επετειακό μνημόσυνο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, αλλά ημέρα μνήμης χαραγμένη στην Αντιφασιστική Ιστορία με το αίμα του.

Ο Παύλος δεν φοβόταν, δεν σιωπούσε, δεν συμβιβαζόταν

Πορεύονταν στο δρόμο για να εξαφανίσει, να τσακίσει κάθε κεφάλι της λερναίας ύδρας που θρέφεται στο αιμοσταγές, μισαλλόδοξο σκοτάδι του νεοναζιστικού ολοκληρωτισμού.

Μονό αυτός ο δρόμος υπάρχει στον αντιφασιστικό αγώνα που δίνει η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα.

Το αντιφασιστικό κίνημα είναι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για να τους θάψει μια για πάντα και να εξαφανίσει όλα αυτά που πρεσβεύουν, για να συντρίψουμε το φασισμό, το ναζισμό και τον χρυσαυγιτισμό.

Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει στον εξεγερτικό αντιφασιστικό αγώνα ως οδοστρωτήρας που θα λιώσει στο πέρασμά του το παρακράτος του χρυσαυγίτικου νεοναζισμού και κάθε κατακάθι του, στο βόθρο μέχρι να γίνουν όλοι τους, ένα με τα δικά τους απόβλητα.

Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε!.. Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες!..

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί!..

Συμμετέχουμε στο ενωτικό κάλεσμα της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα, συλλογικοτήτων και οργανώσεων στην κεντρική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018.

Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1591334/


Παύλος Φύσσας; Παρών! - Κανένας εφησυχασμός απέναντι στο φασιστικό κτήνος - Όλοι/ες στην πορεία του Κερατσινίου

Το ημερολόγιο έγραφε 18 Σεπτεμβρίου 2013 όταν ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, έπειτα από ενέδρα που του είχαν στήσει τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία εκείνη υπήρξε το αποκορύφωμα της προσπάθειας της Χρυσής Αυγής να αναβαθμίσει τη δολοφονική της δραστηριότητα εκείνη την περίοδο: μόλις λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, που δεν είχε κανένα ουσιαστικό πολιτικό κόστος για τους ναζιστές της Χ.Α., η δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα που ακολούθησε υπήρξαν κομμάτια της ίδιας στρατηγικής από την πλευρά των φασιστών.

Ο Παύλος Φύσσας, γνωστός στη γειτονιά του για τις αντιφασιστικές του αντιλήψεις και την κοινωνική του δράση, δεν δολοφονήθηκε εξαιτίας ενός τυχαίου γεγονότος και πόσο μάλλον επειδή «τσακώθηκε για το ποδόσφαιρο», όπως μπόλικα ΜΜΕ προσπάθησαν να μας πείσουν τις αμέσως επόμενες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της δολοφονίας του. Η δολοφονία του ήταν αποτέλεσμα μιας ξεκάθαρης στόχευσης και έλαβε χώρα στα πλαίσια της προσπάθειας της Χρυσής Αυγής να εδραιωθεί στην ελληνική κοινωνία ως ο πιο πρωτοκλασάτος μπράβος του Κεφαλαίου, ως η προμετωπίδα της αντεπανάστασης και της εναντίωσης στο εργατικό κίνημα, που εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε πλήρη άνθιση. Και αν η στρατηγική αυτή της Χρυσής Αυγής πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων μόλις λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο λόγος δεν είναι άλλος από την ενεργοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος που μαζικά και δυναμικά «έσβησε» κάθε προσπάθεια των ναζί να «ψηλώσουν» λίγο παραπάνω.

Πέντε χρόνια μετά τον ματωμένο Σεπτέμβρη του 2013, η Χρυσή Αυγή μπορεί να μην έχει καταφέρει να μπει στο κάδρο του κεντρικού πολιτικού σκηνικού με τους ίδιους όρους και την ίδια δυναμική, ωστόσο κάποια δεδομένα συνεχίζουν να ισχύουν και το αντιφασιστικό κίνημα απαιτείται να συνεχίσει να βρίσκεται σε εγρήγορση. Η ελληνική ακροδεξιά ανασυγκροτήθηκε με αφορμή το μακεδονικό ζήτημα, η Χρυσή Αυγή καθώς και άλλες, μικρότερες ναζιστικές γκρούπες βγήκαν από τις τρύπες τους και τις ξαναείδαμε στον δρόμο, όπου και στη σκιά των εθνικιστικών συλλαλητηρίων ανέπτυξαν μια επιθετική δραστηριότητα απέναντι σε διάφορους αυτοοργανωμένους χώρους: χέρι-χέρι με τους φορείς της εκκλησίας, διάφορους πατριωτικούς συλλόγους και κάτι θλιβερές ενώσεις απόστρατων που παραδοσιακά αποτελούν πολιτικούς χορηγούς τους, οι φασίστες επιχειρούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να αντεπιτεθούν. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε ούτε να το σκέφτονται.

