Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 18.00

Αντιφασιστική πορεία στην περιοχή της Χαλέπας

Χθες το βράδυ (27/9), και ενώ στο χώρο του ΤΕΙ διαδραματιζόταν συλλογικό καφενείο στα πλαίσια των δράσεων ενάντια στο Νέο Νόμο Διαμαντοπουλου,15 άτομα ηλικίας από 17 μέχρι 21, επιτέθηκαν στη κατάληψη. Ο στόχος τους προφανής, να τρομοκρατήσουν την ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε ενεργό κομμάτι της κοινωνίας που αντιδρά .

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τους, φώναζαν ότι" σπουδάζετε 15 χρόνια, θα σας θάψουμε, φύγετε από εδω" και άλλες ύβρεις.Κατέβασαν το πανό της κατάληψης, προσπαθόντας να το κάψουν ενώ υπήρξαν αντιδράσεις από την περιφρούρηση.
Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να χτυπήσουν 5 άτομα εκ των οποίων οι 2 απ'αυτους με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι που πήγαν στο νοσοκομείο.
Η ομάδα αυτή είναι γνωστή τόσο στη κοινωνία του ΤΕΙ, όσο και στη κοινωνία των Χανίων, για τις επιθέσεις τις σε ανυποψίαστους πολίτες, που απλά δεν τους "κάθονται στο μάτι".
5 άτομα με σοβαρούς τραυματισμούς είναι το αποτέλεσμα της άνανδρης και συμμορίτικης επίθεσης. Τέτοια φαινόμενα σε περιόδους κρίσης και κινήματος είναι συχνά, καθώς τα ΜΜΕ και οι κυβερνώντες τάσονται ανοιχτά ενάντια στο φοιτητικό κίνημα. Το υπουργείο και τα φερέφωνα του ειναι ηθικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων.

Καλούμε σε Πορεία Αντιπληροφόρησης στην περιοχή της Χαλέπας την Παρασκευή 30/9 και ώρα 6 μμ με προσυγκεντρωση στο χώρο του ΤΕΙ. Καλούμε τους κατοίκους της Χάλεπας, τα Σωματεία, τις Οργανώσεις, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, να εναντιωθούν σε αυτές τις πρακτικές να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην τρομοκρατία.

ΤΕΙ Χανίων, Τετάρτη 28/9/2011