Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Επίσκεψη Ομπάμα: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο πολεμοκάπηλος και σφαγέας!

-

Όλοι στις Διαδηλώσεις την Τρίτη 15 Νοέμβρη

Αθήνα: 17:00 Πολυτεχνείο | Θεσσαλονίκη: 18:00 Καμάρα

-

Όλοι στη Διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17/11

-

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα έρχεται στην Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου, λίγες μέρες μετά από τις αμερικάνικες εκλογές και, προκλητικά, μέσα στον 3μερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Επικίνδυνη, ματωμένη ατζέντα επεμβάσεων και πολέμων

Mε την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να αποσταθεροποιείται εκρηκτικά, με τη Συρία να φλέγεται από την κλιμάκωση του πολέμου, με τον ανταγωνισμό ΗΠΑ-Ρωσίας «στο κόκκινο», η ατζέντα της επίσκεψης Ομπάμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους λαούς όλης της περιοχής. Πιέζει και απαιτεί ώστε η Ελλάδα:

  • Να προσδεθεί ακόμα πιο στενά στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στο αντιδραστικό μπλοκ με τους σφαγείς και δικτάτορες του Ισραήλ και της Αιγύπτου.
  • Να δώσει κάθε δυνατή «διευκόλυνση», τουλάχιστον με την πλήρη παραχώρηση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων, στην πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία.
  • Να αποδεχτεί τετελεσμένες «λύσεις» στο Κυπριακό. Ουσιαστικά ένα νέο «σχέδιο Ανάν», που -το λιγότερο- θα παγιώνει τη ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού. Αν δεν υπάρξουν και ακόμα χειρότερες εξελίξεις, σε βάρος του ελληνικού καπιταλισμού (π.χ. εγκατάσταση τούρκικης στρατιωτικής βάσης). Οι ΗΠΑ επιδιώκουν με τέτοιες κινήσεις μια επανασύσφιξη των σχέσεών τους με την Τουρκία, καθώς μια πιθανή συμμαχία Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας (και βέβαια Κίνας) θα τις έφερνε σε δυσμενή θέση.

Αυτές οι απαιτήσεις είναι επιτακτικές για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, λόγω του «κενού» που έχει δημιουργήσει η κρίση στην Τουρκία, ο σπασμωδικός και απρόβλεπτος χαρακτήρας της, η έντονη αντιπαράθεσή της με τις ΗΠΑ, οι σχέσεις που αναπτύσσει με τη Ρωσία και γενικά οι βλέψεις της για έναν αναβαθμισμένο ρόλο περιφερειακής δύναμης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ομπάμα δεν θα επισκεφτεί την Τουρκία.

Οι άθλιοι και τυχάρπαστοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετούν έτσι κι αλλιώς πειθήνια τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Με τη συμμαχία με τα αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου. Με την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που τώρα αποκαλύπτεται καθαρά ότι ήρθε όχι για να βοηθήσει τους πρόσφυγες αλλά για τον πόλεμο στη Συρία. Με τις κατάπτυστες συμφωνίες για το «προσφυγικό». Με τη χρήση των βάσεων για τις πολεμικές επιδρομές των ιμπεριαλιστών και τις προτάσεις για νέες βάσεις του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο. Τώρα, χωρίς να κοκκινίζουν, σερβίρουν στον ελληνικό λαό την επίσκεψη Ομπάμα ως… στήριξη! Ενώ είναι ολοφάνερο ότι καμία «ελάφρυνση» δεν κομίζει ο Ομπάμα π.χ. στο χρέος ή στο προσφυγικό.

Ίδιοι και χειρότεροι οι «πρόθυμοι» των άλλων αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ κ.λπ. Η εξωτερική πολιτική του «παράγοντα σταθερότητας» είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, όσο και τυφλή. Είναι γνωστή η λύσσα της ελληνικής αστικής τάξης και όλων των αστικών/μνημονιακών κομμάτων, παλιών και νέων, να τα δίνουν όλα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, ειδικά των ΗΠΑ. Έτσι βάζουν τον ελληνικό λαό στο επίκεντρο μιας τεράστιας σύγκρουσης, της κολοσσιαίας αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Ρωσίας, απειλώντας να μετατρέψουν και τη χώρα μας σε πολεμικό πεδίο. Ενώ τα ανταλλάγματα όπου προσβλέπουν είναι εξαιρετικά επισφαλή και αμφισβητούνται από όλες τις μεριές (σε Αιγαίο, Βαλκάνια και όλη την περιοχή), από την άλλη οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό είναι πολύ πραγματικοί και τρομακτικοί.