Όσο ναζιστικές γκρούπες, ψεκασμένοι παπάδες και απόστρατοι ακροδεξιοί επιχειρούν να εξαπλώσουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού μέσα στην κοινωνία, τόσο το κοινωνικό κίνημα θα απαντάει στον δρόμο, στους χώρους εργασίας, στις σχολές και στις γειτονιές με γνώμονα την αλληλεγγύη και την κουλτούρα συνύπαρξης και ισότητας: η συμπλήρωση πέντε χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και όλες οι εκδηλώσεις μνήμης που προηγήθηκαν είναι απλά ένα ακόμα λιθαράκι στο συνεχιζόμενο χτίσιμο του τείχους απέναντι στην επέλαση του φασισμού. Με κάθε αφορμή, απέναντι στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία θα προτάσσουμε την ενότητα των καταπιεσμένων, θα απονομιμοποιούμε κάθε φωνή μίσους που θέλει να χωρίζει τους ανθρώπους με βάση το χρώμα τους, την καταγωγή τους, το φύλο τους και την σεξουαλικότητά τους. Θα εναντιωνόμαστε στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά τιμώντας τη μνήμη του Παύλου από το Κερατσίνι, του Clement από το Παρίσι, της Heather από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και όλων εκείνων που αρνήθηκαν να φοβηθούν το φασιστικό κτήνος και υπερασπίστηκαν τους διπλανούς τους.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, την Τρίτη 18/9, στις 17:30 στο μνημείο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα που θα κινηθεί προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

πηγή : https://rocinante.gr/pavlos-fissas-paron-kane…


«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί»

20-fyssas-afisa_0.jpg

«Καλούμε όποιον νιώθει την ευθύνη να σταθεί μαζί μας και απέναντί τους»: η οικογένεια και οι φίλοι του, πέντε χρόνια από εκείνη τη νύχτα που «ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε "το Τέρας" στα μάτια», όπως γράφουν, καλούν το Σάββατο στη συναυλία στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και την Τρίτη στην αντιφασιστική πορεία από το Κερατσίνι προς τα γραφεία των νεοναζί στον Πειραιά.

«Στεκόμαστε ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν "νόμιμο" πολιτικό κόμμα και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της», σημειώνουν η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου.

Η πορεία έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος αφού, όπως τονίζει η οικογένεια Φύσσα, «η κοινωνία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος λειτούργησε και λειτουργεί σαν δοκιμαστικός σωλήνας για το πείραμα του μοντέρνου εκφασισμού από τους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους, που πλέον εστίασαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατηθούν τόσο στον δρόμο όσο και εκλογικά».

Τα περισσότερα γραφεία της Χρυσής Αυγής ανά την επικράτεια είναι κλειστά εξαιτίας της δράσης των αντιφασιστών και υπό το βάρος των αποκαλύψεων στο δικαστήριο.

Ο Πειραιάς όμως αποτελεί το τελευταίο τους προπύργιο: «Είναι μια τοπική που στεγάζει τον διαλυμένο πυρήνα της Νίκαιας, που δολοφόνησε τον Παύλο εκείνο το βράδυ, αλλά και των γύρω περιοχών που στερούνται γραφείων. Σήμερα είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: ότι θα παλέψουμε ώς το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψυχή τους με τυφλό μίσος. Η καταδίκη των νεοναζί στον δρόμο πρέπει να υποδεχτεί την τυπική καταδίκη από τη δικαιοσύνη, που οφείλει να είναι βαριά και συνολική».

