Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 12.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία αλληλεγγύης στους 5 αγωνιζόμενους φοιτητές

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Την Πέμπτη 12/11 , ημέρα γενικής απεργίας, αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία εισαγγελέα εισβάλλουν στα σπίτια 5 φοιτητών και τους συλλαμβάνουν. Οι συλλήψεις πραγματοποιούνται βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος και ζητείται η έκδοση των 5 φοιτητών στις ιταλικές αρχές. Την ίδια μέρα στο Μιλάνο η αστυνομία συλλαμβάνει άλλους 5 Ιταλούς για την ίδια υπόθεση και στην συνέχεια προφυλακίζονται. Η κύρια κατηγορία αυτών των διώξεων είναι ότι "εθεάθησαν" να συμμετέχουν σε επεισόδια στην πορεία no-expo που έλαβε χώρα στο Μιλάνο την πρωτομαγιά το 2015. Οι 5 διωκόμενοι από την Αγ . Παρασκευή, κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους, συμμετείχαν στην εν λόγω πορεία και προσήχθησαν απο τις ιταλικές αρχές την επόμενη μέρα (2/5) απο καφετέρια στο κέντρο της πόλης. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς διερμηνέα οι ιταλικές αρχές έκαναν βίαιη λήψη DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτή τη στιγμή είναι στο χέρι του ελληνικού κράτους η απόφαση για τον αν θα τους παραδώσει στην Ιταλία προκειμένου να γίνει εκεί η δίκη. Ήδη, έπειτα από πιέσεις του κινήματος αλληλεγγύης, αποτράπηκε η προφυλάκισή τους. Παρόλα αυτά τους επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι (παρουσία 3 φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου απο την χώρα).

Οι εκθέσεις expo είναι παγκόσμιες εκθέσεις που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διαφορετική πόλη προκειμένου για να επαναπροσδιορίσουν τους όρους ανάπτυξης και κυκλοφορίας του κεφαλαίου και την περαιτέρω εκμετάλλευση των ζωών μας. Τον Μάιο του 2015 η έκθεση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο. Η διοργάνωσή της πέρασε πάνω από τη ζωή των υποτιμημένων κομματιών της πόλης, τα οποία εκδιώχθηκαν από τις γειτονιές και τα σπίτια τους, ώστε το κέντρο να αναπλαστεί για την αποτελεσματικότερη εμπορευματοποίησή του, ενώ η πόλη βρισκόταν υπό καθεστώς ασφυκτικής αστυνόμευσης. Το ανταγωνιστικό κίνημα, ως όφειλε, εναντιώθηκε σε αυτή τη φιέστα του κεφαλαίου πραγματοποιώντας πορεία, διεθνούς εμβέλειας, επονομαζόμενη no-expo.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθιερώθηκε νομοθετικά το 2004, εφαρμόζεται και στα 28 κράτη μέλη, εκδίδεται από τις δικαστικές αρχές κράτους μέλους και έχει ισχύ σε ολόκληρη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται για συμμετοχή σε διαδήλωση, γεγονός που συμβάλλει στην αναβάθμιση της καταστολής των κινημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τέτοιες διώξεις εξυπηρετούν στην ενίσχυση των εθνικών φραγμών και την διάσπαση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και του κινήματος. Ενός κινήματος που επικοινωνεί περιεχόμενα, μοιράζεται εμπειρίες και πρακτικές αγώνων και οργανώνει τις αντιστάσεις του ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

Οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές αποτελούν κομμάτια του φοιτητικού κινήματος, των ταξικών διεκδικήσεων και των συνελεύσεων γειτονιάς. Δεν βρέθηκαν τυχαία στη διαδήλωση, ούτε αρνούνται την παρουσία τους σ' αυτήν. Βρίσκονταν στην Ιταλία και όντας ενεργά πολιτικά υποκείμενα δεν μπορούσαν να απέχουν από μια δράση εναντίωσης στα σχέδια των αφεντικών, όπως δεν απείχαν από τους αγώνες που πραγματώθηκαν στον προηγούμενο κύκλο αγώνων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Ως αυτόνομα σχήματα, αποτελούμε κομμάτι του φοιτητικού κινήματος και των ταξικών-κοινωνικών αγώνων εντός και εκτός πανεπιστημίου που παλεύουν να μπλοκάρουν την καπιταλιστική αναδιάρθρωση και την περαιτέρω επιβολή του κεφαλαίου στην καθημερινότητά μας. Προσπαθώντας να βρούμε κοινές λύσεις στα κοινά μας προβλήματα, συγκροτούμε κοινότητες αγώνα μέσα και έξω από τις σχολές. Για όλους αυτούς τους λόγους στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους 5 διωκόμενους και με όσους-ες αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση της ζωής τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΡΙΤΗ 12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11 12:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αυτόνομα Σχήματα ΑΠΘ

