Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στις 18.00

Πορεία

ΠΟΡΕΙΑ:ΤΕΤΑΡΤΗ 26/2 ,6 Μ.Μ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ|ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΝΕΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

88013328_189877322424640_4556723227451195392_o

Τη Δευτέρα 24/2 στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ μπάτσος τραβάει το όπλο του και σημαδεύει στο κεφάλι φοιτητές φωνάζοντας «κάντε πίσω θα το χρησιμοποιήσω». Οι φοιτητές προηγουμένως είχαν αντιδράσει στον τραμπουκισμό ενός μετανάστη μικροπωλητή στην είσοδο της σχολής. Έπειτα από το περιστατικό με το όπλο κατέφτασε στο χώρο της ΑΣΟΕΕ διμοιρία των ΜΑΤ η οποία για ακόμα μια φορά έριξε κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Την Τρίτη 25/2 για δεύτερη συνεχόμενη μέρα αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ και φτάνουν μέχρι την εσωτερική πόρτα ενώ χτυπάνε φοιτητές, ρίχνουν χημικά και κάνουν προσαγωγές. Έπειτα κάθονται περιμετρικά του κτηρίου.

Τα πρόσφατα αυτά γεγονότα αποτελούν συνέχεια των κατασταλτικών κινήσεων του κράτους προηγούμενων μηνών όπως το λοκ άουτ στην ασοεε, η εκκένωση αυτοδιαχειρζόμενου στεκιού, η εισβολή των μπάτσων στην προαύλιο χώρο με χρήση χημικών και ο ακόλουθος εγκλωβισμός και τραυματισμός φοιτητών. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στη συνολικότερη ενορχηστρωμένη προσπάθεια των κυρίαρχων να κάνουν πράξη την ολοκληρωτική κατάργηση του ασύλου και την ποινικοποίηση των αγώνων που διεξάγουν οι φοιτητές στις σχολές για την ικανοποίηση των αναγκών, την προάσπιση των συμφερόντων και την περιφρούρηση των κεκτημένων τους.

Απέναντι στις όλο και πιο συχνές εισβολές των μπάτσων μέσα στις σχολές και τη δημιουργία ενός κλίματος αστυνομοκρατίας, το ξύλο, τη ρήψη χημικών και την χρήση υπηρεσιακών όπλων από άτομα της ασφάλειας με στόχο κεφάλια φοιτητών, να αντιτάξουμε τους συλλογικούς, μαχητικούς και ακηδεμόνευτους φοιτητικούς αγώνες. Η πάλη μας ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τα πολυνομοσχέδιο που βάζουν σε υποθήκη τις ζωές μας, χειροτερεούν ακόμα περισσότερο τους όρους σπουδών μας και τις μελλοντικές συνθήκες εργασίας μας, δεν καταστέλλεται και δεν ποινικοποιείται.

Οι εισβολές των μπάτσων στις σχολές και οι κάννες των όπλων τους δεν μας τρομοκρατούν!

Οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος δεν ποινικοποιούνται!

Στο δρόμο να τσακίσουμε την κρατική καταστολή και τρομοκρατία!

Να υπερασπιστούμε το άσυλο με αγώνες!

ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ 6Μ.Μ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Πατρών

πηγή : https://eleftheriakosxhmapatras.wordpress.com…