Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 στις 18.30

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία Αλληλεγγύης στα δολοφονημένα αδέρφια μας στην Τουρκία

Αλληλεγγύη στα δολοφονημένα αδέρφια μας στην Τουρκία

Σάββατο 10 Οκτωβρίου: Ημέρα οργής και θλίψης για τους νεκρούς αδερφούς και αδερφές μας από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια φιλειρηνικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης ενόψει των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία, 2 βόμβες εξερράγησαν, σκορπώντας τον θάνατο. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τουλάχιστον 80 νεκροί και πάνω από 180 τραυματίες. Οι δράστες του φασιστικού-παρακρατικού χτυπήματος είναι ακόμα άγνωστοι, ωστόσο ο νους και η καρδιά μας βρίσκονται στην Τουρκία σε αλληλεγγύη με τους Τούρκους και Κούρδους πληγέντες και τις οικογένειές τους.

Η Α.Π. Ροσινάντε συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα στις 6.30μμ τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και την πορεία προς το τουρκικό προξενείο, που καλούν Κουρδικές και Τουρκικές οργανώσεις και πολιτικοί πρόσφυγες και καλεί όλο το εργατικό και κοινωνικό κίνημα να ενώσει τη φωνή του ενάντια στον φασισμό και να επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στα ταξικά μας αδέρφια στην Τουρκία.

ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Α.Π. Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/allilengii-sta-...


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση και πορεία στην Tουρκική πρεσβεία

Δευτέρα 12 Oκτώβρη, Πλατεία Συντάγματος, 6.30 μ.μ

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για το μακέλειο στην Άγκυρα
Κάτω το καθεστώς του αίματος! Κάτω ο Ερντογάν και το AKP!

Η διαδήλωση για την Ειρήνη στην Άγκυρα πνίγηκε στο αίμα. Τουλάχιστον 97 σύντροφοι και συντρόφισσες, μαχητές και μαχήτριες για την Ειρήνη και την Ελευθερία έπεσαν νεκροί σήμερα Σάββατο 10 Οκτώβρη. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Η σκέψη μας βρίσκεται στην Τουρκία. Οι καρδιές μας χτυπάνε στην Άγκυρα.

Αυτό το νέο σφαγείο μετά το Σουρούτς τον περασμένο Iούλιο και το Ντιγιάρμπακιρ είναι ένα νέο μνημείο βαρβαρότητας από τον ISIS και την κυβέρνηση του Ερντογάν και του AKP. Η άθλια πρόκληση του Ερντογάν στο διάγγελμα του σήμερα το απόγευμα να κατηγορήσει εμμέσως το κουρδικό κίνημα για την τραγωδία απορρίπτεται με αγανάκτηση. Οι τρεις ημέρες εθνικού πένθους την οποία κήρυξε ο μακελλάρης του λαού του Ερντογάν δεν μπορεί να ξεγελάσουν κανέναν. Είναι ένα μνημείο υποκρισίας δίπλα στο μνημείο της βαρβαρότητας.

Η καμπάνια φίμωσης του τουρκικού κράτους σε κάθε πληροφορία δεν μπορεί να κρύψει την δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές -ανάμεσα σε πτώματα και τραυματίες- μετά την βομβιστική επίθεση με δακρυγόνα και γκλομπς. Υποστηρίζουμε την απόφαση του συνδικάτου DISK για 2 ημέρες απεργίας. Κανένας χώρος στην εθνική ενότητα η οποία είναι ενότητα ενάντια στην εργατική τάξη και το κουρδικό κίνημα.

Το AKP θέλει να πάει σε εκλογές την 1η Νοεμβρίου σε εμπόλεμη κατάσταση για να καταφέρει αυτή τη φορά να σχηματίσει κυβέρνηση. Πρώτος εχθρός αυτού του πολέμου είναι η αντίσταση του λαού, καθένας που τολμά να βγει στο δρόμο για να αμφισβητήσει αυτήν την κυβέρνηση.

Αυτό ήταν το μήνυμα της σημερινής επίθεσης: "Δεν επιτρέπετε να βγαίνετε στους δρόμους". Το μήνυμα ελήφθη, αλλά δεν θα γίνει αποδεκτό. Το gladio, το άθλιο τουρκικό "δημοκρατικό" παρακράτος έχει πλήρη την ευθύνη της επίθεσης.

