Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε διωκόμενους συντρόφους

Μοτοπορεία αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως "ατομικοί τρομοκράτες

Μοτοπορεία αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους Α.Ντάλιο,Δ.Πολίτη,Γ.Μιχαηλίδη,Ν.Ρωμανό και Γ. Τσάκαλο(φυλακισμένο μέλος της ε.ο. ΣΠΦ),που διώκονται ως "ατομικοί τρομοκράτες"(εφετείο υπόθεσης:https://athens.indymedia.org/post/1584087/).

Παρασκευή 16/03,ώρα 18.00 με προσυγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες»


1 2 3 4

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ

Το εφετείο που αφορά μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα στο οποίο βρίσκονται κατηγορούμενοι οι σύντροφοι Α. Ντάλιος, Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Πολίτης, Ν. Ρωμανός καθώς και το μέλος της Σ.Π.Φ. Γ. Τσάκαλος, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Από το πρωτόδικο δικαστήριο με πρόεδρο τον Κ. Γκανιάτσο η αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την δράκα των πρόθυμων δικαστικών που διαθέτει επιχειρεί με νομικίστικους ακροβατισμούς και δικονομικές καινοτομίες να διευρύνει το πεδίο δράσης του αντιτρομοκρατικού νόμου (187 Α). Έτσι, ενώ οι 4 πρώτοι σύντροφοι αθωώθηκαν από την ένταξη στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οι επιμέρους πράξεις που κατηγορούνταν χαρακτηρίστηκαν ως «τρομοκρατικές» και οι ίδιοι ως ατομικοί «τρομοκράτες». Αυτό εκτός των άλλων είχε ως αποτέλεσμα και την μεγιστοποίηση των ποινών που επιβλήθηκαν.

Ο Α. Ντάλιος σε 29 χρόνια για απαλλοτριώσεις τραπεζών, ο Ν. Ρωμανός σε 20 χρόνια για 3 εμπρησμούς, ο Δ. Πολίτης σε 13 χρόνια για διακεκριμένη κατοχή πυρομαχικών και απόπειρα απαλλοτρίωσης, ο Γ. Μιχαηλίδης σε 11 χρόνια για κατοχή επίσης των ίδιων πυρομαχικών και πλαστογραφία ενώ ο Γ. Τσάκαλος σε 5 χρόνια για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία.
Το εφετείο της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου και βρίσκεται στην τελική ευθεία. Συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου στις 9 π.μ. στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού αναμένεται η απόφαση.

Η πρόταση της εισαγγελέα Σοφίας Αποστολάκη επί της ουσίας επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση. Στόχος είναι οι πρακτικές του αναρχικού αγώνα και οι σύντροφοι που τις επιλέγουν σε επίπεδο δράσης.

Έτσι λοιπόν αν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη εισαγγελική πρόταση, δημιουργείται ένα δεδικασμένο με πολύ σοβαρές συνέπειες από δω και εμπρός. Όπου υπάρχει αδυναμία ένταξής των συντρόφων μας σε κάποια οργάνωση να χαρακτηρίζονται οι πράξεις τους «τρομοκρατικές» και οι ίδιοι ως ατομικοί «τρομοκράτες» αφού θα αρκεί η αναρχική πολιτική ταυτότητα για κάτι τέτοιο. Μπορούμε να πούμε ότι πλέον η αναρχική πολιτική ταυτότητα λειτουργεί ως ένα νέο ιδιώνυμο και φτάνει για να χαρακτηρίσει κάποιον ως «τρομοκράτη», και σαν επακόλουθο θα έχει αναβαθμισμένες στο έπακρο ποινές.

Το μήνυμα που επιχειρεί να στείλει το κράτος είναι σαφές και με πολλαπλούς αποδέκτες. Από τη μία οποιαδήποτε αναρχική πρακτική που ξεφεύγει από τα όρια της αστικής νομιμότητας θα αντιμετωπίζεται με την μέγιστη κατασταλτική- ποινική επίθεση του κράτους και συγχρόνως θέλει να λειτουργήσει αποτρεπτικά- εκφοβιστικά για όποιον/α σκέφτεται να δράσει σε μία τέτοια κατεύθυνση.

Είμαστε ο εσωτερικός εχθρός που μάχεται το κράτος και το κεφάλαιο, κανένα μέσο σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι "παράνομο", καμιά κατασταλτική μεθόδευση δεν θα μας αποτρέψει από τον δρόμο του αγώνα.


Συμμετέχουμε και καλούμε στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει η Συνέλευση αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες»

Μοτοπορεία, την Παρασκευή 16/3, ώρα 18:00,

προσυγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων

Συγκέντρωση-μικροφωνική, την Παρασκευή 23/3,

ώρα 19:00, πλατεία Μοναστηράκι

Συγκέντρωση, την ∆ευτέρα 26/3, ώρα 9:00,

δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Email: efimexerida@esexpiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1585455/


1 2 3 4

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους συντρόφους Ρωμανό, Ντάλιο, Μιχαηλίδη, Πολίτη και Γ. Τσάκαλο ενόψει της απόφασης του εφετείου

Στις 29 Νοεμβρίου 2017 ξεκίνησε στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, το εφετείο της υπόθεσης που αφορά μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα με κατηγορούμενους τους συντρόφους Αργύρη Ντάλιο, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη, Νίκο Ρωμανό και το μέλος της ΣΠΦ Γεράσιμο Τσάκαλο. Η υπόθεση αυτή περιλαμβάνει κατηγορίες από πλαστογραφία και κατοχή φυσιγγίων μέχρι εμπρησμούς καπιταλιστικών στόχων και ληστείες τραπεζών και αρχικά είχαν αποδοθεί στο πλαίσιο δράσης της ε.ο. ΣΠΦ. Αυτό μεταξύ άλλων σήμαινε και αυξημένο πλαίσιο ποινών λόγω της επιβαρυντικής διάστασης του τρομονόμου (187Α).