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Νοέμβριος 21h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Στις 1/5/2015, ημέρα εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης EXPO, στο Μιλάνο, κορυφώθηκε η καμπάνια κινητοποιήσεων ενάντια σε μια διοργάνωση-σύμβολο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πραγματοποιήθηκε δυναμική διαδήλωση με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, πολιτικών συλλογικοτήτων και χιλιάδων αγωνιζόμενων από όλο τον κόσμο και ξέσπασαν πολύωρες συγκρούσεις στους δρόμους της πόλης.

Την επόμενη μέρα, ξεκίνησε ένα κύμα καταστολής με προσαγωγές αγωνιζόμενων, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τις διώξεις συντρόφων σε Ελλάδα, Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εισβολές σε σπίτια, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν 4 άτομα στην Ιταλία, ενώ εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για 5 αγωνιζόμενους από την Ελλάδα. Οι τελευταίοι, αφού συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Σε βάρος τους, όμως εκκρεμεί δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την έκδοσή τους στην Ιταλία, στην οποία δεν υπάρχει καν ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης.

Όταν τα κράτη υλοποιούν την διεθνή επέκταση του κεφαλαίου, απαντάμε με κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες ενάντια στα ίδια και τις στρατηγικές τους. Κι όταν πάλι συνεργάζονται για την καταστολή του κόσμου του αγώνα, αντεπιτεθόμαστε και υψώνουμε αναχώματα αντίστασης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 1/5 ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ EXPO

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την πορεία No-Expo στο Μιλάνο

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61605/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αφίσα για τους διωκόμενους της πορείας NoExpo στο Μιλάνο

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ που βρίσκονται προφυλακισμένοι για τα γεγονότα της 1/5 στην πορεία ενάντια στην EXPO.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11, 12μμ ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1551782/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους του No expo|Σάββατο 28-11, 12:00 Καμάρα

κατάληψη terra incognita

πηγή: https://terraincognita.squat.gr/2015/11/24/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Νοέμβριος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Η Φάμπρικα Υφανέτ καλεί στις δράσεις για το μπλοκάρισμα της έκδοσης των πέντε αγωνιζόμενων.

έγγραφο σε μορφή PDF

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Νοέμβριος 01h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους για τα γεγονότα της πορείας ενάντια στην Expo στο Μιλάνο

web_banner

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ
ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΟΥ 2015 ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Πριν 7 χρόνια, ανακοινώνεται η οργάνωση της διεθνούς έκθεσης EXPO στο Μιλάνο, από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Ανακοινώνεται, λοιπόν, η συγκέντρωση σύσσωμης της κοινότητας των κυριάρχων, από επιχειρηματίες και μεγαλομετόχους μέχρι και αρχηγούς κρατών για την οργάνωση και παρουσίαση μεθόδων «βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας»

Και φτάνει στα αυτιά των κοινοτήτων των καταπιεσμένων

Όπου ανάπτυξη της οικονομίας σημαίνει ανάπτυξη του καπιταλισμού, της κερδοφορίας των αφεντικών και της περαιτέρω εκμετάλλευσης και υποτίμησης των «από τα κάτω».
Όπου η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών σημαίνει νέοι τρόποι καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος.
Όπου η προσβασιμότητα των ανθρώπων σε φαγητό και νερό(θεματική της EXPO 2015) σημαίνει επέκταση των πολυεθνικών που μαζί τους επεκτείνονται τα απόβλητά τους στις θάλασσες, η εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού τους, οι χρηματοδοτήσεις τους σε πολέμους, η γενικευμένη ανέχεια.