Βαρύτατη η «κληρονομιά» Ομπάμα

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης(!) Ομπάμα στην 8χρονη θητεία του είχε πλούσια «δράση». Στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ο ταξικός, ρατσιστικός και κατασταλτικός πόλεμος έφτασε σε παροξυσμό. Χρηματοδοτήθηκαν με «ενέσεις» εκατοντάδων δις οι τράπεζες, το κεφάλαιο και οι πλούσιοι. Οι κοινωνικές ανισότητες έσπαγαν ρεκόρ: η διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών Αμερικανών είναι σήμερα η μεγαλύτερη εδώ και 30 χρόνια. Στις ΗΠΑ του αφροαμερικανού προέδρου, πολλαπλασιάστηκαν οι ρατσιστικές δολοφονίες, με πρωταγωνιστές κυρίως αστυνομικούς, ενώ ο στρατός καθιερώθηκε σε αστυνομικά καθήκοντα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα έδωσαν τη θέση τους στην κρατική επιδότηση των ιδιωτικών εταιριών, με αδρή χρηματοδότηση του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στους κλάδους υγείας και ασφάλισης.

Στο εξωτερικό (μαζί με την υπουργό εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μέχρι το 2013), από την υποστήριξη της αιμοσταγούς χούντας του Σίσι στην Αίγυπτο και των νεοναζί στην Ουκρανία, στο εκ νέου άνοιγμα του πολεμικού μετώπου στη Λιβύη (με τραγικές συνέπειες στην περαιτέρω αποσταθεροποίησή της), στην ανάπτυξη νέων στρατευμάτων, πυραυλικών συστημάτων και βάσεων στην Ανατολική Ευρώπη (στοχεύοντας τη Ρωσία), μέχρι την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία και το άνοιγμα του μεγαλύτερου παγκόσμιου πεδίου αντιπαράθεσης με την Κίνα σε Ειρηνικό/ΝΑ Ασία, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός επί ημερών Ομπάμα έσπειρε την βαρβαρότητα και τον τρόμο απ' άκρη σ' άκρη στον πλανήτη.

Να τον «υποδεχτούμε» όπως του αξίζει

Μαζική αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική πάλη - Ενάντια στον όλεθρο του πολέμου

Ενόψει της επίσκεψης, η Αθήνα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό από τις αρχές Νοεμβρίου. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί (Αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ, Ασφάλεια, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, Τροχαία) συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας, ενώ μας ήρθε και πλήθος αμερικανών πρακτόρων και ανθρώπων της ασφάλειας του Ομπάμα. Το ξενοδοχείο που θα μείνει, τα δρομολόγια της αυτοκινητοπομπής και όλες οι περιοχές όπου θα έχει συναντήσεις, θα γίνουν φρούρια, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους, θα απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ελεύθεροι σκοπευτές θα ακροβολιστούν σε ταράτσες κτιρίων, ελικόπτερα της ΕΛΑΣ θα περιπολούν - ενώ ένα ηλεκτρονικό «δίχτυ» θα απλωθεί για την παρακολούθηση των επικοινωνιών.

Η παρουσία Ομπάμα στην Αθήνα συνιστά πρόκληση για το κίνημα της χώρας μας - και εκτός των άλλων προσβάλλει το εξεγερτικό μήνυμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Γι' αυτό πρέπει να απαντηθεί ανάλογα. Όλοι στους δρόμους, να ενισχύσουμε τις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, να υποδεχτούμε με ένα μαζικό κίνημα τον πολεμοκάπηλο και σφαγέα «πλανητάρχη».

