Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στις 17.00

Συνέλευση για τις πρόσφατες απολύσεις στον Παπασωτηρίου

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Στις 31 Οκτωβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε σε 5 συναδέλφους μας την απόλυσή τους . Το Σωματείο Εργαζομένων Παπασωτηρίου καταγγέλλει αυτές τις αθρόες απολύσεις εργαζόμενων ως εκδικητικές και παράνομες ,καθώς ανάμεσά τους βρίσκονται και ιδρυτικά μέλη του σωματείου.

Τους μήνες που προηγήθηκαν μέσα από πιέσεις που ασκήθηκαν από τη διοίκηση - σε καθένα από εμάς ατομικά - υπεγράφησαν ιδιωτικά συμφωνητικά, όπως αρέσκεται να τα αποκαλεί η εργοδοσία, για μειωμένες αποδοχές κατα 10% από αυτές που ορίζει η ΣΣΕ. Όσοι από εμας δεν υπέγραψαν είδαν επίσης τις αποδοχές τους μειωμένες, αφού η εργοδοσία προχώρησε μονομερώς σε περικοπές επιδομάτων, με την αιτολογία ότι η ΣΣΕ πλέον έχει λήξει. Όλα αυτά έγιναν για να συνεχίσει η εταιρεία να είναι βιώσιμη, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που μας διεμήνυαν…πριν τις απολύσεις, προφανώς "άλλα λέει η γιαγιά μου, άλλα ακουν τ`αυτιά μου" καθώς την πιθανότητα μαζικών απολύσεων μετά το ιδιωτικό συμφωνητικό δεν την άκουσε κανένας μας.

Επίσης , μέσα στα πλαίσια των «απαραιτήτων κινήσεων» για την βιωσιμότητα και ορθή λειτουργία της εταιρείας ,ο εργοδότης μας έχει κάνει μετακινήσεις προσωπικού στα καταστήματα , όπου σχεδόν όλες αφορούν άτομα που δεν έχουν υπογράψει και ως τιμωρία μετρούν πολλά χιλιόμετρα και ώρες για να φτάσουν στη δουλειά τους αλλά και να επιστρέψουν σπίτι τους .

Στόχος όλων αυτών «δεχόμαστε» ότι είναι η μείωση λειτουργικού κόστους της εταιρείας και αύξηση των κερδών της, αλλά ταυτόχρονα θα έχει ως αποτέλεσμα και την πτώση της ποιότητας υπηρεσιών που θα προσφέρουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο καθορισμένο ωράριο εργασίας μας , πολλές φορές άτυπα διευρυμένο χωρίς το ανάλογο οικονομικό όφελος , καθώς θα επιβαρυνθούμε όλοι με παραπάνω όγκο εργασιών. Την συνέπεια αυτή την «δέχεται» η εταιρία ως αύξηση των κερδών της;

Όπως έχετε ενημερωθεί, μέσα από διεργασίες και ζυμώσεις μέρος των εργαζομένων της εταιρείας προχώρησε στη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου με την επωνυμία « Σωματείο Εργαζομένων Παπασωτηριόυ Α.Ε.». Το σωματείο ιδρύθηκε για να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μια συλλογική έκφραση, συσπείρωση και εκπροσώπηση. Αυτή η συλλογικότητα είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας.

Η εργοδοσία αν και έχει όλους τους νόμους με το μέρος της, καθώς τα τελευταία χρόνια οι νομοθέτες έχουν φροντίσει έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία, δε φαίνεται να χώνεψε τη δημιουργία του σωματείου και έκανε επίδειξη δύναμης.

Το σωματείο στέκεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των συναδέλφων μας που απολύθηκαν και πρέπει όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι σε αυτούς. Την επόμενη φορά - θα υπάρξει σύντομα - μπορεί να είναι κάποιος από εμάς που θα απολυθεί, είτε έχει υπογράψει το συμφωνητικό είτε όχι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας σε γενική συνέλευση την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου χάρτου (Λόντου 6 - Εξάρχεια) και ώρα 5 το απόγευμα για να αποφασίσουμε από κοινού τις περεταίρω δραστικές κινητοποιήσεις μας .

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2012/11/04/%c...