Όσον αφορά τις ίδιες τις υποδομές της έκθεσης, αυτές χτίστηκαν, καταστρέφοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις πρασίνου (η καταστροφή ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα του Μιλανο για την υδροδότηση των εγκαταστάσεων απετράπει εν τέλει από τους αγώνες κατοίκων), ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτήν ήτανε απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι. Παράλληλα, διαλύθηκαν καταλύματα αστέγων και οι ίδιοι εκδιώχθηκαν από τους δρόμους της πόλης, οι οποίοι γέμισαν με μπάτσους. Έτσι, συντέθηκε το περιβάλλον στρατιωτικοποιημένης ασφάλειας και «καθαρότητας» ώστε να φιλοξενηθεί η έκθεση. Μια έκθεση που στην οργάνωσή της εμπλέκονται η μαφία και διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς. Μια έκθεση που κόστισε πάνω από 1,3 δις σε ένα ακόμα κράτος που υπό το πρόσχημα κρίσης, περνά μέτρα λιτότητας εις βάρος των καταπιεσμένων. Γίνεται για ακόμη μια φορά ξεκάθαρο, ότι η γραμμή ανάπτυξης του κεφαλαίου συνδέεται άμεσα με τα κράτη και τις λειτουργίες που επιτελούν.

Πριν από 7 χρόνια, λοιπόν, άρχισε να διαμορφώνεται ένα πολύμορφο και δυναμικό κίνημα ενάντια στην EXPO. Η δράση του περιέλαβε ένα σύνολο πρακτικών και προταγμάτων στα οποία η εναντίωση στο καπιταλιστικό σύμβολο αλληλοτροφοδοτούνταν με την εναντίωση στο καπιταλιστικό οικοδόμημα. Άφησε παρακαταθήκες από έντυπο υλικό ανάλυσης και αντιπληροφόρησης μέχρι κοινότητες αγώνα σε πάρκα και πλατείες και στοχευμένες επιθέσεις σαμποτάζ σε κτίρια-σύμβολα, ενώ συνδέθηκε με άλλα κινήματα ενάντια στην καπιταλιστική επέλαση*.Ο αγώνας εντάθηκε τα τελευταία 3 χρόνια και στα πλαίσια ενός καλέσματος σε 5 μέρες στο δρόμο, κορυφώθηκε στο εξεγερτικό κλίμα της πρωτομαγιάτικης πορείας του 2015. Χιλιάδες σύντροφοι και συντρόφισσες από όλο τον κόσμο, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης σε μια μαχητική πορεία πραγματοποιώντας και σειρά επιθετικών δράσεων. Μπογιές, πέτρες και μολότοφ πετάχτηκαν σε τράπεζες, γραφεία και καταστήματα πολυεθνικών, καθώς και σε μαγαζιά ανοιχτά στη μέρα απεργίας και άλλους καπιταλιστικούς στόχους. Επιπλέον, σε σημεία στήθηκαν πρόχειρα οδοφράγματα και ρίχτηκαν καπνογόνα για να απωθήσουν-αποπροσανατολίσουν τους μπάτσους. Ο κόσμος έμεινε για ώρες στο δρόμο, ενώ την επόμενη μέρα, πραγματοποιήθηκε εκ νέου μαζικότατη συγκέντρωση παρά το κύμα καταστολής που είχε ήδη ξεκινήσει και περιλάμβανε από προληπτικές προσαγωγές μέχρι κατ" οίκον έρευνες και συλλήψεις αγωνιστών.

Το χρονικό της καταστολής

Στις 2/5, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της ιταλίας απάντησαν με προσαγωγές ατόμων, τους οποίους υπέβαλαν σε υποχρεωτική λήψη DNA και αποτυπωμάτων και ξεκίνησαν ένα κυνήγι μαγισσών μπαίνοντας στη διαδικασία ανάλυσης 600 gb βιντεοσκοπήσεων από τη μέρα της πρωτομαγιάς, καθώς και δειγμάτων DNA. Ένα κυνήγι, το οποίο έλαβε σάρκα και οστά στις 12/11, εντός ευρωπαϊκών κρατών, με την εισβολή σε σπίτια αγωνιστών και την έκδοση τόσο ενταλμάτων προσωρινής κράτησης όσο και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης. Ως άμεση συνέπεια, 4 σύντροφοι από την ιταλία βρίσκονται προφυλακισμένοι, ένας διαφεύγει της προφυλάκισης, 3 ακόμη καταζητούνται, ενώ 5 από την ελλάδα βρίσκονται σε καθεστώς αναμονής της απόφασης έκδοσής τους στις ιταλικές αρχές. Όσον αφορά τους τελευταίους, αφού πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια τους, συνελήφθησαν και στη διαδικασία της ανάκρισης, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους της παρουσίας στο τμήμα 3 φορές τη βδομάδα, ενώ αναμένουν δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσει εντός ολίγων ημερών για το αν θα τους παραδώσει στις ιταλικές αρχές.

Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση δεν μπορεί να ειδοθεί αποκομμένη από το περιβάλλον μέσα στο οποίο λαμβάνει χώρα. Ένα περιβάλλον που επιτάσσει τον έλεγχο ως καθημερινή συνθήκη , την εντατικοποίηση του παράλληλα με την υποτίμηση των ζωών μας, τον εκφοβισμό όσων αμφισβητούν το "καλοκουρδισμένο " σύστημα, την καταστολή όσων αγωνίζονται εναντίον του. Προς αυτήν την κατεύθυνση, τα κράτη και ο καπιταλισμός πειραματίζονται συνεχώς με νέα μέσα και στρατηγικές ελέγχου και καταστολής: εκατοντάδες κάμερες μέσα στις πόλεις, διώξεις με βάση το DNA, ποινικοποίηση φιλικών και συγγενικών σχέσεων, ηλεκτρονικά μέσα ασφάλειας, ασφυκτικοί περιοριστικοί όροι κλπ. Σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και οι επιθέσεις από πλευράς κράτους προς τον κόσμο του αγώνα: από την πρόσφατη καταστολή μετά από συγκρουσιακή πορεία στις σκουριές στις 23/08/2015 και την προσπάθεια απέλασης 2 συντρόφων μέχρι τη φυλάκιση και τα καθεστώτα ομηρίας δεκάδων αναρχικών και συγγενών τους σε όλο τον κόσμο.

Επιπλεόν, στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς της εξουσίας, αναπόσπαστο ρόλο παίζουν οι διακρατικές συνεργασίες. Είτε με συνέδρια μεταξύ κρατών με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και μεθόδων καταστολής και την χάραξη κοινής στρατηγικής, είτε μέσω εκδόσεων και υλοποίησης διακρατικών επιχειρήσεων, όχι μόνο το ένα κράτος συνδράμει στο κατασταλτικό έργο του άλλου, αλλά από κοινού ενορχηστρώνουν την όξυνση της καταστολής.Οι εκδόσεις αγωνιστών από το ελληνικό στο τούρκικο κράτος, οι διαδικασίες για έκδοση διωκόμενων για την ΣΠΦ στην Ιταλία, οι διεθνείς επιχειρήσεις (Ardire), είναι μόνο ελάχιστα από τα -πολύ πρόσφατα- παραδείγματα που φανερώνουν την προσπάθεια της κυριαρχίας για επιβολή ολοκληρωτικού ελέγχου πάνω στους εξεγερμένους.

Οι φωνές των εξεγερμένων να αντηχήσουν στα πέρατα του κόσμου

Και οι πράξεις τους να χτύπησουν τα σαθρά θεμέλια του

Τα θεμέλια εκείνα που στηρίζουν το εξουσιαστικό-καπιταλιστικό οικοδόμημα που χτίζει τη μορφή της γής και της επιβίωσης σε αυτή, που χτίζει τα ίδια τα σύνορα και που τα ξεπερνά στην επέλασή του. Μα, εμείς, καταπιεσμένοι μα κι εξεγερμένοι μπορούμε να τα γκρεμίσουμε, όταν στήνουμε, συνδέουμε και συναντιόμαστε σε πολύμορφους αγώνες ενάντια στη συνολική καταπίεση.

Και αν στο αντίπαλο στρατόπεδο συναντιούνται τα κράτη και επιτίθενται με την καταστολή των αγώνων, με ελέγχους, διώξεις, φυλακίσεις, βασανισμούς, ας αντεπιτεθούμε με ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης που θα είναι ασπίδα για κάθε διωκόμενο αγωνιστή και όπλο για τις κοινότητες αγώνα. Ας το στρέψουμε συνολικά ενάντια στα κράτη ώστε από την αντεπίθεση στις μεθόδους καταστολής να πέρασουμε στις μεθόδους επίθεσης στα υποκείμενά τους. Να μην ξεχνάμε ότι η πραγματική απειλή για τους αγώνες είναι η λήθη. Γΐ" αυτό, ας τους συνεχίσουμε μέσα από δράσεις αλληλεγγύης σε διωκόμενους για πράξεις αντίστασης, μέσα από νέες πράξεις αντίστασης που θα δυναμώνουν.