Η απειλή του πολέμου γίνεται σήμερα ακόμα πιο τρομακτική για το μέλλον της ανθρωπότητας, εξαιτίας της τεράστιας κρίσης και του σαπίσματος του καπιταλιστικού συστήματος, που οξύνει στο έπακρο τους ανταγωνισμούς, φέρνει απευθείας αντιμέτωπες τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας (ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ, Ρωσία, Κίνα κ.ά.), με σύγχρονα όπλα -πυρηνικά ή και συμβατικά- τρομακτικής καταστροφικής ισχύος. Μάλιστα, προβάλλονται όλο και περισσότερο τα παρανοϊκά στρατιωτικά δόγματα των επιτελείων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, περί δυνατότητας χρήσης των πυρηνικών όπλων με δήθεν περιορισμένες επιπτώσεις!

Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλη την περιοχή να δώσουμε νέα πνοή στο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Στην κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών, ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του, ενάντια στις ντόπιες κυβερνήσεις και αστικές τάξεις που τους υπηρετούν. Αυτή είναι η μόνη απάντηση στην αγωνία των λαών για ένα ειρηνικό μέλλον - όχι οι αντιδραστικοί τυχοδιωκτισμοί περί «ελληνικού παράγοντα σταθερότητας» και μάλιστα από τις δυνάμεις (αστική τάξη, αστικά/μνημονιακά κόμματα) που εξοντώνουν τον ελληνικό λαό με τα Μνημόνια.

Το κίνημα της χώρας μας πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης. Ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές και τις αντιδραστικές δυνάμεις, πρώτα απ' όλα ενάντια στους δικούς μας «αφέντες» του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των αντιδραστικών και τυχάρπαστων ελληνικών κυβερνήσεων.

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε επέμβαση ή πολεμική σύγκρουση. Να κλείσουν οι βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.
  • Μαζικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Κοινή διεθνιστική πάλη των εργαζομένων και των λαών της περιοχής, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5316


1 2 3 4 5 6

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ο σφαγέας Ομπάμα! Όλοι στις Διαδηλώσεις. Προκήρυξη και αφίσα της ΣΣΠ

Ανεπιθύμητος ο πολεμοκάπηλος - σφαγέας Ομπάμα!

-

Όλοι/ες στην πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ομπάμα Τρίτη 15/11

Αθήνα: 17:00 Πολυτεχνείο | Θεσ/νίκη: 18:00 Καμάρα

-

Στο διήμερο 15-16 Νοεμβρίου ,ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα λίγες μέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές, προκλητικά μέσα στο τριήμερο κινητοποιήσεων για τα 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους παλιούς μνημονιακούς να τον περιμένουν ξεδιάντροπα μετά βαΐων και κλάδων .

Οι πραγματικοί λόγοι επίσκεψης του Ομπάμα, τα επικίνδυνα σχέδια τους

Ο πόλεμος στη Συρία, η γενικευμένη αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και τα όλο και περισσότερες συγκρούσεις και ανταγωνισμοί των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο όλους του λάους της περιοχής και όλου του κόσμου. Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα για μεγαλύτερη στρατηγική συνεργασία με τα δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό που αφήνει η κρίση στη Τουρκία και τα σχέδια Ερντογάν για αναβάθμιση των σχέσεων με Ρωσία, κλπ. Παράλληλα απαιτούν περαιτέρω παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα (βλ. Κάρπαθο) προκειμένου να εδραιώσουν πολεμικές επεμβάσεις στη Συρία. Και τέλος, θέλουν να συμφωνηθούν τετελεσμένες λύσεις στο κυπριακό ακόμα και αν σημαίνει διχοτόμηση του νησιού ώστε να σταματήσουν όσο μπορούν τη στροφή της Τουρκίας προς το στρατόπεδο τη Ρωσίας. Όλα αυτά με τα ανταλλάγματα που προσδοκά ο ελληνικός καπιταλισμός να είναι από επισφαλή έως ανύπαρκτα (βλ. «συζήτηση» για το χρέος) και τα δεινά που περιμένουν τη νεολαία και τους εργαζομένους στο κέντρο αυτής της σύγκρουσης να είναι τρομακτικά.