Άμεση ανεξάρτητη έρευνα του εργατικού κινήματος για την επίθεση. Να αποκαλυφθούν όλες οι διασυνδέσεις του καθεστώτος με τον ISIS.

Η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να σαρώσουν αυτό το άθλιο καθεστώς του αίματος.

Ειρήνη για τα καλύβια, πόλεμος στα παλάτια!

ΕΕΚ

πηγή: http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2730/151/athina-sygkentrosi-kai-poreia-stin-tourkiki-presveia


1 2 3 4 5 6

Ζήτησαν ειρήνη πλήρωσαν με τη ζωή τους

97 νεκροί και 400 (μέχρι στιγμής) τραυματίες από την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

Συγκέντρωση Δευτέρα στις 12/10/2015 στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Ανακοίνωση Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων και μεταναστών
Πρόκειται για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν οι Κούρδοι, Τούρκοι, εργάτες, εργαζόμενοι, διανοούμενοι, γυναικείες οργανώσεις, νεολαιίστικα σχήματα, σήμερα το πρωί στις 10:05, την ώρα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση για την ειρήνη. Στη συγκέντρωση σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις στις οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης έχασαν τη ζωή τους 86 άτομα και εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.
Η ανησυχία μας είναι μεγάλη για τον αριθμό των δολοφονημένων αγωνιστών που μπορεί να αυξηθεί. [Δυστυχώς ο αριθμός νεκρών και αγνοουμένων συνεχώς αυξάνεται.]
Τη συγκέντρωση είχαν οργανώσει Συνομοσπονδίες και Συνδικάτα όπως: Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK), Συνομοσπονδία Επαναστατών Εργατών (DISK), Ομοσπονδία Μηχανικών (TMNOB) και Ομοσπονδία Εργαζομένων Υγείας (TTB).
Πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένοι τα μέλη και οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε μέσα στα μέλη και τους οπαδούς του Κόμματος Εργασίας EMEP. Μέσα σε δευτερόλεπτα σκορπίστηκαν παντού ανθρώπινα μέλη και η αστυνομία εμπόδισε την έλευση των ασθενοφόρων ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επιθέσεις.
Η επίθεση αυτή δεν είναι απλή μία επίθεση, αλλά έχει χαρακτήρα μιας συνολικής επίθεσης ενάντια σε όλους τους λαούς, μειονότητες, εργάτες, εργαζόμενους και εκμεταλλευόμενα στρώματα που απαιτούν και διεκδικούν ελευθερία και δημοκρατία. Εδώ και καιρό στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν όλες οι αριστερές και κουρδικές οργανώσεις, συνδικάτα και δημοκρατικοί φορείς ανακοίνωναν συνεχώς ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του πραγματοποιεί επιθέσεις για να εξασφαλίσει τις εκλογές με τρομοκρατία και αίμα. Μέσα σε δύο μήνες εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, δεκάδες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί. Ο αριθμός των συλληφθέντων είναι αμέτρητος. Η σημερινή δολοφονία δείχνει ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν σε λίμνη αίματος την Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Καλούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό, εργάτες, εργαζόμενους, δημοκρατικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα και ΜΜΕ να συμπαρασταθούν στον αγώνα των λαών της Τουρκίας.
Καλούμε στη συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα στις 12/10/2015 στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα
Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες

Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Δευτέρας
Όπως είναι γνωστό στη διεθνή κοινή γνώμη οι εχθροί των λαών της Τουρκίας πραγματοποίησαν επίθεση σε μία μαζική συγκέντρωση που γινόταν σε κεντρικό σημείο της Άγκυρας. Μέχρι στιγμής οι ανακοινώσεις λένε ότι ο αριθμός των δολοφονημένων είναι 86 και οι τραυματίες εκατοντάδες.
Η κυβέρνηση της Άγκυρας και ο Ταγίπ Ερντογάν έχουν κηρύξει πόλεμο ενάντια σε κάθε αντιπολίτευση και φωνή που απαιτεί ελευθερία και δημοκρατία.
Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία με φασιστική τρομοκρατία και μαζικές δολοφονίες. Γι' αυτό το σκοπό μετατρέπουν τη χώρα σε λίμνη αίματος. Όμως ο ηρωικός αγώνας, όποιο και να είναι το αντίτιμο θα συνεχιστεί.
Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας έχει ανάγκη την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή σας. Καλούμε λοιπόν όλους και όλες στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/10 στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2015/10/11/%c...