(*) Όπως το κίνημα No Tav ενάντια στην καταστροφή της κοιλάδας Susa στο Τορίνο, μιας και η Expo του Μιλάνου θα αποτελούσε και ένα χώρο παρουσίασης τρένων υψηλής ταχύτητας τύπου TAV.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ EXPO ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ

Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία-φυλακή

πηγή: https://sasta.espivblogs.net/2015/11/26/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B3/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΠΟΡΕΙΑ 28/11 | ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΤΥΠΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΦΟΙΤΗΤΕΣ

16 Δεκέμβρη 2014 : αρχίζει η επιχείρηση Πανδώρα στην Ισπανία. Η αστυνομία ξεκινάει επιδρομές εναντίον των αναρχικών κινημάτων στην Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.
29 Μαρτίου 2015 : τίθεται σε εφαρμογή η επιχείρηση Πινιάτα, με εισβολές σε πολιτικές καταλήψεις και καταλήψεις στέγης, σε στέκια και σε σπίτια αγωνιστών σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας.
1 Μαη 2015 : Πρωτομαγιά. Ορόσημο των αιματηρών αγώνων για τις εργατικές διεκδικήσεις. Λαμβάνει χώρα πορεία στο Μιλάνο ενάντια στη διεθνή έκθεση EXPO. Την επομένη προσάγονται δεκάδες κόσμου κοντά σε ένα κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο. Ανάμεσα τους 5 φοιτητές από Ελλάδα. Δεν τους αποδίδονται κατηγορίες και αφήνονται ελεύθεροι.
12 Νοέμβρη 2015 : Μέρα γενικής απεργίας. Η ελληνική αστυνομία εισβάλλει στα σπίτια των 5 φοιτητών στην Αγιά Παρασκευή της Αθήνας, κατόπιν έκδοσης Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από το ιταλικό κράτος, το οποίο ζητά την έκδοση των 5 αγωνιστών στην Ιταλία με μοναδικό στοιχείο ότι «εθεάθησαν» να συμμετέχουν στα επεισόδια της πρωτομαγιάτικης απεργίας (χωρίς να διευκρινίζεται από ποιόν και τί εθεάθησαν να κάνουν).

Από την Ισπανία και τις επιχειρήσεις Πανδώρα και Πινιάτα φτάνουμε στο Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης 5 αγωνιστών, στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία εμπλοκής σε επεισόδια στο Μιλάνο δίχως να προσκομιστούν οποιεσδήποτε αποδείξεις. Οι έκνομες πράξεις που αποδίδονται στους φοιτητές εγγίζουν το βαθμό του κακουργήματος κάτι το οποίο επισύρει 8 έως 15 χρόνια φυλάκιση. Φανερό στον καθένα πως η Ευρώπη σφιχτοδένει τους υπηκόους της με το ασφυκτικό λουρί της καταστολής. Η φτώχεια βαθαίνει όπως και η κοινωνική αδικία και μπροστά στα κινήματα που εναντιώνονται στον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας διεκδικώντας ένα κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας, η Ευρώπη στενεύει το κλουβί των καταπιεσμένων. Στο όνομα της έκτακτης ανάγκης και της εξωτερικής απειλής πατάσσεται και ο εσωτερικός εχθρός. Τα κράτη βρίσκουν τις κοινές γραμμές τους που τέμνονται τα κοινά συμφέροντα της κυριαρχίας τους και ως καλός υπηρέτης του κεφαλαίου διώκουν τους αντιφρονούντες απέναντι στο πανηγύρι των αφεντικών, στη διεθνή έκθεση EXPO, απέναντι σε ένα σύστημα που βασικό συστατικό έχει την διαίρεση των ανθρώπων και την καταπίεση.

«Ένα κράτος, εξ ορισμού, δεν μπορεί να έχει καμία ηθική.
Το περισσότερο που μπορεί να έχει ένα κράτος
είναι μια αστυνομία.»
Albert Camus
Ο αγώνας απέναντι στην συνθήκη αυτή του ολοένα βαναυσότερου εγκλεισμού της κοινωνίας στα καλούπια των αφεντικών, δεν μπορεί παρά να κοιτά κατάματα τον δεσμοφύλακα. Τα δεσμά της ανθρωπότητας τα έχουν γερά κρατημένα τα κράτη και το κεφάλαιο. Η ζωή των κινημάτων των «από τα κάτω» δείχνει τον δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση. Και αυτός ο δρόμος δεν γίνεται να αφήνει πίσω του αμαχητί τα θύματα της καταστολής. Η κοινωνική χειραφέτηση περνάει μέσα από κάθε αγώνα ενάντια στις επιβολές του κράτους.