Τα εγκλήματα του Ομπάμα και η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου

Ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της θητείας του αποδείχτηκε εξίσου σφαγέας και ακραιφνής υπερασπιστής του κεφαλαίου με τους προκατόχους του. Από τη χρηματοδότηση με τρισεκατομμύρια του χρηματιστικού κεφαλαίου μέχρι τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και από τις συστηματικές ρατσιστικές δολοφονίες από την αστυνομία στις ΗΠΑ έως τη στήριξη δικτατοριών και αυταρχικών/φασιστικών καθεστώτων σε Αίγυπτο, Ουκρανία κ.α. Η εξωτερική και εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα συντέλεσε στην όξυνση της ρατσιστικής βίας και των κοινωνικών ανισοτήτων στην Αμερική, κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές σε πολέμους και οδήγησε δεκάδες εκατομμυρίων στην προσφυγιά. Ένα είναι το σίγουρο λοιπόν, πως η κυβέρνηση Ομπάμα δε διέφερε και δε διαφέρει σε τίποτα με τις κυβερνήσεις που υποκίνησαν και στήριξαν απροκάλυπτα τη χούντα των συνταγματαρχών το 1967-1074 στην Ελλάδα. Αποτελεί τη φυσική τους συνέχεια και ο αγώνας της νεολαίας και των εργαζομένων στο Πολυτεχνείο παραμένει στη συλλογική μνήμη ως και ένας αγώνας απέναντι στο ΝΑΤΟ και την πολιτική των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ.

Καθήκον μας ένα δυνατό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Η παρουσία του Ομπάμα στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν πρέπει να περάσει ανεπαίσθητη. Πρέπει να τον υποδεχτούμε όπως του αρμόζει! Πάνω από όλα πρέπει η νεολαία να δώσει με καταλήψεις και μαχητικούς αγώνες στις σχολές και στο δρόμο το έναυσμα για ένα αντιπολεμικό κίνημα, να ματαιώσει τα σχέδια τους που μας βάζουν στο επίκεντρο μιας σύγκρουσης και μας θέτουν όλους σε κίνδυνο. Να παλέψει για μια ειρήνη των λαών πέρα από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

-

- Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επεμβάσεις ή συγκρούσεις. Να κλείσουν οι βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό

- Μαζικό αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Διεθνιστική πάλη νεολαίας, εργαζομένων και λαών της περιοχής ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις ντόπιες αστικές τάξεις

-

%cf%83%cf%83%cf%80-%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bc%ce%b1-15-11

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5349


1 2 3 4 5 6

Πανελλαδικό κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Δελτίο Τύπου

Πανελλαδικό κάλεσμα της

ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί το λαό μας να διαδηλώσει μαζικά ενάντια στην επίσκεψη του εκπροσώπου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που σημαίνει νέα δεινά για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Καταγγέλλουμε την πρόκληση της πραγματοποίησης μιας τέτοιας επίσκεψης μέσα στο τριήμερο του γιορτασμού της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκράτησης του λαού και αστυνομοκρατίας ενόψει της επίσκεψης και της επετείου του Πολυτεχνείου. Κλίμα που εδώ και μέρες καλλιεργείται από διάφορους «πρόθυμους» και το οποίο εκμεταλλεύεται κυβέρνηση με χιλιάδες αστυνομικούς, κλεισίματα δρόμων και πιθανές απαγορεύσεις.

Ενόψει της επίσκεψης του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και δυνάμεις που τη στηρίζουν πρωτοστάτησαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ευρύτερη δυνατή απεύθυνση και την κοινή διοργάνωση μαζικών συλλαλητηρίων πανελλαδικά την Τρίτη 15/11. Πρωτοβουλίες που απευθύνθηκαν σε πολιτικές δυνάμεις, συλλογικότητες, κινήσεις και φορείς με στόχο την κοινή δράση και συμπόρευση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να διαδηλώσει μαζικά την αντίθεσή του. Πρωτοβουλίες που κατέληξαν σε συγκεκριμένα καλέσματα:

Στην Αθήνα η ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2/11 κατέληξε στη συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» που καλεί σε συγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στο Πολυτεχνείο.

Στη Θεσσαλονίκη με άλλες πολιτικές οργανώσεις, καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα.

Στα Γιάννενα η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Περιφέρεια.

Στη Λάρισα η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Στην Καρδίτσα η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Στα Χανιά η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλώντας στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.

Στην Ηγουμενίτσα με την πρωτοβουλία «Οργανώσεις και Συλλογικότητες ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλεί στις 6.30 μ.μ στον Πεζόδρομο.

