Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.00

Eνάντια στην πολιτική διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία και παντού

ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΩΝ 25 ΜΑΘΗΤΩΝ

Από τον Μάρτη που ξεκίνησε η υπόθεση της πανδημίας, το κράτος -με την υποστήριξη των συνδικάτων και των πολιτικών κομμάτων και τη γενική συμμόρφωση στην ιδεολογία της «ατομικής ευθύνης»- διαχειρίζεται την κρίση με ένα τρόπο φτηνό και επωφελή τόσο για το ίδιο όσο και για τους καπιταλιστές.

Και τώρα που το κράτος δεν μπορεί (για λόγους διαρκούς μείωσης των κερδών) να επιβάλλει ξανά γενικό lockdown, αναβαθμίζει το τροπάρι της «ατομικής ευθύνης», της «κοινωνικής απόστασης», της «κρίσης της εθνικής οικονομίας» και του «σφιξίματος του ζωναριού» (του δικού μας εννοείται).

Γι' αυτό σήμερα, με διπλάσια «κρούσματα» από τον Μάρτη, πάνε να στριμώξουν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε τάξεις-κλουβιά των 25 ατόμων με μάσκες κλπ. Ταυτόχρονα θέλουν να επιβάλλουν στους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και νέους τρίμηνους) να κάνουν, είτε με κάμερες στην τάξη είτε επιπλέον του ωραρίου τους, την ίδια αποτυχημένη τηλεκπαίδευση σε όσους μαθητές δεν πατήσουν για οποιουσδήποτε λόγους το πόδι τους στο σχολείο. Το ίδιο κάνουν και στα πανεπιστήμια που εξακολουθούν να τα κρατούν κλειστά.

Να μην υπακούσουμε. Να εκμεταλλευτούμε την κρίση προς όφελος της εργατικής τάξης, προς δικό μας όφελος.

Να απαιτήσουμε:

-Μικρά τμήματα μαθητών χωρίς υποχρεωτική μάσκα ώστε να μπορεί να γίνει μάθημα χωρίς αστυνόμευση και αξιολόγηση. Επίταξη χώρων φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, άμεση πρόσληψη των συναδέλφων εκπαιδευτικών των φροντιστηρίων που τους ξεζουμίζουν τόσα χρόνια και των πρόσφατα εκδικητικά απολυμένων με τον νόμο Κεραμέως από τα ιδιωτικά σχολεία.

-Προσλήψεις εκπαιδευτικών και για διδασκαλία κατ' οίκον (έτσι ώστε να ανοίξουμε το δρόμο και στην θεσμοθέτηση και πρόσληψη νοσοκόμων στο σπίτι και το σχολείο)

-Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας

-Μείωση της διδακτέας ύλης και της εντατικοποίησης

-Εγγυημένο εισόδημα σε όσους μείνουν άνεργοι και αύξηση των μισθών στους υπόλοιπους που θα τα καθορίσουνοι ίδιοι σύμφωνα με τις ανάγκες τους

-Αύξηση των πληρωμένων γονικών αδειών

Μόνο ένα διεκδικητικό κίνημα που θα έχει σαν στόχο την ικανοποίηση των άμεσων κοινωνικών αναγκών θα ανοίξει χώρο και για την πιο ουσιαστική κριτική στην εκπαίδευση και στην ιατρικοποίηση των κοινωνικών ζητημάτων.

Συζήτηση - Εκδήλωση Αγώνα ενάντια στην πολιτική διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία και παντού

Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη, 7μμ

Polis Park, Νέα Σμύρνη

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Σεπτεμβρίου 20h