ΠΟΡΕΙΑ 28/11, ΚΑΜΑΡΑ 12.00

ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»

πηγή: https://maurokokkino1936.wordpress.com/2015/11/28/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-2811-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%89/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιστές στις Ιταλικές αρχές

Η πρωτομαγιά του 2015 στο Μιλάνο

Τον Μάη του 2015 στο Μιλάνο διεξάγεται η διεθνής έκθεση "Expo 2015". Η εν λόγω έκθεση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα και έχει ως θέμα την "βιώσιμη ανάπτυξη" ειδικά στον τομέα του φαγητού. Σε αυτή συμμετέχουν πλήθος κρατών και πολυεθνικών εταιριών που εκθέτουν την πραμάτεια τους και τις ιδέες τους "για την προσβασιμότητα όλων των ανθρώπων σε φαγητό και νερό".

Αυτό το πανηγύρι διεξάγεται σε μια εποχή και μια πόλη που για τους "από τα κάτω" κατοίκους της γίνεται ολοένα και πιο εμφανής η επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος τους, μέσω της υποτίμησης της εργασίας τους, αλλά και των ζωών τους γενικότερα. Έτσι, ενώ η ανεργία αυξάνεται, οι μισθοί πέφτουν και το κόστος ζωής ανεβαίνει, η έκθεση διοργανώνεται έχοντας προκλητικά τεράστιο κόστος και με την πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτή να δουλεύουν απλήρωτοι. Επιπλέον, ένα όργιο προληπτικής καταστολής και επιτήρησης λαμβάνει χώρα στην πόλη τις μέρες πριν τα εγκαίνια.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της διοργάνωσης της "expo 2015" έχει οργανωθεί ένας αγώνας που εναντιώνεται σε αυτή. Ο αγώνας αυτός έθεσε ως κεντρικά τα παραπάνω ζητήματα αλλά και εξέθεσε πως οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα προβλήματα που υποτίθεται ότι θα λύσει, ενώ ο πραγματικός σκοπός της δεν είναι άλλος από την προώθηση της συσσώρευσης κεφαλαίου, μέσω της έντασης της εκμετάλλευσης ανθρώπων και φύσης.

Κορύφωση αυτής της κινητοποίησης αποτέλεσε η πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά, που έθεσε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στην "expo 2015". Πολύς κόσμος συμμετείχε στην δυναμική πορεία και κατά την διάρκειά της έγιναν επιθέσεις σε πολλούς κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, καθώς και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Εισβολές σε σπίτια και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης

Τις μέρες μετά την πορεία πραγματοποιήθηκαν μαζικές προσαγωγές από την ιταλική αστυνομία και για πολλούς από τους προσαχθέντες διατάσσεται η υποχρεωτική λήψη dna. Ανάμεσα τους, υπήρχαν και πέντε φοιτητές από την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ενεργό συμμετοχή σε διάφορους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ενώ τότε αφέθηκαν ελεύθεροι, την Πέμπτη 12-11-2015 συλλαμβάνονται στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια εισβολής στα σπίτια τους, από τις ελληνικές αρχές, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελία του Μιλάνου και με το οποίο ζητά την σύλληψη και την έκδοσή τους στην Ιταλία, λόγω της συμμετοχής τους στην πορεία. Παρόμοιες διώξεις ξεκίνησαν και σε άλλες ευρωπαικές χώρες.

Τελικώς μετά από την παρουσία τους στον εισαγγελέα που θα αποφάσιζε για την προφυλάκιση τους έως ότου γίνει το συμβούλιο που θα κρίνει το αν θα εκδοθούν στην Ιταλία, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας σε τμήμα 3 φορές την εβδομάδα και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Για τη μη προφυλάκισή τους σημαντικό ρόλο έπαιξε η άμεση και δυναμική αλληλεγγύη που εκφράστηκε από μεγάλο μέρος αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Ωστόσο, εκκρεμεί ακόμα η απόφαση για το αν θα εκδοθούν τελικά στο Μιλάνο, η οποία θα παρθεί σε διάστημα λίγων ημερών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στην Ιταλία δεν υπάρχει ανώτατο όριο προφυλάκισης μέχρι να γίνει το δικαστήριο, ενώ επίσης δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ πλημμελήματος και κακουργήματος και έτσι οι διωκόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν για μεγάλο διάστημα στις ιταλικές φυλακές.

