Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 διωκόμενους της αντιφασιστικής πορείας (18/9/13)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

Την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 9:00 π.μ. έχει οριστεί η δικάσιμος για τους δύο διωκόμενους των γεγονότων της πορείας που πραγματοποιήθηκε στις 18/9/2013, ημέρα δολοφονίας του αντιφασίστα ράπερ Π.Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της ναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή», τον Ρουπακιά. Την ημέρα εκείνη πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Κομοτηνής πορεία από πλήθος οργισμένου κόσμου και σημειώθηκαν συμπλοκές με τις δυνάμεις καταστολής. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε κάτω από το κτήριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ματατζίδες περιφρουρώντας σαν πιστά σκυλιά τους φασίστες ομοιδεάτες τους εκσφεντόνισαν χειροβομβιδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα ενάντια στο συγκεντρωμένο πλήθος σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναταραχής και φόβου και στοχεύοντας φυσικά στη διάλυσή του. Κατα τη διάρκεια της συμπλοκής οι μπάτσοι προχώρησαν σε σύλληψη δύο συντρόφων οι οποίοι δικάστηκαν την ίδια μέρα μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας (υπόθεση για την οποία εκκρεμεί έφεση για το 2018). Οι διασπασμένοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες κατευθύνθηκαν προς την Παλιά Νομική. Στο ενδιάμεσο περνώντας μπροστά από το σπίτι του Τούρκου πρόξενου (στενό Βύρωνος) ειδοποιήθηκαν μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίες και κατέφθασαν με συγκρουσιακές ορέξεις και ως εκ τούτου πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συμπλοκή. Τα επεισόδια που προκλήθηκαν ανέδειξαν την εξεγερσιακή διάθεση και την οργή του μαχόμενου συνόλου ενάντια -όχι μόνο- στην μόλις τετελεσμένη εν ψυχρώ δολοφονία, αλλά και στην ίδια την ύπαρξη του μορφώματος της Χρυσή Αυγής.

Ενάμιση χρόνο μετά τα προαναφερθέντα, δύο σύντροφοι έλαβαν κλήση για ανάκριση που κατέληξε σε δικαστήριο με κατηγορία την διατάραξη την κοινής ειρήνης και τη συμμετοχή σε επεισόδια. Το κατηγορητήριο στηριζόμενο δε στον τότε υπάρχοντα «κουκουλονόμο», αναβάθμισε τον χαρακτήρα των κατηγοριών σε κακουργηματικό. Να σημειωθεί ότι η στοχοποίηση των δύο συγκεκριμένων ατόμων έγινε από έναν μπάτσο της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος στην κατάθεσή του προσπαθεί να αποδείξει την -«ντε και καλά»- ύπαρξη και συμμετοχή τους στο περιστατικό επι της οδού Βύρωνος επικαλούμενος ότι τους «αναγνώρισε» αποκλειστικά βάσει των ρούχων τους (λες και βρίσκεται μες στην ντουλάπα τους). Να υπογραμμισθεί επίσης ότι κανείς άλλος εκ των ομοίων του που συμμετείχαν στο περιστατικό δεν τους αναγνώρισε ούτε τους ταυτοποίησε (!).

Η στοχοποίηση των συγκεκριμένων ατόμων συνιστά ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των ίδιων, αλλά και εκφοβισμού του αγωνιζόμενου τμήματος της κοινωνίας. Γνωστή είναι άλλωστε η τακτική της εξουσίας να αποπειράται τη φίμωση και την καταστολή κάθε φωνής αντίστασης μέσω στημένων και εκδικητικών κατηγορητηρίων ενάντια σε άτομα τα οποία είναι γνωστά για την αντιφασιστική τους παρουσία στην πόλη. Η πρακτική αυτή στοχεύει στην ψυχολογική, οικονομική και φυσικά ηθική εξόντωση των αγωνιστών και εν γένει του κινήματος, προκειμένου να ποινικοποιηθούν τα ιδεώδη και οι δράσεις που πολεμούν ενάντια στα σχέδια του κράτους, του καπιταλισμού και των φασιστικών βδελλυγμάτων που ξεπηδούν και τροφοδοτούνται από αυτά.

Ωστόσο, οι μέθοδοι καταστολής των αγωνιστών, είτε στο δρόμο, είτε δια της νομικής οδού, με πλαστές και ψευδείς κατηγορίες, δεν θα καταφέρουν να καταπνίξουν τα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης. Πρακτικές επιστράτευσης του νομικού οπλοστασίου του κράτους βάσει των οποίων αγωνιστές και αγωνίστριες οδηγούνται σε δίκες παρωδίες με αναβαθμισμένο και στημένο κατηγορητήριο δεν μας εκπλήσσουν ούτε μας τρομάζουν. Τα δικαστήρια, οι συλλήψεις και οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις δεν μειώνουν την αγανάκτηση και την αντίδρασή μας σε ένα σάπιο σύστημα ανάθεσης, ιεραρχίας, ολοκληρωτισμού και κοινωνικού κανιβαλισμού. Δεν αποδυναμώνουν ούτε την εναντίωσή μας σε ένα σαθρό και πλήρως κατευθυνόμενο σύστημα δικαιοσύνης που εξυπηρετεί δεξιά και ακροδεξιά συμφέροντα, που προστατεύει μπάτσους, παπάδες και φασιστικά ανθρωποειδή.

Η πορεία της ημέρας εκείνης αποτέλεσε την ταφόπλακα του φασιστικού κινήματος της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή οδηγώντας τους στο να κρυφτούν, ξανά, στις τρύπες τους και στο να αποδυναμωθούν τόσο αριθμητικά όσο και ηθικά. Φυσικά αντιφασιστικές δράσεις συνέχισαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με αμείωτη συχνότητα και θέληση όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις και παρά τις εκδικητικές και αναίτιες μεθοδεύσεις καταστολής του κρατικού μηχανισμού.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δύο διωκόμενους, καθώς αναγνωρίζουμε την αντίσταση ως βασικό στοιχείο του αγώνα μας και αντιμαχόμαστε την κρατική καταστολή σε όλες τις μορφές της.

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 18/3/2013, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΑΥΡΙΟ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/3 ΣΤΙΣ 9:00

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ / ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/xeironomiagiannena/posts/1942525216016990