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση Δευτέρα 12 Οκτώβρη για το φονικό χτύπημα στην πορεία της Ειρήνης

erd

Η επίθεση που οργάνωσε το τουρκικό βαθύ κράτος και το άθλιο καθεστώς του Ερντογάν σε πιθανή συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους του από το ISIS και στοίχισε τη ζωή σε 128 συντρόφους μας και τον τραυματισμό εκατοντάδων δε μπορεί να μείνει αναπάντητη. Ο Ερντογάν στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι όποιος αντιστέκεται και ζητάει το δίκιο του βάζει αυτόματα τη ζωή του σε κίνδυνο. Βεβαίως οι κυβερνήσεις της «πολιτισμένης» Δύσης που τόσο ενδιαφέρονται για τη «δημοκρατία» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» (και πολύ συχνά τα εξάγουν κιόλας στα φτερά των βομβαρδιστικών τους) δε θα προβούν σε καταγγελίες και καταδίκες του τούρκικου καθεστώτος, κάτι που αποτελεί τη συνήθη πρακτική τους απέναντι στις κυβερνήσεις των χωρών που δε συνεργάζονται μαζί τους ή δε βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους. Ούτε τα φερέφωνα του ιμπεριαλισμού θα δημοσιεύσουν πύρινα άρθρα με τίτλους «ο δικτάτορας δολοφονεί το λαό του». Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ο Ερντογάν σύμμαχός όλου αυτού του εσμού - όπως είναι και η Ελλάδα. Από κοντά λοιπόν και ο Τσίπρας, που το μόνο που σκέφτηκε να κάνει μόλις έμαθε τα νέα ήταν να στείλει συλλυπητήρια στον… Νταβούντογλου, αγνοώντας επιδεικτικά την ανοιχτή καταγγελία του ηγέτη του ίδιου του αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, του HDP, ότι υπεύθυνος για την επίθεση είναι το τουρκικό κράτος.

Εν όψει των επικείμενων τουρκικών εκλογών και μετά την αποτυχία του ΑΚΡ - και των αστικών κομμάτων συνολικά - να σχηματίσουν κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές που προηγήθηκαν (μαζί και με την πλήρη αποτυχία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής), η καταστολή και η τρομοκρατία του τουρκικού κράτους θα κλιμακωθεί. Η διεθνιστική αλληλεγγύη προς τα ταξικά μας αδέρφια στην άλλη όχθη του Αιγαίου, την Αριστερά της Τουρκίας και τις καταπιεσμένες μειονότητες (και ειδικά την κουρδική) είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.

Όλοι στις διαδηλώσεις της Δευτέρας 12 Οκτώβρη!

Θεσσαλονίκη: 18:00, Καμάρα, συγκέντρωση και πορεία στο τουρκικό προξενείο.

Αθήνα: 18:30, Σύνταγμα, συγκέντρωση και πορεία στην τουρκική πρεσβεία.

Η ανακοίνωση των συντρόφων από το Λαϊκό Μέτωπο:

Υπεύθυνος για τις δολοφονίες στην Άγκυρα είναι ο ιμπεριαλισμός και ο συνεργάτης τους το ΑΚΡ!

Ο Φασισμός με Δολοφονίες και με Βόμβες δεν θα Υποτάξει τους Λαούς της Ανατολίας!

Οι βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της «Συγκέντρωσης για την Ειρήνη», η οποία διοργανώθηκε από τις Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων, Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών, Ομοσπονδία Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων και Ένωση Γιατρών Τουρκίας, για άλλη μία φορά αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση σκοτώθηκαν 86 και τραυματίστηκαν 186.

