Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 στις 13.00

Γενική συνέλευση ΣΦ πανεπιστημίου Μακεδονίας

ΜΗ, ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ

Πλησιάζοντας την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου δεν είναι δύσκολο κανείς να παρατηρήσει ότι ακόμα και μετά από 40 χρόνια οι διεκδικήσεις των φοιτητών παραμένουν ως επί το πλείστον ίδιες. Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συναθροίζεσθαι είναι πλέον ζητούμενο αφού η κυβέρνηση αλλάζοντας τον νόμο-πλαίσιο κυρήσσει τις Γενικές Συνελεύσεις παράνομες. Χαρακτηριστικά είναι τα γεγονότα στην Αθήνα την Πέμπτη 13/11 όπου αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, που περιφρορούσαν την Νομική, κατ' εντολή του κ. Φορτσάκη πρυτάνεως του Παν/μίου Αθηνών, για να εμποδίσουν τους φοιτητές να εισέλθουν στο χώρο εν όψει της 17ης, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 2 φοιτητές αναίτια. Το ίδιο βράδυ δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κρότου λάμψης στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν πορεία προς την Νομική κατά της στοχευμένης υποβάθμισης της παιδείας και κατά της αστυνομικής βίας.

Την ίδια μέρα στην Θεσσαλονίκη στο ΠΑ.ΜΑΚ. Ομάδα φοιτητών παρουσίασε στον πρύτανη κ. Ζαπράνη υπογραφές φοιτητών με αίτημα την παραχώρηση του αμφιθεάτρου Τελετών για την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης. Ο πρύτανης όχι μόνο αρνήθηκε το αίτημα, αλλά ακύρωσε και μετέφερε τα μαθήματα του Μ.Ε.Τ. Που διεξάγονται στο συγκεκριμένο χώρο και έδωσε εντολή να κλειδωθεί το αμφιθέατρο. Παρά την παράλογη άρνηση του πρύτανη στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα στον διάλογο και στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, η είσοδος των φοιτητών στο αμφ. Τελετών έγινε απ' την ξεκλείδωτη πίσω πόρτα και η συνέλευση έγινε κυριολεκτικά στο σκοτάδι καθώς ο πρύτανης είχε δώσει εντολή να μην ανάψουν τα φώτα. Μάλιστα ο κ. Ζαπράνης απείλησε ότι σε παρόμοια ενέγεια των φοιτητών θα καλέσει τις αστυνομικές δυνάμεις και τα τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να αποκαταστήσει την νομιμότητα και να αποτρέψει τους βανδαλισμούς!?

Την επόμενη μέρα φοιτητές του Α.Π.Θ, έπειτα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων αντιστεκόμενεοι στο νεό αυταρχικό και φασίζον πρόσωπο του ελληνικού παν/μίου κατέλαβαν τα διοικιτικά κτήρια του Α.Π.Θ,

Στην ΄'σκοτεινή' συνέλευση του ΠΑ.ΜΑΚ. Λοιπόν αποφασίστηκε νέο κάλεσμα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/11/2014 ΣΤΟ ΑΜΦ. ΤΕΛΕΤΩΝ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΤV-ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΠΑ.ΜΑΚ.

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Νοέμβριος 15h