Ωστόσο, το πρωτόδικο δικαστήριο (με προεδρεύοντα τον Κωνσταντίνο Γκανιάτσο) βρέθηκε ενώπιον μιας αντικειμενικής «τεχνικής» δυσκολίας. Οι σύντροφοι είχαν αθωωθεί -εκτός του Γ. Τσάκαλου- σε προγενέστερες παρεμφερείς δίκες από την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ, άρα η απαλλαγή τους από την κατηγορία της ένταξης και της συμμετοχής στην ίδια οργάνωση, ήταν -αν και αντίθετη με την επιθυμία της έδρας- εκ του νόμου αναγκαστική λόγω εκκρεμοδικίας. Μπροστά σε αυτόν τον «κίνδυνο» της μη υπαγωγής της υπόθεσης στον τρομονόμο η έδρα έκρινε, σε μια άνευ προηγούμενου για τα δικαστικά χρονικά απόφαση, πως οι πράξεις για τις οποίες καταδικάζονται παραμένουν τρομοκρατικές! Με άλλα λόγια, οι σύντροφοι που αθωώθηκαν από την κατηγορία της ένταξης στη ΣΠΦ, καταδικάστηκαν ως ατομικοί τρομοκράτες μιας ανύπαρκτης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Εκτός από την πολιτική σημασία που έχει αυτή η καινοφανής απόφαση, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σκανδαλώδες δικαστικό πραξικόπημα, υπάρχει και μια πρακτική διάσταση, καθώς οι σύντροφοι καταδικάστηκαν ως «ατομικοί τρομοκράτες» με εξωφρενικά βαριές ποινές. Συγκεκριμένα, ο Ν. Ρωμανός καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη για 3 εμπρησμούς, ο Α. Ντάλιος σε 29 χρόνια για 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών και ΕΛΤΑ με μοναδικό στοιχείο μείγματα DNA, ο Δ. Πολίτης σε 13 χρόνια για διακεκριμένη κατοχή πυρομαχικών (φυσίγγια καραμπίνας κατά κύριο λόγο) και 1 απόπειρα απαλλοτρίωσης, ο Γ. Μιχαηλίδης σε 11 χρόνια για τα ίδια φυσίγγια και πλαστογραφία, ενώ το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλος σε 5 χρόνια για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία.

Ενώ το εφετείο της υπόθεσης πλησιάζει προς το τέλος του, η εισαγγελέας Σοφία Αποστολάκη πρότεινε στην αγόρευσή της την επικύρωση της εκτρωματικής πρωτόδικης απόφασης, βασιζόμενη στο επιχείρημα ότι οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί, γεγονός που -κατά τη γνώμη της- είναι από μόνο του αρκετό, για να καταδικαστούν ως ατομικοί τρομοκράτες. Η πρόταση αυτή εγκαινιάζει ένα καινούριο νομικό καθεστώς που αναβαθμίζει τις κατασταλτικές δυνατότητες του αστυνομικο-δικαστικού πλέγματος ενάντια στον αναρχικό χώρο αφού αρκεί -και με δικαστική βούλα πια- η πολιτική ταυτότητα του αναρχικού για να καταδικαστεί κάποιος/α με βάση τον τρομονόμο.

Η εξέλιξη του συγκεκριμένου εφετείου, η απόφαση του οποίου ανακοινώνεται στις 26 Μαρτίου, θα αποτελέσει άλλη μια στιγμή στην ιστορία των πολιτικών δικών των τελευταίων χρόνων. Μια στιγμή που θα καθορίσει εκ νέου συσχετισμούς και θα διαμορφώσει συνθήκες πάνω στο χάρτη της καταστολής εναντίον των αναρχικών. Στις 26 Μαρτίου θα είμαστε όλοι και όλες στο πλευρό των συντρόφων στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να σταματήσουμε αυτό το νέο δικαστικό πραξικόπημα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ, ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΑΛΙΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ,
ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΤΣΑΚΑΛΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1585869/


1 2 3 4

Κάλεσμα στήριξης για τους αναρχικούς συντρόφους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες»

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού αναμένεται η απόφαση της υπόθεσης, η οποία ξεκίνησε να εκδικάζεται σε 2ο βαθμό τον περασμένο Νοέμβριο, που αφορά σε μία σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα με κατηγορούμενους τους συντρόφους Γ. Τσάκαλο (μέλος της ΣΠΦ), Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη, και Ν.Ρωμανό. Ειδικότερα, ενώ πρωτόδικα οι σύντροφοι αθωώθηκαν από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οι επιμέρους πράξεις (απαλλοτριώσεις τραπεζών και ΕΛΤΑ, κατοχή φυσιγγίων, πλαστογραφία, εμπρηστικές επιθέσεις) παρέμειναν ως << τρομοκρατικές>> λόγω της ελαστικότητας και της επιδεκτικότητας ερμηνείας που παρέχουν οι διατάξεις του 187Α. Το συγκεκριμένο δικαστήριο αφορά σε μία αιχμή του αντιαναρχικού σχεδιασμού από τους μηχανισμούς της δικαιοσύνης καθώς στη βάση και της ασάφειας του νόμου 187Α εγκαινιάζεται ο παραλογισμός της έννοιας του << ατομικού τρομοκράτη>>.

Κρίνοντας ότι η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή και αφορά όλους τους αναρχικούς συντρόφους καλούμε συγκέντρωση τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 9:00 στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού την ημέρα της απόφασης.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1585903/