Οι παρακρατικοί αιματοκύλησαν πάλι το λαό. Ο φασισμός συνεχίζει να χύνει σαν ποτάμι το αίμα του λαού. Ο φασισμός, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένους, νέους, παιδιά με τις αιματοβαμμένες επιθέσεις που πραγματοποιεί αποδεικνύει τον φόβο που τον διακατέχει απέναντι στο λαό και αποδεικνύει ότι πλησιάζει το τέλος του. Ο μόνος δρόμος για να θάψουμε το φασισμό την στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι ο πόλεμος μέχρι την κατάκτηση της ελευθερίας, δεν είναι η προσέγγιση με αυτούς που μας αιματοκυλούν αλλά να τον πνίξουμε στο αίμα που ο φασισμός χύνει.

Το ΑΚΡ δεν κυβερνάει. Με το φόβο ότι θα χάσει την εξουσία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την έχθρα του απέναντι στο λαό. Να μην προσπαθήσει κανείς να αποκρύψει την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ότι πίσω από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες βρίσκεται το ΙΣΙΣ ή κάποιες άλλες οργανώσεις. Ο πραγματικός υπεύθυνος είναι ο Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ).

Σε αυτά τα χώματα δεν ζούμε για πρώτη φορά τέτοιες μαζικές δολοφονίες. Έφτασε η ώρα, απέναντι σε αυτές τις δολοφονίες ο λαός να ξεσπάσει στον εχθρό, να στραφεί ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον συνεργάτη του που είναι το φασιστικό κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ), να ζητήσει λογαριασμό για το αίμα μας που χύνεται.

Η πραγματική ΕΙΡΗΝΗ μπορεί να γίνει μόνο όταν νικήσουμε το φασισμό, διώξουμε από τα χώματά μας τον ιμπεριαλισμό, και κατακτήσουμε μια αταξική κοινωνία…

Ο Φασισμός με Δολοφονίες και με Βόμβες δεν θα Υποτάξει τους Λαούς της Ανατολίας!

Υπεύθυνος των Δολοφονιών Είναι ο Φασισμός του ΑΚΡ. Δολοφόνος Είναι το Κράτος!

Θα Ζητήσουμε Λογαριασμό από τους Εχθρούς του Λαού που Μετέτρεψαν τη Χώρα μας σε Λίμνη Αίματος!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία

πηγή: https://allileggui.wordpress.com/2015/10/11/rally_monday_12_oct/


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό στην συγκέντρωση που θα γίνει

στην πλατεία Συντάγματος

στις 12 Οκτώβρη, στις 18.30

και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την Τουρκική πρεσβεία για να διαδηλώσει ενάντια στην δολοφονια που έγινε στην Άγκυρα και να δείξει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας.


O δολοφόνος στην Άγκυρα, στο Σουρούτς και στο Τζιζρέ

είναι το κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ)!

Ο κύριος εχθρός και δολοφόνος των λαών μας

είναι ο ιμπεριαλισμός και η ολιγαρχία!

Δολοφονήθηκαν 128 άνθρωποί μας στην βομβιστική επίθεση που έγινε στην «Συγκέντρωσης για την Ειρήνη» στην Άγκυρα. Υπάρχουν 246 τραυματίες εκ των οποίων οι 46 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς.

Οι δολοφονίες είναι παράδοση για το Φασιστικό κράτος της Τουρκίας. Παρόμοια μακελειά έχουν γίνει δεκάδες φορές στην χώρα μας από παρακρατικούς μηχανισμούς. Το μακελειό στην Άγκυρα είναι το πιο μεγάλο και το πιο βαρύ από όλα τα προηγούμενα. Σε αυτές τις επιθέσεις έχουν δολοφονηθεί χιλιάδες άνθρωποί μας. Ο μόνος υπεύθυνος του μακελειού που έγινε το καλοκαίρι στο Σουρούτς και σήμερα στην Άγκυρα είναι ο ιμπεριαλισμός και το τσιράκι του το ΑΚΡ. Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ επιτίθεται στους λαούς μας και δολοφονεί μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη. Θα λογοδοτήσετε γι' αυτούς που δολοφονήθηκαν μέρα μεσημέρι με τις νύχτες της φωτιάς. Θα πνίξουμε τον ιμπεριαλισμό στο αίμα που έχυσε!

