Πέμπτη 26 Μαίου 2022 στις 19.30

2 καλέσματα : 1 2

Πανελλαδική ημέρα δράσης για τη Γεωργία

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για τη Γεωργία με συγκέντρωση και πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στη συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών.

Λεβέντες, golden boys και βιαστές,
ξεπλένονται από κράτος, μίντια και εισαγγελείς.

Πέμπτη 26 Μαΐου
19:30

- ομάδα Sylvia Rivera - για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride
- φεμινιστική ομάδα Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης
- Φylis AUTh - Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα

πηγή : https://www.facebook.com/events/1664156100613…


Πανελλαδική ημέρα δράσης για τη Γεωργία

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είδαμε να εφαρμόζεται ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο συντήρησης και προώθησης της έμφυλης βίας με πρωταγωνιστές: κράτος, ΜΜΕ, δικαστική αρχή, εκκλησία. Το τέρας της πατριαρχίας καθοδηγούμενο από τους προαναφερθέντες πυλώνες εξουσίας έχει φτάσει στο ζενίθ του. Tα παραδείγματα είναι αμέτρητα. Από τα αυξημένα ποσοστά καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές, ειδικά στην περίοδο της καραντίνας, μέχρι τις δεκάδες γυναικοκτονίες, τους αμέτρητους βιασμούς, τις επιθέσεις σε τρανς άτομα, τα κυκλώματα trafficking, την αποκάλυψη δικτύων μαστροπείας, η κοινωνία κατατρύχεται από την πατριαρχική βία. Ταυτόχρονα οι ''ηθικοί αυτουργοί'' αυτής της συνθήκης καμουφλάρονται πολύ καλά και φτάνουν στο σημείο να εμπαίζουν ευθαρσώς την κοινωνία αυτοπροβάλλοντας τους εαυτούς τους ως υπερασπιστές της ισότητας των δυο φύλων.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που επιβεβαιώνει την αγαστή συνεργασία οικονομικών ελίτ, αστυνομίας, δικαστικών αρχών και ΜΜΕ αποτελεί η υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας. Ας κάνουμε μια αναδρομή στην υπόθεση. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξέχοντα μέλη της κοινωνίας της πόλης εκμεταλλεύτηκαν το αντρικό αλλά και το ταξικό τους προνόμιο, για να επιβεβαιώσουν την εξουσία τους στο σώμα μιας γυναίκας. Ο βιασμός της Γεωργίας από ένα τσούρμο καλοζωισμένων παρασίτων αλλά και όσα ακολούθησαν ξεμπρόστιασαν όλη τη σαπίλα της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας.

Ξεμπρόστιασε τα "καλά παιδιά", τους "επιτυχημένους" και "αυτοδημιούργητους". Ξεμπρόστιασε τη δικηγορική χυδαιότητα, καθώς ο δικηγόρος των δραστών και (σε αναστολή) μέλος του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε και επιτέθηκε στη Γεωργία. Ξεμπρόστιασε τον lifestyle παρασιτισμό των λεγόμενων "influencers" και των τηλεοπτικών αστέρων. Αποκάλυψε ότι όλοι αυτοί είναι απλά η προβεβλημένη όψη της μαφίας. Τέλος, έφερε στο φως ένα ολόκληρο κύκλωμα βιαστών και νταβατζήδων που καλύπτεται πίσω από τα φώτα της "μεγάλης ζωής".

Βέβαια θα ήταν πολύ βολικό να πιστέψουμε πως αυτά είναι φαινόμενα που αφορούν τη (νόμιμη και παράνομη) αστική τάξη και τους παρατρεχάμενούς της. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η έμφυλη βία, οι βιασμοί και οι γυναικοκτονίες δεν αφορούν μόνο τους πλούσιους. Είναι φαινόμενα που παρατηρούνται σε όλο το κοινωνικό σώμα, ανεξάρτητα από την ταξική θέση των δραστών. Ωστόσο, όλοι αυτοί έχουν κοινές συνισταμένες την αντίληψη του σώματος και των άλλων ανθρώπων ως προέκταση της ιδιοκτησίας τους και την προσπάθεια κυριαρχίας και εξουσίας πάνω στην αδύναμη.