Στη Β' Πειραιά

«Το κράτος και οι κυβερνήσεις, αφού επί δεκαετίες εξέθρεψαν τη Χ.Α., τώρα της επιτρέπουν να λειτουργεί απροκάλυπτα ως μήτρα των ακροδεξιών ομάδων, πράγμα που φαίνεται να βολεύει εκτός από τους φασίστες και την αστυνομία. Παρ' όλα αυτά, έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με τις οργανωμένες αντιφασιστικές δυνάμεις στις γειτονιές, που δεν τους επιτρέπουν να διεκδικούν δημόσιο χώρο και λόγο», σημειώνουν και η οικογένεια και οι φίλοι του Φύσσα, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικής σημασίας απάντηση που δίνεται σε κάθε γειτονιά απέναντι στη φασιστική βία.

Ο Γιάννης ήταν αδερφικός φίλος του Φύσσα. Αυτές τις μέρες, όπως όλοι οι φίλοι και η οικογένειά του Παύλου, εργάζονται ακατάπαυστα για τη συναυλία και την αντιφασιστική πορεία.

Πώς είναι τα πράγματα στις γειτονιές του Παύλου, πέντε χρόνια μετά την άνανδρη και στυγερή δολοφονία του από τους νεοναζί, ρωτήσαμε τον Γιάννη.

«Οι φασίστες ήθελαν να αποκτήσουν κοινωνική γείωση στις γειτονιές πολύ καιρό πριν από τη δολοφονία του Παύλου. Εδώ, στη Β' Πειραιά, ζουν άνθρωποι που το κράτος τούς έχει εγκαταλείψει τα χρόνια της κρίσης και πίστεψαν στο τάχα κοινωνικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Αγνοούσαν τον πραγματικό χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης, νόμιζαν ότι πρόκειται για ένα αντισυστημικό κόμμα. Με τη δολοφονία του Παύλου έπεσε φως παντού, μαθεύτηκαν όλα, δεν υπήρχε πια καμία δικαιολογία για κανέναν. Ολοι έπρεπε να πάρουν θέση: ή με τον θύτη ή με το θύμα. Τώρα πια τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με το 2013: η Χρυσή Αυγή δεν έχει πια την απήχηση που είχε, τα ποσοστά της έχουν πέσει. Εχει συμβάλει σε αυτό η δίκη με τα όσα αποκαλύφθηκαν εκεί. Οι γειτονιές μας οχυρώθηκαν αντιφασιστικά και πολύς κόσμος μπήκε στο κίνημα. Στον Πειραιά βοηθά η ύπαρξη της Φαβέλας».

Η πορεία στον τόπο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος έχει για τους ανθρώπους της περιοχής πολύ μεγάλο νόημα. «Τους αγγίζει όλους, από τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο, από πιτσιρίκια μέχρι παππούδες που βγαίνουν στα μπαλκόνια και μαμάδες με τα μωρά τους», μας λέει ο Γιάννης. «Αυτές τις μέρες πάμε να αποδείξουμε στο Τέρας πως όχι μόνο δεν φοβόμαστε, αλλά αυτό πρέπει να μας φοβάται».

Η πορεία της Τρίτης

Θα ξεκινήσει στις 5.30 από την οδό Παύλου Φύσσα 60 στο Κερατσίνι.

Καλούν: Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά, Αντιφασιστική πρωτοβουλία Περάματος, Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, Εργατική λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Nosotros, Antinazi zone, Κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα, οι καταλήψεις στέγης Νοταρά 26 και 5ο Λύκειο Αθηνών, η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, ΠΕΝΕΝ, Χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza, Στέκι Μεταναστών, Σχολείο Μεταναστών Τα πίσω θρανία.

Στηρίζουν: Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Ανασύνθεση - ΟΝΡΑ, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Δικτύωση για τη ριζοσπαστική Αριστερά, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, Ξεκίνημα - διεθνιστική σοσιαλιστική οργάνωση.

