Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 στις 20.30

Εκδήλωση μνήμης και αλληλεγγύης: Δηκεοσίνη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
--------------- ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ ---------------

Νίκος Σαμπάνης: Νεκρός απο τις σφαίρες της εξουσίας

Δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε

-------

Την Παρασκευή 22/10 το βράδυ άρχισε η καταδίωξη από ομάδα κουμπουροφόρων της ΔΙ.ΑΣ, ενός κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν τρείς νεαροί ανήλικοι. Η καταδίωξη σταμάτησε στο Πέραμα. Στο σημείο όπου εγκλωβίστηκε το αυτοκίνητο, οι τρείς ανήλικοι δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από τους δολοφόνους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να πεθάνει επιτόπου ο συνοδηγός Νίκος Σαμπάνης, να τραυματιστεί ο συνεπιβάτης με τρείς σφαίρες και να διαφύγει ο 14χρονος οδηγός. Ο νεκρός Νίκος Σαμπάνης, ήταν ένας 18χρονος Ρομά, πατέρας δυο παιδιών, ενώ περίμενε και τρίτο παιδί από την εγκυμονούσα γυναίκα του.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι ο Κράτος της εξαίρεσης και της καταστολής, αλλά και ο υφέρπων ρατσισμός αποφάσισαν ότι κάποιες ζωές δεν είναι άξιες να βιωθούν. Η συνταγή γνωστή από το ναζιστικό Κράτος. Αφού πρώτα τους μετέτρέπουν σε "γυμνούς" ανθρώπους, χωρίς δικαιώματα, τους εκτελούν. Τον Νίκο τον εκτέλεσαν με 38 σφαίρες και οι δολοφόνοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ήταν Ρομά ο Νίκος.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους να αντισταθούμε σήμερα πριν είναι αργά. Πριν σαπίσει όλη η κοινωνία από τον μισανθρωπισμό και τις συνακόλουθες ιδεολογίες του ρατσισμού και του μίσους στον "άλλον".

Δικαιοσύνη για τον Νίκο!

--------

Ρεμπέτικη βραδιά
(Για την Οικονομική Ενίσχυση της Οικογένειας)

- Antifa Minore
- Και άλλα ρεμπέτικα συγκροτήματα

Παρασκευή 17 Δεκέμβρη (20.30 μ.μ.)
στον Ε.Κ.Χ. Βοτανικό κήπο

--------

Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης
Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τις λεωφορειακές γραμμές:
700 (απο την Ανθούπολη), στάση «Παλαιό τέρμα».
Α11 και Β11 (απo την Αττική), στάση «Παλαιό τέρμα»

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…