Στο Ηράκλειο η «Πρωτοβουλία μαζικών φορέων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» καλεί στις 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στις Σέρρες με την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες» καλώντας στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Κρονίου.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

πηγή: https://la-aas.blogspot.gr/2016/11/blog-post_12.html


1 2 3 4 5 6

Όλοι στους δρόμους την Τρίτη 15/11. Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα! Συγκέντρωση στην Καμάρα (6μμ)

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15.11.2016

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ 6ΜΜ- ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ,

ΕΝΑΝΤΙΑ:

-ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

-ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΗΠΑ, ΔΝΤ, ΕΕ.

Η επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το λαό μας και την ιστορία του και επιπλέον σηματοδοτεί τις απαιτήσεις: για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, την γρήγορη προώθηση των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", όπως επιδιώκει και το ΔΝΤ, την εξασφάλιση της αμερικάνικης κυριαρχίας στον ενεργειακό πλούτο και του δρόμους μεταφοράς του στην περιοχή, τις αντιδραστικές λύσεις για το Κυπριακό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να μας πείσει ότι οι "φονιάδες των λαών" είναι μια ειρηνική, φιλική και συμμαχική δύναμη. Δεν ξεχνάμε τις Χούντες, την Κύπρο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία. Δεν ξεχνάμε ότι οι Η.Π.Α. είναι υπεύθυνες για πολέμους, δικτατορίες, για την καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στην πολιτική αυτή, οικοδομεί τον αντιδραστικό άξονα με Ισραήλ, Αίγυπτο, ενώ παράλληλα εξωραΐζει κυνικά την πολιτική των ΗΠΑ, δημιουργώντας αυταπάτες ότι ο Ομπάμα έρχεται για να "βοηθήσει" στην μείωση του χρέους!. Η εναρμόνιση με τις ιμπεριαλιστικές επιλογές και η πρόσδεση στον Ευρωατλαντισμό φέρνει πιο κοντά τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους, την εκμετάλλευση.

Καθήκον μας είναι η κοινή, διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης, ανεξαρτησία και σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα σε κάθε χώρα.

αμιά εμπλοκή στις πολεμικές αναμετρήσεις και τα μέτωπα. Έξω οι βάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ.

-αντίσταση / ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων και των αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", της υποταγής σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

-κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ

ΚΚΕ (μ-λ)

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΗΜΑ- ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

πηγή : http://antarsya.gr/node/4048


1 2 3 4 5 6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ | Καλέσματα σε πορείες

Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής του κράτους των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα. Η επίσημη ατζέντα αυτής της παρουσίας προσδιορίζει τις πραγματικές προεκτάσεις της στο πεδίο της εξουσιαστικής διαχείρισης, επιβολής και ανταγωνισμού: γεωπολιτικοί συσχετισμοί, προσφυγικό, οικονομία.

Το κράτος των Η.Π.Α. αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας έχοντας πρωτοστατήσει στην εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην καπιταλιστική περιφέρεια, η εμβάθυνση του ελέγχου και της καταστολής στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών, η όξυνση της λεηλασίας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και η καταστροφή του φυσικού κόσμου είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών επιδιώξεων -και των ανεπίλυτων αντιφάσεων που συνεπάγονται- του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Επιδιώξεων και αντιφάσεων που παράγουν τη βαθιά και συνολική κρίση του, ως απότοκο της πολιτικής- αξιακής του χρεωκοπίας.

Σε αυτή την επιχείρηση αποικιοποίησης κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής από την εξουσιαστική βαρβαρότητα, το αμερικανικό κράτος πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες έχοντας κεντρικό ρόλο στην ενδυνάμωση των παγκόσμιων διαδικασιών αναδιάρθρωσης του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου, μέσω της δημιουργίας και της αναβάθμισης υπερεθνικών εξουσιαστικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως «πρότυπο» κατασταλτικό εργαστήριο. Οι «αντι»τρομοκρατικές σταυροφορίες που έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και μαζικό ξεριζωμό μεγάλων πληθυσμών, οι αθρόες δολοφονίες μαύρων Αμερικανών, η θεσμική θωράκιση του καθεστώτος μέσω ειδικών νόμων, φυλακών και στρατιωτικοποιημένων σωμάτων καταστολής, είναι αρθρώσεις του γενικευμένου πολέμου που έχει κηρύξει το αμερικανικό κράτος τόσο εντός της επικράτειάς του όσο και διεθνώς ως πρωτοπόρο τμήμα της παγκόσμιας κυριαρχίας, η οποία απαντάει στην γενικευμένη της κρίση μέσω της επίθεσης της στους φτωχούς και τους απόκληρους.

