Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Antifa συναυλία για την κάλυψη δικαστικών εξόδων συντρόφων

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας, κατά κόσμον γνωστός Killah P, πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Την ίδια κιόλας μέρα ένα αντιφασιστικό ποτάμι κατακλύζει την περιοχή της δολοφονίας και ξεσπούν εκτεταμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. οι συγκρούσεις αυτές εξαπλώνονται γρήγορα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι διαδηλώσεις που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας αντιμετωπίζουν την καταστολή του κράτους που δίνει ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο μόνος διαχειριστής του πολιτικού γίγνεσθαι και του κοινωνικού αναβρασμού είναι η κυβέρνηση και συνάμα η εξουσία. Το μήνυμα αυτό θα γίνει πιο ξεκάθαρο με την σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά, με σκοπό να κατευνάσει την πόλωση που αρχίζει να δημιουργείται μέσα στην κοινωνία και όχι φυσικά να δώσει κάποιο τελειωτικό χτύπημα στους νεοναζί. Εξάλλου, ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός τους ανέθρεψε και τους ανέδειξε ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια με διάφορους τρόπους όπως η κάλυψή τους σε έκνομες ενέργειες, είτε άμεσα με τις πλάτες της αστυνομίας στον δρόμο, είτε έμμεσα με υπόγειες χρηματοδοτήσεις, διάθεση πληροφοριών και η λίστα τελειωμό δεν έχει.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα, όπου η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης εξελίσσεται ακόμα, με την έκβασή της να παραμένει άγνωστη. Μια ενδεχόμενη αθώωση των φασιστών πρέπει να επιφέρει (και θα επιφέρει) κοινωνικές αναταράξεις και θα επισημοποιήσει αυτή την άτυπη συνεργασία τους με το κράτος. Το χρέος όμως του κάθε αντιφασίστα είναι να μην αναπαύεται στις ορέξεις του δικαστικού συστήματος αλλά να πολεμάει καθημερινά τον φασισμό σε όλες τις εκφάνσεις του, διότι είναι γελασμένοι όσοι θεωρούν ότι ακόμα και σε ενδεχόμενη καταδίκη των ναζί θα έχει δοθεί τελειωτικό χτύπημα στο τέρας του φασισμού. Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους, τις γειτονιές, τα σχολεία ,τους χώρους δουλειάς από τον κόσμο του αγώνα και όχι σε δικαστικές αίθουσες.

Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω αντιφασίστες από την περιοχή της Ελευσίνας οργανωθήκαμε και στήσαμε την παρούσα συναυλία στοχεύοντας να κρατήσουμε αναμμένη την αντιφασιστική φλόγα των ημερών. Μακριά από την λογική ενός ακόμα μνημόσυνου, θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη ενάντια στην λήθη και να πλημμυρίσουμε την πόλη με τις μουσικές και τις ιδέες μας. Ιδέες για έναν κόσμο που δεν χρειάζεται μπάτσους προστάτες αλλά σχέσεις αλληλεγγύης, ιδέες για έναν κόσμο που μας χωράει όλους εκτός από τους δολοφόνους της ελευθερίας. Η δεύτερη στόχευσή μας είναι η οικονομική και ηθική ενίσχυση ανθρώπων, οι οποίοι ασπαζόμενοι τα προτάγματα του μαχητικού αντιφασισμού, έκαναν τις ιδέες τους πράξεις και τώρα διώκονται για αυτές.

Ελπίζουμε πως μια μέρα η αντιφασιστική φλόγα που προσπαθούμε να κρατήσουμε αναμμένη θα γίνει πυρκαγιά και θα μετατρέψει σε στάχτες τους φασίστες, τους μπάτσους προστάτες τους και κάθε δυνάστη των ζωών μας.

Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα και την τοπική κοινωνία που παραμένει "ζωντανή" στην ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ).

"ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗ"

Στο live θα παίξουν οι:

Εισβολέας

Obnoxious Kas

Νιο.Στε

Τωm Unit

Οπλιστής

Lyrical Punishment

Ραμμένος Άσσος

Θείος Γιακουμής

Άψινθος

Loonatik

Φιασκο

Πρόσβαση με λεωφορεία:

-876 από σταθμό μετρό Αγία Μαρίνα και Αιγάλεω

-845/871 από Πειραιά

-Υπεραστικό κτελ από πλατεία ασωμάτων Θησείο (κατέυθυνση Μέγαρα / Ερυθρές)

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Αύγουστος 02h


Την Παρασκευή στηρίζουμε την Ελευσίνα με την παρουσία μας, ενώ θα υπάρχει και bazaar βιβλίου της Φαβελας στον χώρο.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/freesocialcenterfa…