Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 στις 17.00

Συνέλευση για απολογισμό της πορείας της 17Ν και συνέχιση δράσεων

Συνέλευση για απολογισμό της πορείας της 17 Νοέμβρη και συνέχιση δράσεων ενάντια στην κρατική διαχείριση του Covid19

Ανοιχτή συνέλευση στις 17:00, ημέρα Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου στις Φοιτητικές εστίες του πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ).

Θα γίνει απολογισμός της πορείας της 17 Νοέμβρη και συνέχιση των δράσεων σε σχέση με την καταστολή των χώρων αγώνα και την κρατική διαχείριση του Covid19.

"Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαχείριση του Covid-19 χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος και όχι για την προστασία της υγείας της κοινωνίας, ως εκ τούτου η απαγόρευση τέτοιων εορτασμών και κινητοποιήσεων δεν αποτελεί μέτρο προστασίας αλλά καταστολής. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι και όλες μας ότι ανέκαθεν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα συγκροτούνταν με δικαιολογίες που αφορούσαν τον δημόσιο κίνδυνο. Ο πραγματικός δημόσιος κίνδυνος όμως είναι τα ίδια τα αυταρχικά καθεστώτα. Η πραγματική αιτία συγκρότησής τους είναι η ίδια η ροπή της εξουσίας να ολοκληρωθεί απέναντι στην κοινωνία, ώστε να επιβάλει την υποταγή και να διασφαλίσει τον έλεγχο και την καθυπόταξη της όποιας αντίστασης σε αυτή. Γι' αυτό και για να τελειώσουν οι δικτατορίες μια για πάντα πρέπει να τελειώσουν τα κράτη. Στις συνθήκες που ζούμε σήμερα ο αντιδικτατορικός αγώνας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ αλλά αυτή τη φορά πρέπει να δοθεί χωρίς κρατικές αυταπάτες.

Η λύση στον Covid-19, την φτώχεια και την καταπίεση είναι να πάρουμε εμείς οι καταπιεσμένοι/ες και οι εκμεταλλευόμενες/οι την κοινωνική οργάνωση και τους οικονομικούς πόρους στα χέρια μας ώστε να μπορέσουμε να φροντίσουμε για την υγεία, την παιδεία και την ελευθερία μας, έτσι όπως εμείς αυτόνομα θα ορίσουμε ότι πρέπει να είναι. Με αδιαμεσολάβητους αγώνες, με συντονισμένη οργάνωση γειτονιών-λαϊκών συνελεύσεων και σωματείων, αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων, να τσακίσουμε τις δυνάμεις καταστολής και τα αφεντικά τους, να χτίσουμε στο σήμερα τις προϋποθέσεις για τον κόσμο που επιδιώκουμε."

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83639/