Τρίτη 1 Μαίου 2018 στις 12.00

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Δεν πολεμάμε για τις πατρίδες σας, δεν κάνουμε ειρήνη με τα αφεντικά μας - Όλοι/ες στις πρωτομαγιάτικες ανεξάρτητες συγκεντρώσεις

Άλλη μία Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να στέκονται πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων 150 χρόνων, που σάρωσε η πολιτική του Κεφαλαίου σε κρίση και των κυβερνήσεών του σε συνεργασία με τον γραφειοκρατικό κρατικό επίσημο συνδικαλισμό που παρακολούθησε ατάραχος.

Στην Ελλάδα μόνο, το αποτέλεσμα 9 χρόνων καπιταλιστικής κρίσης κάτω από κυβερνήσεις της δεξιάς και της αριστεράς, έχει φέρει την πραγματική ανεργία στα όρια του 30% του πληθυσμού, έχει εξαφανίσει κάθε μορφή κοινωνικής προστασίας, έχει καταστήσει τις συλλογικές και τις κλαδικές συμβάσεις σε μαύρο αστείο και έχει συρρικνώσει συνολικά το εισόδημα των εργαζομένων στο μισό.

Όμως αυτή η Πρωτομαγιά, βρίσκει επίσης την εργατική τάξη να εγκαλείται επίσης από τις παράφωνες σειρήνες του μιλιταρισμού, του πατριωτισμού και του εθνικισμού. Πότε προκειμένου να υπερασπιστεί την ακραία επιθετική πολιτική της Ελλάδας απέναντι στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, πότε προκειμένου να στηρίξει την ελληνική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η εργατική τάξη δέχεται έναν βομβαρδισμό ψευδών και στρεβλών πληροφοριών που απαιτούν από αυτήν να σταθεί στο πλευρό του ελληνικού κράτους και του ελληνικού κεφαλαίου απέναντι στον «εξωτερικό εχθρό».

Την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες αδέρφια μας πρόσφυγες ζουν εγκλωβισμένοι σε στρατόπεδα και στα νησιά, τα αφεντικά μας καλούν να στραφούμε ενάντια και σε άλλους φτωχούς ανθρώπους, σε συναδέλφους πέρα από τα σύνορα της ελληνικής επικράτειας.

Ήρθε ο καιρός οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να απαντήσουμε στον ελληνικό καπιταλισμό ότι κανέναν «εξωτερικό εχθρό» δεν έχουμε, γιατί εμείς είμαστε ο εσωτερικός εχθρός.

Ήρθε ο καιρός να συγκροτήσουμε μια μεγάλη κοινωνική συνομοσπονδία των καταπιεζόμενων, των εργαζόμενων, των ανέργων, των προσφύγων, των γυναικών, των LGBT ατόμων, που θα απαντήσει συλλογικά στις αντιδραστικές πολιτικές του Κεφαλαίου και θα διεκδικήσει όλα τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα που μας ανήκουν.

Για να σταματήσουμε τον αντιανθρωπιστικό κατήφορο στον οποίον οδηγεί το Κεφάλαιο τον κόσμο μας. Για να φτιάξουμε έναν κόσμο διαφορετικό, ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις:

ΑΘΗΝΑ, 11 πμ. Μουσείο
ΠΑΤΡΑ, 10 πμ. Παράρτημα
ΧΑΝΙΑ, 12 πμ. Πλ. Αγοράς

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ
-ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ, ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΣ
-ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ
-ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ
-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

πηγή : http://rocinante.gr/den-polemame-gia-tis-patr…