Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 στις 20.00

Σινέ πάρκο: Ο Σάμυ και η Ρόζι κάνουν έρωτα

sammy_and_rosie0.jpg


Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 8μ.μ. προβολή της ταινίας Ο Σάμυ και η Ρόζυ κάνουν έρωτα (Sammy and Rosie Get Laid) του Στίβεν Φρίαρς σε σενάριο του Χανίφ Κιουρέισι στο Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου.

Το 1988 ο Στίβεν Φρίαρς σκηνοθετεί το Ο Σάμυ και η Ρόζυ κάνουν έρωτα (Sammy and Rosie Get Laid), μια επαναστατική ταινία που ασχολείται με την ιδεολογικοπολιτική αμφισβήτηση και εξέγερση της νεολαίας και των περιθωριοποιημένων κοινωνικών στρωμάτων, στο Λονδίνο της Θάτσερ. Tο O Σάμυ και η Pόζυ κάνουν έρωτα είναι μια δυνατή «πολιτισμιολογική» ταινία, συνεκτική, πολυσήμαντη και πολυπολιτισμική. Eκθέτει με ορμητικό τρόπο, σε μια πολύχρωμη τοιχογραφία, αντιθέσεις διαφορετικών γενεών, φυλών, τάξεων, ιδεολογιών και σεξουαλικών συμπεριφορών.
H εικόνα του Λονδίνου που μας δίνουν ο Φρίαρς κι ο σεναριογράφος Kουρέισι είναι ζοφερή κι αισθαντική, χλευαστική, σκιτσαρισμένη με ζωηράδα, χυμούς ζωής, αίσθηση της πραγματικότητας, ρεαλισμό, κριτική και αμφισβήτηση, μαύρο χιούμορ, ποίηση, συναίσθημα και λυρισμό.
O σκηνοθέτης αναπαριστά το εξεγερμένο Λονδίνο και τις συγκρούσεις με τα όργανα της τάξης: καταστροφές, λεηλασίες, ροκ μουσικές, γκραφίτις στους τοίχους, βόμβες μολότοφ, άστεγοι εγκατεστημένοι σε τροχόσπιτα κάτω από αερογέφυρες αυτοκινητοδρόμων, άνεργοι, πανκ και χούλιγκαν. O Φρίαρς μάς δείχνει την καταστολή των μειονοτήτων και των νέων, τα κοινωνικά προβλήματα: ναρκωτικά, τενεκεδουπόλεις, βανδαλισμοί εκατέρωθεν, μουσική στους δρόμους. Βλέπουμε, κατάπληκτοι, με καινούργιο μάτι, το Λονδίνο των φυλετικών συγκρούσεων, της σεξουαλικής απελευθέρωσης, της πολιτικής βίας, της αναρχίζουσας ομαδικής βίας και της κρατικής τρομοκρατίας.

http://parkingparko.espivblogs.net/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...