Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 στις 11.00

Συγκέντρωση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων μεταναστριών καθαριστριών

Αντιρατσιστική στάση εργασίας με αίτημα την επαναπρόσληψη των απολυμένων σχολικών μεταναστριών καθαριστριών σχολείων
Δευτέρα 25 Οκτώβρη, στάση εργασίας 10πμ-12μες, Συγκέντρωση 11πμ, ΥΠΕΣ, Β.Σοφίας 15

Το Σωματείο καθαριστριών καθαριστών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής καλεί σε στάση εργασίας την Δευτέρα 25 Οκτώβρη 10πμ-12μες με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11πμ στο Υπουργείο Εσωτερικών, Β.Σοφίας 15.
Απαιτεί από τον Υπουργό Εσωτερικών Μ.Βορίδη να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, ανάλογη με του προκατόχου του Τ.Θεοδωρικάκου πέρυσι, ώστε να προσληφθούν όλες οι αποκλεισμένες λόγω έλλειψης ελληνικής ιθαγένειας καθαρίστριες και καθαριστές που εργάζονται ακόμη και πάνω από 20 χρόνια στα δημόσια σχολεία.
Η Επιτροπή απολυμένων καθαριστριών/ών μεταναστριών/ών σχολείων Δήμου Αθήνας συμμετείχε στην συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ και κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζήτησε και έλαβε την ομόφωνη στήριξη των συμμετεχόντων για την συγκέντρωση στο ΥΠΕΣ την Δευτέρα 25/10 στις 11πμ.
Η εμμονή του Βορίδη στο να αποκλειστούν με ρατσιστικά κριτήρια οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων είναι ένα χτύπημα στην ενότητα της εργατικής τάξης, με τον αποκλεισμό κομματιού που είναι ήδη ενταγμένο στην κοινωνία, με τα παιδιά του να έχουν σπουδάσει, να έχουν ιθαγένεια αλλά από τους ίδιους να απαιτεί η κυβέρνηση να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται!
Είναι πρόσκληση να τις στέλνουν να φτιάξουν ΚΟΙΝΣΕΠ, κάτι που τις βάζει να γίνουν εργολάβοι του εαυτού τους, να μείνουν για όλη χρονιά έξω από τα σχολεία έτσι κι αλλιώς, αντί να δώσουν την λύση που δόθηκε πέρυσι, με ψήφιση τροπολογίας στη Βουλή.
Είναι ο ορισμός της ρατσιστικής απανθρωπιάς να στέλνεις στην ανεργία τις μετανάστριες καθαρίστριες, λίγο πριν την σύνταξη κάποιες από αυτές και αμέσως μετά στην εξαθλίωση, αφού σε αρκετούς τελειώνει άμεσα το επίδομα ανεργίας.
Αν δεν ονομάζεσαι Αντετοκούμπο δεν μπορείς ούτε σκούπα και φαράσι να κρατήσεις σε ένα σχολείο για ένα μεροκάματο!
Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη όλων, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς.
Καλούμε τα συνδικάτα, την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΔΟΕ, το ΕΚΑ, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές σχολείων, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών να στηρίξουν την αντιρατσιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης στις μετανάστριες καθαρίστριες και να δώσουν το παρών στο πλευρό την Δευτέρα 25/10 στις 11πμ.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΏΝ/ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/