Μιας επίθεσης που διεξάγεται με αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και το ελληνικό κράτος. Κοινή βάση αυτής της ανισομερούς συμμαχίας είναι η διατήρηση της εξουσιαστικής οργάνωσης των κοινωνιών, η όξυνση των συνθηκών της σύγχρονης σκλαβιάς , η απονεύρωση και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς και η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας και η ενίσχυση της δύναμής του στο πεδίο του διεθνούς γεωπολιτικού ανταγωνισμού. Ο στρατιωτικός, πολιτικός, οικονομικός και πολιτισμικός επεκτατισμός του Δυτικού Εξουσιαστικού Μπλοκ επιχειρεί να αντλεί νομιμοποίηση και συναίνεση από την αθλιότητα που το ίδιο παράγει παγκόσμια: ο πόλεμος, ο ξεριζωμός, η φτώχεια, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, είναι ταυτόχρονα παράγωγα του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και τα φόβητρα απέναντι στις εξαθλιωμένες μάζες. Η ιδεολογική πτυχή αυτού του επεκτατισμού εμπεριέχει την προβολή του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου ως αναπόδραστης πραγματικότητας εντός της οποίας μπορούν να υπάρξουν μόνο αστικοδημοκρατικά ψευτο-διλήμματα διαχείρισης της γενικευμένης εξουσιαστικής σήψης.

Το ελληνικό κράτος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι σταθερά προσανατολισμένο στις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικο-οικονομικής ελίτ της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα. Η πολιτική διακυβέρνηση του Σύριζα - ο οποίος ανήλθε στην εξουσία πατώντας πάνω στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της τελευταίας δεκαετίας- προκειμένου να απονευρώσει την διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, έσπειρε την απογοήτευση και τον φόβο, άμβλυνε τα κοινωνικά και ταξικά αντανακλαστικά και έπληξε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Όξυνε την ταξική λεηλασία, συκοφάντησε χυδαία τις αντιστάσεις του σήμερα χωρίς να διστάζει να καπηλεύεται ταυτόχρονα (και να ευτελίζει) τους αγώνες του χθες. Εξαπέλυσε κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων αγώνα και αλληλεγγύης, χτύπησε ταξικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις μέσω των ΜΑΤ, φυλάκισε πρόσφυγες και μετανάστες και δημιούργησε στρατόπεδα-γκέτο αποκλείοντάς τους από τον κοινωνικό χώρο. Με δυο λόγια εκπλήρωσαν και εκπληρώνουν την αποστολή τους στο ακέραιο, που δεν είναι άλλη από την διαρκή προσπάθεια, στο κομμάτι που τους αναλογεί, για την ανεμπόδιστη επιβολή της σύγχρονης δικτατορίας του Κράτους και του Κεφαλαίου, του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού. Αυτή η κοινή επιδίωξη, που ενώνει ακατάλυτα το ελληνικό και το αμερικανικό κράτος, είναι η βάση κάθε εξουσιαστικής συμμαχίας.

Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση τον διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΗΨΗ
ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων
Νοέμβρης 2016

ΣΥΓΚΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ:

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6μμ, Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» - μέλος της ΑΠΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 6μμ, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»- μέλος της ΑΠΟ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ) 5:30μμ, Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- Συμμετοχή στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

14991418_10207877705796295_6213854355037575213_o

πηγή: https://maurokokkino1936.wordpress.com/2016/11/13/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%bf/


1 2 3 4 5 6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η εκπομπή της Τρίτης από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των διαδηλώσεων ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα. Καλούμε όλες και όλους να πλαισιώσουν τις πορείες που θα γίνουν την Τρίτη αλλά και την Πέμπτη στην μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με μαχητική διάθεση, για να στειλουμε ένα μήνυμα στους εξουσιαστές ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι το γκρέμισμα του κράτους και του κεφαλαίου. Επίσης την Πέμπτη το πρωί θα κάνουμε μια εκπομπή σχετικά με το Πολυτεχνείο.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

antiexstasi@esexpiv.net

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565274/