Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στις 14.30

Συγκέντρωση

27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η υποτιθέμενη και πολυδιαφημισμένη «ανάπτυξη» στον κλάδο μας είναι συνώνυμο της ακραίας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και της ολοένα και μεγαλύτερης αύξησης των ελαστικών μορφών εργασίας .

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα συνεχόμενα ρεκόρ σε αφίξεις και εισπράξεις από τον Τουρισμό ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση τους συγχαίρει για τα «κατορθώματα» τους. Σιωπούν όμως για τα ρεκόρ στην αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία ενώ συνεχίζουν να εφαρμόζουν χωρίς παρέκκλιση τις οδηγίες της Ε.Ε για περεταίρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας δημιουργώντας 16 διαφορετικές μορφές απασχόλησης που κάνουν θραύση στον κλάδο μας .

Οι εργοδότες , που μέχρι τώρα απολάμβαναν τους καρπούς του ανελέητου ξεζουμίσματος των εργαζομένων , επιδιώκουν ακόμα πιο «ευνοϊκό» περιβάλλον για να συνεχίσουν να αισχροκερδούν από τον ιδρώτα και το μόχθο μας . Δεν τους είναι αρκετή η πλήρης ισοπέδωση κάθε εννοίας εργατικού δικαιώματος , δεν τους είναι αρκετό να επιβάλλουν απλήρωτη εργασία ήλιο με ήλιο , αδήλωτη ή υποδηλωμένη μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ούτε είναι ικανοποιημένοι από τις προκλητικές φοροελαφρύνεις που τους παρέχονται αφειδώς από τις κυβερνήσεις την ώρα που η εργατική τάξη στενάζει κάτω από τις φορομπηχτικές πολιτικές που καταληστεύουν το πενιχρό εισόδημα της και ξεπουλούν την λαϊκή κατοικία στους τραπεζίτες . Θέλουν ολοκληρωτική κατάργηση των δικαιωμάτων μας , θέλουν ταχύτερες πολιτικές ανακύκλωσης της ανεργίας , θέλουν μεγαλύτερους στρατούς ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων , θέλουν ακόμα περισσότερες μειώσεις σε μισθούς και μεροκάματα , θέλουν μια απέραντη ειδική οικονομική ζώνη όπου θα επικρατούν συνθήκες σύγχρονης δουλείας για να μπορεί το μεγάλο κεφάλαιο να ικανοποιεί την ακόρεστη δίψα για κέρδος .

Η Ξεπουλημένη πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ που ελέγχει την Ομοσπονδία αφού ολοκλήρωσε ένα συνέδριο βίας και νοθείας , αφού έβαλε τους ίδιους τους εργοδότες μέσα στα σωματεία και στην Διοίκηση της ομοσπονδίας τώρα ετοιμάζετε να ξεπληρώσει το χρέος της προς αυτούς φέρνοντας τον υποκατώτατο μισθό νέο εισερχόμενου στον κλάδο για 2 χρόνια . Έτσι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι αχυράνθρωποι των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλοεπισιτιστών μεταξύ άλλων κατάφεραν να υπογράψουν μειώσεις 15% σε μισθούς και να καταργήσουν 8ώρο και 5ήμερο .

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ

Το Ταξικό κίνημα οφείλει να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του και να απαντήσει δυναμικά μπροστά στην επίθεση Κυβέρνησης - Κεφαλαίου - υποταγμένων συνδικαλιστών

Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας - Δίνουμε την μάχη όλοι από κοινού για την επιτυχία της στάσης εργασίας που προκήρυξε το συνδικάτο Αττικής 27 Μαρτίου 13.00 - 17.00

Συγκεντρωνόμαστε όλοι έξω από το Υπ. Εργασίας στις 14.30

πηγή : https://www.lantza.org.gr/27-μαρτιου-συμμετεχ…