Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 στις 11.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της παρέμβασης στη μητρόπολη

Οι πρωινές προσαγωγές, των 25 συντροφ(ισσ)ων που παρενεβησαν με κειμενα στη "θεία" λειτουργια της μητρόπολης μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της "διατάραξης θρησκευτικής συναθροισης".
Θα κρατηθούν σήμερα και θα περάσουν από τον εισαγγελέα αύριο το πρωί.

Σημειωση:
Εκτός από τους 25, πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη ενός τυχαίου περαστικού, ο οποίος κρατείται με τους υπόλοιπους.

ΚΑΛΕΣΜΑ αυριο (Δευτέρα 1/8) στις 11:00 στα δικαστηρια

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1561800/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση έξω από την κατειλλημενη σχολή Θεάτρου αύριο στις 10.00

Η καταστολή, χέρι-χέρι με την υποτίμηση των όρων ζωής και της εργασιακής δύναμης της τάξης μας, δεν πάει διακοπές. Η οικονομική λεηλασία του κεφαλαίου σε κάθε σφαίρα της προλεταριακής ζωής συμπληρώνεται από την ισοπέδωση (μερικές φορές και με μπουλντόζες) κάθε κύτταρου αυτοοργάνωσης, κοινοκτημοσύνης, ελευθερίας που δομείται για να του αντισταθεί.

Είναι η κοινή ρίζα, η ίδια η καπιταλιστική λογική, που ταυτόχρονα μπορεί να βομβαρδίζει ανθρώπους, να σπέρνει δικτατορίες, να εκμεταλλεύεται τον φυσικό κόσμο άλλων τόπων αλλά και να τους φέρνει εδώ για φθηνό εργατικό δυναμικό, να τους εγκλείει, να τους απομονώνει, να τους πνίγει στις θάλασσες.

Είναι η ίδια η καπιταλιστική λογική, που μπορεί ταυτόχρονα να κόβει τα ρεύματα, να πραγματοποιεί πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, να ρίχνει τους μισθούς, να κόβει τις συντάξεις, να αυξάνει το κόστος ζωής, να ιδιωτικοποιεί τα πάντα αλλά και να μιλάει για κοινωνική αλληλεγγύη.

Είναι η ίδια η καπιταλιστική λογική, που όσο δεν ξεμπερδεύουμε οριστικά μαζί της, θα συνεχίζει να μας εκμεταλλεύεται και να μας καταστέλλει:

Περισσότερες από 100 συλλήψεις και 3 εκκενωμένες καταλήψεις μέσα σε 5 μέρες είναι ο απολογισμός της επίθεσης πανεπιστημίου, εκκλησίας, κράτους στους αγωνιζόμενους της Θεσσαλονίκης, "ντόπιους" και "μετανάστες".

Συγκεντρώσεις, πορείες, καταλήψεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη σχολή Θεάτρου, παρέμβαση στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, άμεσες δράσεις και ενέργειες αντιπληροφόρησης αποτελούν τις απαντήσεις αυτών που δεν δέχονται να κρατικοποιήσουν την αλληλεγγύη με τους μετανάστες και τις μετανάστριες, αυτών που αγωνίζονται αντιθεσμικά για ένα κόσμο χωρίς σύνορα και πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ταυτόχρονα ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται σε όλο τον ελλαδικό χώρο, ενώ Καμίνης και Μπουτάρης ζητάν εκκενώσεις και άλλων καταλήψεων, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο.