Πριν λίγα χρόνια, πάλι οι ιταλικές αρχές, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, είχαν ζητήσει την έκδοση των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ώστε να δικαστούν και εκεί για κατηγορίες όμοιες με εδώ, με τη διαδικασία να έχει παγώσει ως σήμερα. Πέρα λοιπόν από τη συγκεκριμένη υπόθεση, το αίτημα για έκδοση των πέντε αγωνιστών αποτελεί μια πρωτοφανή δίωξη για πολιτική δράση.
Η συνεργασία των αστυνομικών και δικαστικών αρχών διαφορετικών χωρών, μέσω της εφαρμογής διακρατικών συμφωνιών, είναι ακόμα μια στρατηγική αναβάθμιση των μεθόδων καταστολής των αγωνιζόμενων, που εφαρμόζονται πρώτα πειραματικά σε αγωνιζόμενα κομμάτια και αν δεν συναντήσουν ισχυρές αντιστάσεις, εδραιώνονται ως όπλο στα χέρια των καταπιεστών μας για να στοχεύσουν το σύνολο της κοινωνικής ζωής.

Ο αγώνας ενάντια στα κράτη και στο κεφάλαιο δεν καταστέλλεται, δεν σταματά

Αυτή η υπόθεση είναι ακόμα ένα παράδειγμα, το οποίο αναδεικνύει τη σημασία που δίνει η κυριαρχία στην καταστολή όσων αγώνων εκδηλώνονται και αμφισβητούν έμπρακτα την ομαλή αναπαραγωγή του καπιταλιστικού και εξουσιαστικού συστήματος. Ενός συστήματος που είναι υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους ανθρώπων σε πεδία πολέμων, στα σύνορα του "δυτικού κόσμου", σε χώρους εργασίας, στις φυλακές, στα ψυχιατρεία, στους δρόμους των πόλεων από την ανέχεια και την αστυνομική βία, αλλά και για χιλιάδες θανάτους ζώων και την ανελέητη καταστροφή του πλανήτη. Ενός συστήματος που η ίδια του η λειτουργία είναι συνυφασμένη με την καταπίεση και την εκμετάλλευση που βιώνουμε καθημερινά, με την ολοένα και μεγαλύτερη λεηλασία της φύσης, και όλα αυτά για χάρη της υπερ-συσσώρευσης κέρδους για τα αφεντικά και την διατήρηση της κυριαρχίας τους.

Για όλους εμάς, τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους αυτού του κόσμου, αν θέλουμε να ζήσουμε, αν θέλουμε να γλιτώσουμε από τα δεινά που επιφέρει η επέλαση κράτους και κεφαλαίου στις ζωές μας, είναι αναγκαίο να συλλογικοποιηθούμε, αντι-ιεραρχικά και αδιαμεσολάβητα. Για να βρούμε τις συλλογικές λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα, ώστε ο καθένας από εμάς να επιβιώνει με αξιοπρέπεια, κάτι που κανείς άλλος, δεν μπορεί να μας προσφέρει. Για να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, δυναμώνοντας τους αγώνες των καταπιεσμένων που λαμβάνουν χώρα τώρα και δημιουργώντας νέους. Για να τους συνδέσουμε σε μια κοινή επαναστατική-απελευθερωτική προοπτική, στοχεύοντας στην ανατροπή αυτού του συστήματος και την δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, σε αρμονία με την φύση.

Γνωρίζουμε πως η διαδικασία της χειραφέτησης μας έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου, και πως έτσι είναι αναπόφευκτο το να συναντάμε απέναντί μας συνεχώς την καταστολή. Παρ" όλα αυτά, οι καταπιεσμένοι οφείλουμε να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, για να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας, για να υψώσουμε αναχώματα απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, για την ίδια την συνέχιση του αγώνα.

Μια τέτοια στιγμή αποτελεί και η δίωξη των 5 αγωνιστών που απειλούνται με έκδοση και χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία. Είναι χρέος μας λοιπόν να αποτρέψουμε αυτή την προσπάθεια των ελληνικών και των ιταλικών αρχών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ NO EXPO που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο τον Μάϊο του 2015

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/12 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Νοέμβριος 02h