Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 στις 18.00

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας Β. Δημάκη

Να του δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες τώρα

Τον τελευταίο μήνα παρακολουθούμε για μια ακόμα φορά την εκδικητική στάση της αστικής δικαιοσύνης να ξεδιπλώνεται πάνω σε έναν φυλακισμένο άνθρωπο, τον Β. Δημάκη, κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Δημάκης αιτήθηκε την χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται ως φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών στη Νομική Αθήνας, αλλά το αίτημα του απορρίφτηκε. Απέναντι σε αυτήν την παράλογη απόφαση που περιστέλλει ακόμα παραπάνω τα δικαιώματα και τις ελευθέριες των κρατουμένων, ο Δημάκης πριν 29 μέρες ξεκίνησε απεργία πείνας βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του.

Μετά από όλο αυτό το διάστημα, τα αιτήματα του φοιτητή παραμένουν ανικανοποίητα και η στάση της αστικής δικαιοσύνης όπως και του υπουργείου Δικαιοσύνης σταθερή απέναντι στη βούληση του κρατουμένου, που διεκδικεί το πιο απλό, δηλαδή το να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή στην οποία σπουδάζει. Σε αυτό το κλίμα, το οποίο δημιουργείται από την ρεβανσιστική συμπεριφορά του Κράτους και βλέπουμε τις επιπτώσεις του σε πολλές περιπτώσεις όπως οι υποθέσεις της Ηριάννας και του Περικλή και την προ λίγων ημερών αίτηση αναίρεσης αθωωτικής απόφασης και εκ νέου δίωξης στο Τ. Θεοφίλου, ο Β. Δημάκης ξεκίνησε απεργία δίψας πριν από πέντε ημέρες. Παρ' όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τον ρόλο που έχει ως κομμάτι του Κράτους και προστάτης του δικαίου της αστικής τάξης, αρνείται πεισματικά την χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών, παρά το γεγονός ότι η ζωή του κρατουμένου είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το αντικαπιταλιστικό κίνημα πρέπει να σταθεί ενάντια σε κάθε προσπάθεια περιστολής των δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών, σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης πως η ανθρώπινη ζωή μετράει λιγότερο από την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών και να αναμετρηθεί με αυτή τη κανονικότητα εγκλεισμού που πάει να νομιμοποιηθεί. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως κάθε κρατούμενος/η που είναι φοιτητής/ρια σε κάποια σχολή έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών του/της.

Ο κόσμος της αλληλεγγύης βρίσκεται δίπλα στον Β. Δημάκη και απέναντι από τον κόσμο της εξουσίας και της καταπίεσης, για να επιβάλλει το δίκαιο απέναντι στο παράλογο, να διεκδικήσει την ελευθερία έναντι του εγκλεισμού και την ζωή έναντι της εκμετάλλευσης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και καλεί στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στο υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη 11/04 και ώρα 6μ.μ.