Θα ήταν επίσης πολύ βολικό συναισθηματικά να πούμε πως έχει γίνει έτσι η κοινωνία και πως αυτά δε γινόντουσαν παλιά. Όχι, αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. ΠΑΝΤΑ γίνονταν αυτά, παλιότερα ίσως να ήταν και χειρότερα τα πράγματα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον τα θύματα έχουν αρχίσει να μιλάνε και να υπερασπίζονται τη θέση τους κι ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει μπουχτίσει και τους συμπαραστέκεται.

Πλέον καμία γυναικοκτονία δεν μπορεί να βαφτιστεί "έγκλημα πάθους", χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Κανένας βιασμός δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το "τι φόραγες;" ή το "τι δουλειά είχε εκεί;", χωρίς να υπάρξει κατακραυγή. Κανένας δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον βιαστή φίλο του, χωρίς να έχει συνέπειες. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι πως οι καταπιεσμένες πέρα από το να σπάσουν τη σιωπή τους άρχισαν να βγαίνουν και στον δρόμο, για να τσακίσουν την πατριαρχία. Τα πράγματα αλλάζουν και τίποτα δε θα γυρίσει πίσω σε κάποιες παλιές μυθικές εποχές όπου τα πάντα κρύβονταν πίσω από την ντροπή, την ενοχή και την κοινωνική αδιαφορία.

Οι τελευταίες εξελίξεις πάνω στην υπόθεση της Γεωργίας μόνο οργή μπορούν να μας προκαλέσουν. Στην πρόταση της η εισαγγελέας μιλάει για «διαστρέβλωση της αλήθειας» από την Γεωργία, ενώ προτείνει η υπόθεση να μην παραπεμφθεί καν σε δίκη. Δε διστάζει να χυδαιολογήσει κατά του θύματος λέγοντας πως «έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα-θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνο.» Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, η εισαγγελέας αιτείται να καταβάλει η ίδια τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής της σε βάρος του 27χρονου τον οποίο κατήγγειλε για τον βιασμό της, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η δικαστική λειτουργός, η «προσφεύγουσα απασχόλησε τις αρχές ψευδώς και με δόλο». Αυτοί οι λακέδες του μαφιόζικου υποκόσμου της πόλης ήξεραν ότι μπορούν να βρουν, και βρήκαν συγκάλυψη από το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο τους συντηρεί και αναπαράγει. Πρόκειται για μια συγκάλυψη που στη συγκεκριμένη περίπτωση εμφανίζεται στην πιο χυδαία έκφανσή της, αφού η στοχοποίηση και ο επανατραυματισμός του θύματος γίνεται με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο.

Είναι γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς μπροστά σε αυτήν την βαρβαρότητα. Όλες οι κολασμένες αυτής της γης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να σταθούν αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη και να υψώσουν το ανάστημα τους ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις και το σύστημα που τις γεννά. Εμείς σαν αναρχικές και αναρχικοί οφείλουμε να στηρίξουμε αυτούς τους αγώνες και να δώσουμε τη δική μας μάχη για την κατάργηση κάθε μορφής εξουσίας. Να αγωνιστούμε, όχι για να είναι γενναίες οι γυναίκες και να αποτρέπουν τον βιασμό τους ή να έχουν τη δύναμη να τον καταγγέλλουν εκ των υστέρων, αλλά για να εξαλειφθεί αυτή η ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Να παλέψουμε, για να μην υπάρξει άλλη γυναίκα δολοφονημένη. Να πετάξουμε την πατριαρχία αλλά και το σύστημα με το οποίο είναι πλέον άρρηκτα δεμένη, τον καπιταλισμό και το κράτος εκεί που τους αξίζει: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ

ΚΡΑΤΟΣ, ΜΜΕ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ
ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:
ΠΕΜΠΤΗ 26/5, 19:30, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
blog: libertasalonica.wordpress.com
mail: lib_exthess@gmexail.com