Οφείλουμε να σταθούμε -και θα το κάνουμε- στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούμε τις δομές του κινήματος, τους συλληφθέντες συντρόφους και τις συλληφθείσες συντρόφισσες, την θέληση και τη δυνατότητα να αγωνιζόμαστε, τον ίδιο τον αγώνα για τη χειραφέτησή της τάξης μας.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ

ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΕΛΟΣ - ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΩΝ 3 ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/8 ΣΤΙΣ 10.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

προλεταριακή πρωτοβουλία από τις γειτονιές των ανατολικών

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1561813/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για την παρέμβαση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

13

Μετά τις βίαιες εκκενώσεις τριών καταλήψεων στέγασης μεταναστ(ρι)ών και την 'κατεπείγουσα' κατεδάφιση του κτηρίου που στέγαζε τη μία από αυτές (Ορφανοτροφείο) με εντολή της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε., η παρέμβαση 25 συντροφ(ισσ)ων κατά τη διάρκεια της χτεσινής "θείας! λειτουργίας" με μοίρασμα κειμένων διαμαρτυρίας για τη συγκεκριμένη αλλά και την διαχρονικά επαίσχυντη στάση της εν λόγω Α.Ε. και του επικεφαλής της -που συνιστά από μόνος του χρόνια διατάραξη της κοινωνίας των ανθρώπων αυτής της πόλης, και όχι μόνο- οδήγησε στη σύλληψή τους με την κατηγορία της "διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης". Οι συντρόφοι και οι συντρόφισσες πρόκειται να περάσουν από εισαγγελέα σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου στις 11 το πρωί.

Ανυποχώρητα αλληλέγγυοι με τα ταξικά μας αδέρφια, τους πραγματικά διωκόμενους μέσω της αγαστής συνεργασίας κράτους και εκκλησίας μετανάστ(ρι)ες, αλλά και με τους/τις συλληφθέντες/θείσες συντρόφους/συντρόφισσες, καλούμε στην προσυγκέντρωση στις 10:00 στο κέντρο αγώνα της κατειλημμένης Σχολής Θεάτρου και στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 11.00

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@

http://www.libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης

Στις 27/7 μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ εκκενώνονται 3 καταλήψεις στη θεσσαλονίκη, οι δύο εξ αυτών καταλήψεις στέγης μεταναστών (ορφανοτροφείο ,hurriya και λεωφόρου νίκης). Αλληλέγγυοι και μετανάστες οδηγούνται στη ΓΑΔΘ , ενώ στη συνέχεια οι μετανάστες οδηγούνται (χωρίς κατηγορίες) σε camps και οι 75 αλληλέγγυοι κατηγορούνται για αυθαίρετη κατάληψη δημόσιας περιουσίας και κάποιοι για φθορές ξένης περιουσίας. Οι εκκενώσεις των τριών καταλήψεων ενορχηστρόθηκαν από το κράτος, την εκκλησία, την αστυνομία αλλά κι από τον ίδιο τον πρύτανη του ΑΠΘ και τον ιδιοκτήτη της Καρόλου Ντηλ, τους στυλοβάτες του συστήματος. Σαν να μην έφτανε αυτό τις επόμενες ώρες η μητρόπολη δίνει την άδεια να γκρεμιστεί το ορφανοτροφείο (μια και καλή) .Ο Μπουτάρης ζητά την εκκένωση της Υφανέτ και του Σχολείου και ο Καμίνης καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για τις καταλήψεις δημοτικών κτιρίων στην Αθήνα. Στο ντελίριο αυτό της μεθοδευμένης καταστολής ενάντια στις καταλήψεις έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις του Τόσκα( υπουργού προστασίας του πολίτη) ο οποίος αναφέρει οτι οι καταλήψεις στέγης μεταναστών είναι επικίνδυνες για τους ίδιους λόγω του οτι είναι αμφίβολο το αν παρέχεται τροφή και φάρμακα, αλλά και επικίνδυνες εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν σε αυτές. Δε μας εξηγεί όμως ο υπουργός προστασίας του πολίτη το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς μέρα, μετανάστρια στο camp Softex χάνει τη ζωή της καθώς το ασθενοφόρο που κάλεσε άργησε παραπάνω από μια ώρα να την παραλάβει.
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι η καταστολή δεν μας τρομάζει και είμαστε έτοιμοι κάθε φορά να συγκρουστούμε με κράτος και κεφάλαιο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εκκενώσεις αυτές έχουν σκοπό να οδηγήσουν τους μετανάστες πίσω στην αορατότητα στην οποία το κράτος τους προορίζει, στον ευκολότερο έλεγχό τους, στην άμβλυνση της σύνδεσης ντόπιων και μεταναστών και συνεπώς του κοινού τους αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια, στην ποινικοποίηση των κινημάτων αλληλεγγύης και των δομών του.
Στις 30/07 πραγματοποιείται παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων για τις εκκενώσεις των τριών καταλήψεων στη Μητρόπολη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 25 σύντροφοι και ένας περαστικός και να τους αποδοθεί η κατηγορία της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης, μετά από μήνυση της Μητρόπολης ακόμα μια φορά.
Ας γίνει κατανοητό ότι δε θα μας σταματήσουν, δε θα μας φοβίσουν. Η αλληλεγγύη μας, είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, όπως και ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών για ζωή και αξιοπρέπεια.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

