Σάββατο 11 Μαίου 2013 στις 19.00

Παρουσίαση του εγχειρήματος του πρώτου αυτοδιευθυνόμενου εργοστασίου

Ακούστε κόσμε. Το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. άνοιξε και επαναλειτουργεί από τους ίδιους τους εργάτες της! Αυτούς που για χρόνια τα αφεντικά θησαύριζαν από τον κόπο τους. Αυτούς που τα αφεντικά, αφού δεν τους χρειάζονταν πια, τους άφησαν απλήρωτους και με άγνωστο αύριο.

Τι κάνουν λοιπόν αυτοί οι τολμηροί:

«Αναλαμβάνουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με όρους πλήρους αυτοδιεύθυνσης και εργατικού ελέγχου τόσο των παραγωγικών όσο των διοικητικών δομών του. Βασική και κεντρική αρχή λειτουργίας του εργοστασίου, της διεξαγωγής του αγώνα μας και κεντρικός όρος των μελλοντικών μας σχεδίων είναι η ισοτιμία στη συμμετοχή και στη λήψη των αποφάσεων, η οριζοντιότητα και η άμεση δημοκρατία. Κάθε είδους διάκριση, δυσμενής μεταχείριση, αποκλεισμοί και ετεροκαθορισμοί είναι εκτός του πλαισίου λειτουργίας μας και γίνεται κάθε προσπάθεια για την αποφυγή τέτοιων συμπεριφορών και πρακτικών που θέτουν εμπόδια στο χειραφετητικό μας πρόταγμα...» (από το ιδιωτικό συμφωνητικό που συνέταξαν οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. για την αυτοδιεύθυνση και τον εργατικό έλεγχο του εργοστασίου)

Οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. μας δείχνουν πως λειτουργεί η άμεση δημοκρατία από τα κάτω, εδώ και τώρα, στην πράξη.Με βασικό τους εργαλείο τη γενική συνέλευση των εργαζομένων του εργοστασίου. «Κανένας εργαζόμενος μη μέτοχος, κανένας μέτοχος μη εργαζόμενος» μας λένε οι ίδιοι. Αυτός είναι και ο μοναδικός τους κανόνας. Όλες οι αποφάσεις να παίρνονται από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, αμεσοδημοκρατικά. Έτσι παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Η ζωή μας στα χέρια μας - Να μη ζήσουμε σαν δούλοι.

Να γίνει το εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. παράδειγμα και αφορμή για την δημιουργία αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων σε όλους τους χώρους εργασίας και όχι μόνο.

Να ενώσουμε τις φωνές μας εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες, να αισθανθούμε δυνατοί και δημιουργικοί και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, να γκρεμίσουμε την μιζέρια και να χτίσουμε ευτυχία.

Να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε τα πάντα και για όλους μας!

Σας καλούμε το Σάββατο 11 Μάη στις 7 το απόγευμα στο ελευθεριακό στέκι Βέροιας, πάροδος Π. Ιωακείμ 8Α, σε εκδήλωση παρουσίασης του εγχειρήματός τους από τους ίδιους τους εργαζόμενους στη ΒΙΟ.ΜΕ. και συζήτηση για τις αρχές και τις αξίες στις οποίες στηρίζεται η προσπάθειά τους.

Αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, εξέγερση

biom-metal.blogspot.gr

Ελευθεριακό στέκι Βέροιας

email: eleyextheriakoex_veria@eexspiv.net

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μάιος 15h