Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στις 18.30

Η μάχη ενάντια στα κλεισίματα και τις ιδιωτικοποιήσεις

Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Νοέμβρη, 6.30 μμ, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Ομιλητές: Αφεντουλίδης Τριαντάφυλλος (σωμ. Εργ. ΟΛΘ), Κυριακούλης Βασίλης (Δ.Σ. ΕΣΗΕΜΘ - Αγγελιοφόρος), Ισίδης Μπάμπης (σωμ. Σιδηροδρ. Βορείου Ελλάδος, Χατζάρας Νίκος (σωμ. Εργ. Δήμου Αμπ/πων - Μεν/νης)

Η πανεργατική απεργία της 12ης Νοέμβρη είχε τεράστια επιτυχία: συμμετείχαν όλοι οι μεγάλοι και δυνατοί κλάδοι, όλα τα κομμάτια που αντιστέκονται στις ιδιω- τικοποιήσεις, χώροι του ιδιωτικού τομέα που αντιμετωπίζουν κλεισίματα, ακόμα και οι «ωφελούμενοι» των 5 μηνών. Είχε μεγάλη σημασία για δύο λόγους: πρώτον έδειξε ότι δεν είναι το 95% της κοινωνίας μνημονιακό, όπως φαινόταν στην εικόνα των εκλογικών αποτελεσμάτων. Δεύτερο, ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να περάσει το τρίτο μνημόνιο.

Σε πολλούς χώρους έχει σημάνει συναγερμός: τα ασφαλιστικά, μισθολογικά, οι απολύσεις βρίσκουν τους εργαζόμενους αποφασισμένους να τα σταματήσουν. Στη Θεσσαλονίκη για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου» ενάντια στο κανόνι των Μπόμπολα, Μπακατσέλου, Ψυχάρη απαντώντας στις νυχτερινές επιδρομές της εργοδοσίας με νέες εξορμήσεις με το απεργιακό τους φύλλο. Τα λιμάνια ετοιμάζονται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στην ιδιωτικο-ποιήση, μαζί με την ΕΥΑΘ, τους σιδηροδρομικούς και τους εργαζόμενους στα αερο- δρόμια. Μάχες έχουμε καθημερινά και στον ιδιωτικό τομέα: οι εργαζόμενοι στα «Καρφούρ» απαντούν στις απολύσεις και τις ατομικές συμβάσεις και στο Βόλο οι εργαζόμενοι της Coca Cola ξεκίνησαν κατάληψη, δίνοντας νέα δύναμη και στους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη που είναι δυόμιση χρόνια στους δρόμους. Από δήμους και νοσοκομεία είναι τεράστια η απαίτηση για προσλήψεις, με την ΠΟΕΔΗΝ να πηγαίνει σε 48ωρη στις αρχές Δεκέμβρη και τους πενταμηνίτες να καλούν σε απεργία και πορεία στις 19 και 24 Νοέμβρη.

Αυτή την εικόνα πρέπει να δείξουμε και να ενισχύσουμε. Χρειάζεται όλοι οι χώροι να πάρουν πρωτοβουλίες δράσης, να οργανωθούν από τους εργαζόμενους από τα κάτω και να συντονιστούν. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε στην εκδήλωση: «Η μάχη ενάντια στα κλεισίματα και τις ιδιωτικοποιήσεις» με συνδικαλιστές από τον «Αγγελιοφόρο», ΟΛΘ, ΟΣΕ, αεροδρόμιο «Μακεδονία», την ΕΥΑΘ, Coca Cola, το ΨΝΘ και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, από δήμους και σχολεία, την Παρασκευή 20 Νοέμβρη, στις 6.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο. Όλοι μαζί μπορούμε να τσακίσουμε τα μνημόνια, να πάρουμε τα λεφτά από τις τράπεζες και να σώσουμε τις δουλειές μας, τις συντάξεις και τις δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Νοέμβριος 22h