-Δευτέρα 11.00 δικαστήρια (για τους συντρόφους που κατηγορούνται για το μοίρασμα κειμένων στη μητρόπολη)
-Τετάρτη 9:00 Δικαστήρια για την δίκη του Ορφανοτροφείου
-Παρασκευή 9:00 Δικαστήρια για την δική της Hurriya

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Mαύρο και Kόκκινο

πηγή: https://www.facebook.com/sulMavrokokkino/


1 2 3 4 5 6 7

Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, 31/7

Τεράστιες δόσεις από αυταρχισμό και αστυνομική βία έχει επιστρατεύσει με αμείωτο ρυθμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Στην χυδαία και ακροδεξιάς έμπνευσης εισβολή και εκκένωση των 3 καταλήψεων στέγης προσφύγων μαζί με την πρώτη καταδίκη των συλληφθέντων, προστέθηκε σήμερα το πρωί μια ακόμη επιχείρηση καταστολής. Η αστυνομία συνέλαβε, με τη χρήση βίας, 25 αγωνιστές όσο πραγματοποιούσαν παρέμβαση στην εκκλησία της Μητρόπολης, ενώ συνέλαβαν και έναν άνθρωπο που έτυχε να περνάει απέξω!. Είναι γνωστές οι συμμαχίες της κυβέρνησης με τους αντιδραστικούς εκπροσώπους της εκκλησίας (βλ. Άνθιμος) και ο ζήλος με τον οποίο υπακούει στα ακροδεξιά κελεύσματα τους. Είναι παραπάνω από φανερή η πλευρά που έχει επιλέξει και υπηρετεί πιστά. Είναι η πλευρά του Μπουτάρη που ζητάει τώρα την εκκένωση όλων των καταλήψεων και των Πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ που απαιτούσαν την καταπάτηση του πανεπιστημιακού Ασύλου για να μην πραγματοποιηθεί το No Border Camp. Είναι η πλευρά της Εκκλησίας Α.Ε. και των συνεργαζόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Καταγγέλουμε στο λαό της Θεσσαλονίκης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις αυταρχικές και εχθρικές προς τον λαό πρακτικές της. Είναι μια κυβέρνηση εχθρική προς το λαό, που χρειάζεται τα ΜΑΤ και την καταστολή για να κυβερνάει. Ο εργαζόμενος λαός, το λαϊκό και εργατικό κίνημα δε τρομοκρατούνται απέναντι στην καταστολή, συνεχίζουν να αγωνίζονται και θα ανατρέψουν στο δρόμο όλα τα σχέδια που τον θέλουν καθυποταγμένο και εξαθλιωμένο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης στηρίζει την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια αύριο Δευτέρα 1 Αυγούστου στις 11:00 και απαιτεί την άμεση αθώωση των συλληφθέντων.