Οι δολοφόνοι του ΑΚΡ επιτίθενται στους λαούς μας για να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση και να γεμίσουν τις τσέπες των ιμπεριαλιστών.

Ο μόνος υπεύθυνος του μακελειού που έγινε στο Σουρούτς πριν 2.5 μήνες είναι το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ. Ο μόνος δολοφόνος των 32 ανθρώπων μας είναι ο ιμπεριαλισμός! Eνώ το ΑΚΡ δολοφονεί τους λαούς μας μέσω του εχθρού που το ίδιο δημιούργησε, μετά χαρακτηρίζει το συμβάν ως καταστροφή! Όχι, πρόκειται για ένα

μακελειό και οι δολοφόνοι είναι γνωστοί! Δολοφόνος είναι το ΑΚΡ, δολοφόνος είναι ο ιμπεριαλισμός! Προσπαθούν να σταματήσουν τους αγωνιζόμενους λαούς μας μέσω παρακρατικών μηχανισμών εδώ και χρόνια. Το ΑΚΡ γνωρίζει καλά ότι τα μακελειά, τα βασανιστήρια και οι εξαφανίσεις συντρόφων μας, δεν μας σταματούν.

Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ επιτίθεται γιατί φοβάται την οργή των λαών μας! Φοβάται ότι κάποια μέρα θα λογοδοτήσει για το μωρό 35 ημερών που δολοφονήθηκε στο Τζιζρέ, για τους ανθρώπους μας που δολοφονήθηκαν στη συγκέντρωση στο Ντιαρμπακίρ! Όσο το ΑΚΡ πουλάει σπιθαμή προς σπιθαμή αυτή τη γη, ξεχνάει το αντίτιμο που έδωσε ο λαός για αυτήν!

Το ΑΚΡ δεν κυβερνάει. Με το φόβο ότι θα χάσει την εξουσία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την έχθρα του απέναντι στο λαό. Να μην προσπαθήσει κανείς να αποκρύψει την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ότι πίσω από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες βρίσκεται το ΙΣΙΣ ή κάποιες άλλες οργανώσεις. Ο πραγματικός υπεύθυνος είναι ο Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ).

Έφτασε η ώρα, απέναντι σε αυτές τις δολοφονίες ο λαός να ξεσπάσει στον εχθρό, να στραφεί ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον συνεργάτη του που είναι το φασιστικό κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ), να ζητήσει λογαριασμό για το αίμα μας που χύνεται.

Η πραγματική ΕΙΡΗΝΗ μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν νικήσουμε το φασισμό, διώξουμε από τη γη μας τον ιμπεριαλισμό και δημιουργήσουμε μια αταξική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ισότητα και ελευθερία, δηλαδή με την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού. Θα Ζητήσουμε Λογαριασμό από τους Εχθρούς του Λαού που Μετέτρεψαν τη Χώρα μας σε Λίμνη Αίματος! Ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση των λαών είναι ο κοινός αγώνας όλων των λαών.

Υπεύθυνος των Δολοφονιών Είναι ο Φασισμός του ΑΚΡ.

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΚΡ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ!

Ο Φασισμός με Δολοφονίες και με Βόμβες δεν θα Υποτάξει τους Λαούς της Ανατολίας!

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον

καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.

Τι κρύβει μέσ' στα δόντια του το ξέρω,

καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν

και χάνονται βαθιά στα περασμένα.

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,

μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.

Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος

που λούζεται στον ήλιο και στ' αγέρι,

το κουρασμένο βήμα του το ξέρω

και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα

πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,

και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα

αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

HALK CEPHESİ

(ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΤΟΥΡΚΙΑ)

πηγή: http://oagonas.blogspot.gr/2015/10/blog-post_66.html


1 2 3 4 5 6

Ο φασισμός θα πνιγεί μέσα στο αίμα που χύθηκε! Θα νικήσουμε, ο λαός θα νικήσει!

από PARTIZAN

Ημέρα/Ώρα: 12/10/2015 στις 6:30 μμ.

Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο φασισμός θα πνιγεί μέσα στο αίμα που χύθηκε!
Θα νικήσουμε, ο λαός θα νικήσει!

Γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας άνανδρης επίθεσης ενάντια στον αγώνα του λαού μας για την ελευθερία και την δημοκρατία, στην Άγκυρα. Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι υπεύθυνος αυτού του μακελειού του λαού που συγκεντρώθηκε για να εκφράσει με ειρηνικό τρόπο τα αιτήματά του για «Ειρήνη και Δημοκρατία». Το τουρκικό φασιστικό κράτος και η σημερινή του κυβέρνηση του AKP είναι υπεύθυνοι για αυτή την αιματηρή σφαγή! Πρέπει να αποκαλυφθεί και να μη μείνει στο σκοτάδι, ότι το μακελειό που βιώσαμε είναι ένας καινούργιος κρίκος της συνεχιζόμενης κρατικής πολιτικής! Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι η ιστορία του τουρκικού κράτους είναι γεμάτη από σφαγές ενάντια στον λαό.
Ο πραγματικός στόχος της δολοφονικής επίθεσης του φασιστικού τουρκικού κράτους ενάντια στον λαό, τους δημοκράτες και τους επαναστάτες, είναι να καταστείλει την αυξανόμενη αντίδρασή τους ενάντια στο τουρκικό φασιστικό κράτος και την «πολιτική του σαραγιού» και να πνίξει στο αίμα το αίτημα του κουρδικού έθνους για ειρήνη. Το τουρκικό κράτος, ακόμη μια φορά αποδεικνύει τον φασιστικό χαρακτήρα του ενάντια στον δίκαιο αγώνα του λαού μας και ο λαός μας πρέπει να δώσει με τον καλύτερο τρόπο την απάντηση που ξέρει! Τα «συλλυπητήρια» και οι «καταδίκες» μετά το μακελειό, από τα φασιστικά στόματα τους χρησιμεύουν για να καλύψουν τα ψέματα και την υποκρισία τους.
Πριν στεγνώσει το αίμα που χύθηκε στο τουρκικό Κουρδιστάν, όντας ακόμη νωπές στην μνήμη μας οι ζωές που χάθηκαν στο Σουρούτς, με το νέο μακελειό δείχνει ακόμη μια φορά ότι το τουρκικό φασιστικό κράτος και η κυβέρνηση του AKP στριμώχτηκαν. Αυτή είναι η αιτία της επιθετικότητας και της σφαγής. Όσο πιο πολύ στριμώχνονται τόσο πιο επιθετικοί γίνονται.
Το κράτος συνθλίβεται κάτω από την πίεση που ασκείται από το προχώρημα του απελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού και από τους κλυδωνισμούς που δημιούργησαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις στο Gezi. Προσπαθεί να συντρίψει με αιματοχυσίες τα πρωτοπόρα κινήματα επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί να αντέξει τους νέους ξεσηκωμούς. Έτσι στέλνει το μήνυμα σε εκατομμύρια αποδέκτες «μην εναντιώνεστε στο κράτος».
Η επίθεση είναι επίθεση στον αγώνα του λαού για ειρήνη και δημοκρατία. Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη απάντηση, παρά μόνο η ισχυριποίηση αυτού του αγώνα! Απέναντι στις κάθε είδους προσπάθειες να μας τρομοκρατήσουν με τις ενέργειές τους, θα αναβαθμίσουμε τα καλέσματα του αγώνα που είναι η μοναδική απάντηση! Δεν υπάρχει πεδίο ευαισθητοποίησης καλύτερο από το πεδίο των κινητοποιήσεων.
Καλούμε την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να βγουν μπροστά, να βγουν στους δρόμους απέναντι στο μακελειό και να αγωνιστούν για τους μάρτυρες. Ο φασισμός να ξέρει: Τα συνθήματα των νεκρών δεν θα μείνουν μισά, ο αγώνας δεν θα σταματήσει. Αντίθετα η φωνή μας θα δυναμώσει, ο αγώνας μας θα ισχυροποιηθεί! Η μόνη επιλογή για μας είναι η αντίσταση και ο αγώνας και αυτό θα κάνουμε!

Κάτω το φασιστικό τουρκικό κράτος!

Ζήτω η επαναστατική αλληλεγγύη!
Αθάνατοι οι μάρτυρες της επανάστασης!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ : Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 6:30 μ.μ. ΣΥΝΤΑΓΜΑ

PARTIZAN

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/60801/