ΠΕΝΕΝ

πηγή : http://penen.gr/ενημερωση/κοινωνια/item/5527-…


5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες. Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα Τρίτη 18/9

Με αγώνες να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό

Καμία ανοχή - Κανένας χώρος για τους φασίστες και αντιδραστικούς

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα: Τρίτη 18/9

Αθήνα: 17:30, Κερατσίνι, μνημείο Παύλου Φύσσα

Θεσσαλονίκη: 18:00 στην Καμάρα

-

Φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Ο Παύλος ήταν γιος εργατών, είχε εργαστεί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος μαζί με τον πατέρα του, έγινε γνωστός από τα hip hop τραγούδια του με πολιτικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο, συμμετείχε συχνά σε συναυλίες αλληλεγγύης. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να μπει στο στόχαστρο του ναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή, που εκείνη την περίοδο υλοποιούσε ένα σχέδιο κλιμάκωσης και αναβάθμισης της δράσης του (δολοφονικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστών, αγωνιστών, κ.λπ.) και με άμεση ενίσχυση από την κυβέρνηση Σαμαρά επεδίωκε πιο καθαρά έναν πρωταγωνιστικό κατασταλτικό ρόλο σε βάρος του εργατικού κινήματος.

Η δολοφονία πυροδότησε ένα ογκώδες κύμα οργής και αντίδρασης των εργαζόμενων και νέων ενάντια στον φασισμό, ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά να σπάσει την μακρά περίοδο δικαστικής, αστυνομικής και πολιτικής ασυλίας των φασιστών, να προχωρήσει σε συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα, μετά από 5 χρόνια, η στάση του κράτους απέναντι στην ΧΑ είναι σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα. Η τυφλή αστική δικαιοσύνη έχει αφήσει ελεύθερο μέχρι και τον δολοφόνο του Παύλου (με δήθεν περιοριστικούς όρους), η δίκη καρκινοβατεί για τρίτη χρονιά χωρίς την παρουσία των 69 κατηγορουμένων, η ΧΑ παραμένει ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Η ξεπουλημένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την τυχοδιωκτική της πολιτική έχει γίνει επικίνδυνη και αποκρουστική. Ευθυγραμμίζεται με τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που έχουν αιματοκυλίσει τον πλανήτη, εμπλέκεται ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς, δαπανά δισ. για εξοπλισμούς ενώ ο λαός πεινάει, κλείνει συμφωνίες (π.χ. Συμφωνία Πρεσπών) που αφενός εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αφετέρου αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, σιγοντάρουν τους εθνικιστές/χρυσαυγίτες με στόχο αυτοί να ανακτήσουν σιγά σιγά τον χώρο τους (στην πολιτική και στον δρόμο), εκμεταλλευόμενοι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, δίπλα σε νεοδημοκράτες και κάθε λογής «μακεδονομάχους». Επαναφέρει με γοργούς ρυθμούς το Κράτος Εκτατής Ανάγκης, όπου εθνικιστές, χρυσαυγίτες, αντιδραστικοί κάθε λογής -και κυρίως γύρω από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς- θα αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο. Άλλωστε φάνηκε πεντακάθαρα από τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε φρούριο ενόψει της ΔΕΘ. Έτσι, προετοιμάζει ακόμα πιο αντιδραστικές εξελίξεις, ακόμα μεγαλύτερη αντιδημοκρατική αναδίπλωση, ώστε να διασωθεί ο ελληνικός καπιταλισμός από την τεράστια κρίση του με συντριπτικά χτυπήματα στο εργατικό κίνημα.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους, πρέπει να τελειώσουμε με τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτές οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Έχουν φωλιάσει σε αστυνομία, στρατό, δικαστικό μηχανισμό. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας την «τάξη και ασφάλεια» για κάθε μαυραγορίτη εργοδότη. Είναι απαραίτητοι για την καλλιέργεια διαιρέσεων και μίσους στο εσωτερικό της εργατικής τάξης, ώστε να είναι ανήμπορη ενάντια στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές, ενάντια στα Μνημόνια, την απειλή του πολέμου, το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος, την ενότητα και οργάνωση των αγώνων, με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, ενάντια σε κάθε φασίστα - είτε άθλιο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό, είτε ναζιστή χρυσαυγίτη.

-

Να σαπίσουν στη φυλακή για πάντα οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι.

Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό και εθνικισμό - Διεθνισμός των εργατών και των λαών. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις. Όχι στους εξοπλισμούς.

Ενάντια στον ρατσισμό. Ανοιχτά σύνορα, με ασφαλή και οργανωμένη διέλευση, ενάντια στις ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ. Άσυλο στους πρόσφυγες, χαρτιά στους μετανάστες.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/8056