Καμία δίωξη - Άμεση απελευθέρωση

πηγή: http://antarsya.gr/node/3956


1 2 3 4 5 6 7

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δευτερά 1η Αυγούστου 2016 πρόκειται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο οι 26 συλληφθέντες από την παρεμβαςη της κυριακης 31 Ιούλη στην μητρόπολη θεσσαλονικης. Παρέμβαση που έγινε στα πλαίσια της αντίθεσης των συλληφθέντων στην εκκένωση και το γκρέμισμα της κατάληψης στέγης Ορφανοτροφείο.
Δεν ειναι μόνοι τους, η αλληλεγγύη το όπλο μας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ανοικτή Συνέλευση Αγώνα Ανω Πολης

πηγή : http://anopoli.espivblogs.net/2016/08/01/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%85%ce%b7%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b7%cf%86%ce%b8%ce%b5%ce%bd/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της παρέμβασης στη Μητρόπολη Θεσ/νίκης

mpatsoi-mitropoli

Κυριακή πρωί 31/7 ομάδα συντρόφων πραγματοποίησε παρέμβαση κατά την διάρκεια της λειτουργίας στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με κείμενα και τρικάκια,εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στις 3 καταλήψεις /δομές στέγασης μεταναστών και προσφύγων που εκκενώθηκαν από τον πολιτικό συρφετό του Σύριζα και την εναντίωσή τους συνάμα στις ιερές μπίζνες της θρησκευτικής ηγεσίας. Μπίζνες που μέσω του real estate που επιχειρεί ο Άνθιμος στην επικράτεια του, περνάνε πλέον και πάνω από τα χαλάσματα της κατάληψης στέγης μεταναστών/προσφύγων ορφανοτροφείο και το πέταγμα των κατοίκων στο δρόμο.

Οι σύντροφοι/ισσες κατά την αποχώρησή τους συνελήφθησαν από τους πραίτορες της δημοκρατίας που έχουν κατακλύσει την πόλη της Θεσσαλονίκης τον τελευταίο μήνα. Ύστερα από προσωπική εντολή του αρχηγού του παπαδαριού για επιβολή του νόμου και της τάξης, οι σύντροφοι οδηγούνται στα μπουντρούμια της ασφάλειας και στα δικαστήρια με την κατηγορία της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.
Έρχονται έτσι να προστεθούν στις υπόλοιπες δεκάδες διώξεις και προσαγωγές συντρόφων με βάση χουντικούς νόμους, χρεώνοντας τους την αλληλεγγύη που έδειξαν σε μετανάστες και πρόσφυγες μέσα από τις 3 αυτές δομές και τις δεκάδες κινήσεις αλληλεγγύης.

Παρά τις αντίθετες διακηρύξεις του παρελθόντος και στα πλαίσια της διατήρησης της εξουσίας, ο Σύριζα είναι πρόθυμος να σφιχταγγαλιαστεί με τον Άνθιμο και τον Μπουτάρη( που μέχρι πρότινος εμφανίζονταν ως αντίπαλοι). Απέναντι στον μόνο πραγματικό αντίπαλο κάθε κυβέρνησης, που είναι οι κοινωνικές αντιστάσεις, οι εξουσιαστές θα συσπειρώνονται για να διασφαλίσουν τα προνόμιά τους, γεφυρώνοντας τις επιμέρους αντιθέσεις τους.
Κόντρα λοιπόν, στον θρησκευτικό,πολιτικό, δικαστικό και αστυνομικό οχετό της πόλης, δεν θα αφήσουμε καμία συντρόφισσα και σύντροφο μόνο.

Το κράτος και το κεφάλαιο έχουν συνέχεια… να συνεχίσουμε και εμείς την αντίσταση στους δρόμους.

Συγκέντρωση: Δευτέρα 1 Αυγούστου 11 πμ δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Καμία δίωξη στους 26 συλληφθέντες της παρέμβασης στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Πυρανθός

πηγή: http://pyranthos.org/2016/07/31/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b7/