Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση – Μικροφωνική αλληλεγγύης στον Αναρχικό Γιάννη Δημητράκη (και πορεία)

Τετάρτη 9 Ιουνίου στην πλατεία Εξαρχείων στις 7μμ: Συγκέντρωση - Μικροφωνική αλληλεγγύης στον Αναρχικό Γιάννη Δημητράκη (θα ακολουθήσει πορεία στην γειτονιά των Εξαρχείων)

Στις 24/5, ο σύντροφός μας, πολιτικός κρατούμενος, ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, βαριά τραυματισμένος μετά από την δολοφονική επίθεση που υπέστη στις φυλακές Δομοκού. Ο Γ. Δημητράκης διέφυγε τον κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή του τις πρώτες ώρες, όμως τα χτυπήματα που δέχτηκε του προκάλεσαν πολλαπλά αιματώματα στο κεφάλι επηρεάζοντας βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου του. Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του συντρόφου είναι η πλήρης και συνεχής παρακολούθησή του σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης από ειδικούς γιατρούς και θεραπευτές.

Μέσα σε αυτή την κρίσιμη συνθήκη, τα καθάρματα της κυβέρνησης της ΝΔ, οι δολοφόνοι κρατουμένων Μ. Χρυσοχοΐδης, Σοφία Νικολάου και οι υφιστάμενοί τους αποφασίζουν την Πέμπτη 3/6 την μεταφορά του Γιάννη Δημητράκη πίσω στις φυλακές Δομοκού και μάλιστα σε κελί απομόνωσης , λόγω υγειονομικών μέτρων(!). Η μεταφορά του συντρόφου μας εκεί, με τις εγκεφαλικές του λειτουργίες σε άμεσο κίνδυνο, είναι για εμάς μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του. Οι φυλακές Δομοκού δεν πληρούν ούτε στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις για περίθαλψη και ανάρρωση ενός κρατούμενου σε τόσο σοβαρή κατάσταση. Ως συνέλευση αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και τους διωκόμενους αγωνιστές, ως κίνημα αλληλεγγύης εν γένει, είμαστε και πάλι αποφασισμένοι και αποφασισμένες να μην αφήσουμε τον σύντροφό μας έρμαιο στα αιματοβαμμένα χέρια τους. Τίποτα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο, κανείς από τους υπεύθυνους της ολοένα και εντεινόμενης θανατοπολιτικής που εξαπολύουν δεν πρέπει να μείνει έξω από το στόχαστρό μας.

Άμεση μεταφορά του συντρόφου μας σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης

Κάτω τα χέρια από τους πολιτικούς κρατούμενους

Αλληλεγγύη και δύναμη στον αναρχικό αγωνιστή Γ. Δημητράκη

Συνέλευση αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84975/


Ταξική Αντεπίθεση: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ 9/6, 19.00

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΆΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Στις 24 Μαΐου 2021, ο αναρχικός αγωνιστής Γ. Δημητράκης δέχεται, στις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, δολοφονική επίθεση από μαφιόζους με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Ως αποτέλεσμα της εναντίον του επίθεσης, ο Γιάννης διαμετακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Λαμίας σε κρίσιμη κατάσταση.

Λίγες μέρες μόνο μετά, κατόπιν πολιτικών πιέσεων (υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, διεύθυνση φυλακών Δομοκού) και με μοναδικό κυνικό κριτήριο ότι «διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του», ο σύντροφος Γιάννης Δημητράκης μεταφέρθηκε εσπευσμένα πίσω στις φυλακές Δομοκού χωρίς να υπάρχει μέριμνα για το δεύτερο (και πιο σημαντικό) στάδιο θεραπείας του, το οποίο αφορά την αποκατάσταση του από τις σοβαρές βλάβες που έχουν προκληθεί από την επίθεση εναντίον του.

Ο σύντροφος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καθεστώς άτυπης απομόνωσης, μόνος του σε ένα κελί εντός μιας ειδικά διαμορφωμένης ''πτέρυγας'', κλειδωμένος τις περισσότερες ώρες της ημέρας, με μία κάμερα εντός του κελιού να τον βιντεοσκοπεί συνεχώς, χωρίς την επίβλεψη ειδικών θεραπόντων γιατρών και χωρίς να έχει άμεση επαφή με τους άλλους συγκρατούμενους των διπλανών κελιών. Η παραμονή του συντρόφου μας σε αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί παρά να έχει ένα και μοναδικό αποτέλεσμα: την ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση της υγείας του.

Ο σύντροφος πρέπει άμεσα να μεταφερθεί εκτός φυλακής σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης για την παροχή της καθημερινής ειδικής θεραπείας που απαιτείται, ώστε να ανακτήσει την πλήρη διανοητική και σωματική λειτουργία του και να αποσοβηθεί οποιαδήποτε μόνιμη βλάβη στην υγεία του. Αυτή τη στιγμή συντελείται μια δεύτερη δολοφονική επίθεση κατά του συντρόφου μας, μιας και η εγκληματική απόφαση παραμονής του Γιάννη στις φυλακές θα οδηγήσει μαθηματικά στην επιβάρυνση της υγείας του. Αυτή η απόπειρα σωματικής και πνευματικής εξόντωσης του συντρόφου έχει συγκεκριμένους υπεύθυνους: τη διεύθυνση των φυλακών Δομοκού, το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και την Γ.Γ.(αντ)εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Σε κάθε περίπτωση, η απόπειρα δολοφονίας ενός πολιτικού κρατούμενου από μαφιόζους μέσα στις ελληνικές φυλακές όσο και οι εγκληματικές κρατικές μεθοδεύσεις για την παρακώλυση της περίθαλψης του, συνιστούν ένα μείζον πολιτικό γεγονός, που οφείλει να κινητοποιήσει όλο το ανταγωνιστικό κίνημα στην κατεύθυνση, αφενός της ανάδειξης του και αφετέρου, της μετατροπής του σε ένα ακόμα πεδίο σύγκρουσης με το σάπιο κόσμο των φυλακών, των μαφιών, του Κράτους και του Κεφαλαίου.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

ΆΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΌΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ 9/6, 19.00

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)