Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία αλληλεγγύης στο Κ*ΒΟΞ

2/2 πορεία αλληλεγγυης στο κβοχ -κατω τα χερια απο τις καταλήψεις

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και ένα μήνα η λυσσαλέα κρατική επίθεση στους κοινωνικούς χώρους που είναι νησίδες ελευθερίας ,δημιουργίας, αλληλοβοήθειας, και αλληλεγγύης καλά κρατεί. Εφαρμοσμένη από τους κυβερνητικούς υπαλληλίσκους της τρόικας εσωτερικού, σχεδιασμένη από τα αφεντικά τους, του άκρατου νεοφιλελευθερισμού ,προπαγανδισμένη από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και εκτελεσμένη από πραιτοριανούς ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ. Με τον ίδιο τρόπο η εντολοδόχος κυβέρνηση επέβαλε την εξαθλίωση διά μέσου της κοινωνικής λεηλασίας και προσπαθεί να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους εργασιακούς χώρους και στις πολυεπίπεδες κοινωνικές αντιστάσεις.

Για να συσκοτίσουν τη βαθειά δομική κρίση που αποδομεί το σύστημά τους, δεν έχουν πλέον περιθώρια ελιγμών γι αυτό επιβάλλουν καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Το κράτος αδυνατεί να κρατήσει ακόμα και τα προσχήματα. Η «δημοκρατία» τους δεν έχει αδιέξοδα, επιβάλλοντας άγρια καταστολή, μαύρη προπαγάνδα, τρομοκρατία επικαλούμενη το συνταγματικό τόξο που συμπεριλαμβάνει ασφαλώς και τη χρυσή αυγή.

Το κράτος συνεπικουρούμενο από τον οχετό των ΜΜΕ που στα άδεια μπουκάλια της Αμαλίας ,στο παιδότοπο της Λέλας Καραγιάννη, και στο ξυλουργείο της κατάληψης Σκαραμαγκά είδαν απειλή για τη δημοκρατία

τους, και τις κήρυξαν εστίες ανομίας ποινικοποιώντας την δημιουργία, την αλληλεγγύη, τον συνεργατισμό, την αυτοργάνωση και τις συλλογικές και κοινοτικές δομές. Η μήπως το κράτος θυμήθηκε μετά τόσα χρόνια εγκατάλειψης την αναστύλωση των ιστορικών κτιρίων, πράγμα το οποίο μοιάζει να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο ιδεολογικού και πολιτικού πολέμου που κύρηξε η κυβέρνηση ενάντια στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα κομμάτια που αντιστέκονται. Σε κάθε επίθεση σε κάθε καταστολή θα απαντάμε με επίμονο αγώνα σφυρηλατώντας την αλληλεγγύη και την προοπτική της ανατροπής και της εξέγερσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η άνευ όρων αλληλεγγύη μας στο στοχοποιημένο από το κράτος καταλλειμένο κτίριο του ΒΟΞ είναι δεδομένη και ενεργητική.

Στο ΒΟΞ όπου ένας ακόμη χώρος ανασυνθέτει τις αξίες και τις σημασίες του νέου κόσμου μέσα από πλειάδες εκδηλώσεων λόγου, συζητήσεων πολιτιστικών δραστηριοτήτων δεν θα πέσει στα χέρια της εξατομίκευσης, της ιδιώτευσης, της παραίτησης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 12 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ


1 2 3

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το καθεστώς έχει κηρύξει έναν ανηλεή πόλεμο στην κοινωνία. Όλες οι πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας, από τους χώρους δουλειάς έως και τους χώρους ελευθερίας και δημιουργίας, έχουν μπει πλέον σε κατάσταση εξαίρεσης. Το κράτος εφαρμόζει απόλυτα το δόγμα μηδενικής ανοχής, βαφτίζοντας ως «ανομία» κάθε προσπάθεια κοινωνικής αντίστασης απέναντι στη βαρβαρότητα που επιβάλλεται. Η πρωτοφανής επίθεση στους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις, η προσπάθεια ελέγχου της πολυπλοκότητας των μητροπόλεων και ο τρόπος που χειρίζεται η κυριαρχία την καταστολή δείχνει ότι αρχίζει να σκιαγραφείται ξεκάθαρα η προσπάθεια εφαρμογής της στρατηγικής της έντασης με σκοπό την διάλυση κάθε μορφής αντίστασης αλλά και την επιβολή της συναίνεσης δια μέσω του φόβου.

Οι καταλήψεις αποτελούν ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, ένα χώρο δημιουργίας και παραγωγής διαφορετικών νοημάτων και εναλλακτικών μορφών διαχείρισης της ζωής. Γι αυτό και η μανία του κράτους να τις διαλύσει. Απέναντι σε αυτήν την επίθεση θα πρέπει να αντιπροτάξουμε την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια. Να δημιουργήσουμε εκείνα τα κοινωνικά μέτωπα που όχι μόνο δεν θα παραχωρούν άλλο χώρο ελευθερίας αλλά αντίθετα θα επιδιώκουν την διεύρυνσή τους. Η επίθεση στις καταλήψεις και στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει κάθε κοινωνικό εγχείρημα που συγκροτείται από τα κάτω σήμερα με βάση την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείριση. Γι αυτό το λόγο η υπεράσπιση αυτών των κυττάρων ελευθερίας αποτελεί πρωτίστως υπεράσπιση της δυνατότητας της κοινωνίας να αντιστέκεται.

ΑΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Κ*ΒΟΞ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ Κ*ΒΟΞ 2/2, ώρα: 12:00, πλατεία Εξαρχείων

NOSOTROS ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